Linije - razno 2023.

Autor Akropola, Siječanj 01, 2023, 14:23:31

Akropola

Citat: NP-549  u Kolovoz 19, 2023, 09:15:18Jebalo vas više to Podbrežje i 268.
I sad kasne pola sata a vi bi ih još skretali negdje.

Ako prođe uvođenje žute trake i sa semaforima neće kasniti.

tramvajac 92

Neće kasniti jedino pod uvjetom da se žute trake poštuju u 99% slučajeva. A to ćeš postići jedino da imaš kritične dionice pod kamerama.

jakov5

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 19, 2023, 11:01:52Neće kasniti jedino pod uvjetom da se žute trake poštuju u 99% slučajeva. A to ćeš postići jedino da imaš kritične dionice pod kamerama.
Ilica između Vrapčanske i Roginine je pod kamerom, pa ju ne šljive 2 posto.
Dionice pod kamerama moraju podrazumijevati i da se takav prekršaj slika i kažnjava, a ne samo brzina.

Citat: Akropola  u Kolovoz 19, 2023, 10:42:46Ako prođe uvođenje žute trake i sa semaforima neće kasniti.

Nisu u stanju složiti zeleni val na Slavonskoj aveniji ni u jednom smjeru, o kakvom usklađivanju mi pričamo.
Pometali su znakove ograničenja brzine na 50 zbog nekih tobože radova (koji se trenutno ne odvijaju) i neravnog kolnika, a kad voziš 50 taman ti se semafor ugasi.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Akropola

Na više novih semafora moguće je spojiti paljenje busu kada dođe ukoliko nije zeleno.
Jasno je da ovi iz ZGcesta nisu u stanju programirati semafore jer neznaju. Ima više primjera gdje rade dobro senzori, a gdje uopće ne rade....

zagrebackapekara

Citat: Akropola  u Kolovoz 19, 2023, 01:12:36Sa izmjenom dozvole mogle bi se stvari promijeniti,ali tek nakon 31.5.2024.
268 može u Podbrežje i Supernovu( ne mora u svakom polasku ) i ukida se linija za Podbrežje
ovo mi se cini super ideja, pogotovo za supernovu, jer nema stanice od slobostine pa do buzina, te do supernove nemres nikak doc (to bi uveo za svaki polazak), a podbrezje svaki 4-5 polazak, samo sta opet bi trebalo cijeli vozni red mijenjat zbog toga, a neda im se to vjerojatno, jer morali bi posebno uskladit za ove koji ulaze u podbrezje, da se ne zaredaju... npr. krece u 12:00 (ide kroz podbrezje), sljedeci u 12:10 (ne ide kroz podbrezje), to nema smisla jer ovaj u podbrezju izgubi 4-5min... i vec mu je za petama ovaj u 12:10, barem poslje tog koji ide za podbrezje mora bit razmak 15min

zagrebackapekara

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 19, 2023, 10:12:46Pa kad je većinu dana na 242 autobus prazan kava
Ako ne radni dan, onda barem vikendom nek 268 ulazi u Podbrežje hi
ili ovo je mozda jos bolje cak... vikendom samo... a da 242 ne prometuje vikendom... al supernovu bi uveo za svaki polazak jer mislim da je nuzna da poveze, mislim da bi i pomoglo onima koji idu s posla

Tomek

Moras biti veliki diletant da zagovaras  ikakav detour za jedva izdrzljivu 268. Stvarno nam je forum okupio razne pacijente kojima je ocito jako dosadno.

Putnik79

Pa daj samo zamisli skrenuti prepuni 268, recimo polaske od 7 do 8 ili bili koji polazak u vrsnom  remenu......, a u Podbrezju isto čekaju putnici za na posao i na kolodvoru za doma...pa to je ravno samoubojstvu za sve.Znam da se mnogima neće svidjeti ideja kao takva ali jedino rješenje ako i treba ikakvoga je 242 kao dvokratna ili nekoj od linija ubaciti koji polazak u špicama ali isključivo za Podbrezje.

Tomek

Ili da se gleda malo dalje pa da se spoji cesta od Podbrezja prema Sv.Klari i produzi linija do Sv.Klare koja je kvart koji je jako narastao zadnjih godina i koji bi bez problema punio bus za Glavni.

421

Citat: zagrebackapekara  u Kolovoz 19, 2023, 11:46:55...jer nema stanice od slobostine pa do buzina, te do supernove nemres nikak doc (to bi uveo za svaki polazak) ...
Ovo ti je drugo ŽUTI karton.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

@Tomek
Nemoj molim te podržavati reciklirane teme morona koji su lijeni i nepismeni potražiti povijesna razmišljanja na forumu.
Budi/te poput Kim Jong-un_a i Paško aka amfan_a i rješavajte to  po kratkom postupku.
ERASE!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zag

Zar se ne može produljiti linija 242 do Supernove..? I da voze 2 busa, jedan solo(do Podbrežja) i jedan zglob(do Supernove) Bar bi onda linija imala nekakvog smisla kava

Perokani

Citat: 421  u Kolovoz 19, 2023, 13:35:34Ovo ti je drugo ŽUTI karton.

A kaj nije problem napraviti autobusnu stanicu poslije skretanja za supernovu odmah ispred nadvoznjaka? Ima mjesta 29 metara za stanicu.

421

1. to je traka za ubrzavanje
2. gdje ćeš pozicionirati stajalište na strani prema gradu?

MAN SU220

Citat: Tomek  u Kolovoz 19, 2023, 13:24:52Ili da se gleda malo dalje pa da se spoji cesta od Podbrezja prema Sv.Klari i produzi linija do Sv.Klare koja je kvart koji je jako narastao zadnjih godina i koji bi bez problema punio bus za Glavni.

Ima i opcija da 229 ulazi u Podbrežje a da 219 vozi i vikendom.