Školski prijevoz ZET-a

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 22:02:42

sofer29

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 16, 2023, 14:08:16Ova Setra?
Da..ona je bila..sad vise nije..sad je MB Integro bijele boje vozil Os Granesina-Jalsevec sa nekim mladim vozacem koji je stajal kak su mu klinci rekli,na i mimo stanica 🤷🏼�♂️

MAN truck bus

Često kritiziramo putnike jer se ne stave u poziciju vozača i ne promisle o tome vide li oni situaciju ispravnim očima, ali to nije do položaja vozač / putnik već je to u ljudskoj naravi.

Linija OŠ Granešina - Jalševec (ako ne ide preko Novoselca) na svojoj trasi ima 13 stajališta, od toga ih je 8 označeno i dijeli ih s linijom 213 dok ih je 5 neoznačeno i tu staje samo školski autobus. Privatnici su linije preuzeli u punom obimu od ZETa što podrazumijeva trase, vozni red i lošu infrastrukturu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

sofer29

Citat: MAN truck bus  u Rujan 20, 2023, 12:55:49Često kritiziramo putnike jer se ne stave u poziciju vozača i ne promisle o tome vide li oni situaciju ispravnim očima, ali to nije do položaja vozač / putnik već je to u ljudskoj naravi.

Linija OŠ Granešina - Jalševec (ako ne ide preko Novoselca) na svojoj trasi ima 13 stajališta, od toga ih je 8 označeno i dijeli ih s linijom 213 dok ih je 5 neoznačeno i tu staje samo školski autobus. Privatnici su linije preuzeli u punom obimu od ZETa što podrazumijeva trase, vozni red i lošu infrastrukturu.
Ma to znam kak ima stanice,al opet,stat klincima di je suma,di nema niti poljskog puta da izadu iz busa,to mi bas nema smisla..kuzil bi da netko zivi u sumi..al ne zivi...

MAN truck bus

Nema smisla, ali je tu stanica. Na istom mjestu su stajali i zetovci dok je škola bila pod ZETom.
"kartu imamo?"

sniff

nosofer

Pozdrav svima,

oprostite na upadu kao osoba bez prijevozničkog iskustva, ali zato kao netko kome je dosta ovog Grada.

O.Š. Sesvete objavila je u utorak sljedeće:

Praćenjem prijevoza učenika u školskom autobusu iz Selnice u Školu i obrnuto,
u razdoblju od 4.9.2023. do 13.10.2023., uočeno je da na nekim vožnjama nema
niti jednog učenika. Zbog racionalizacije i odgovornog korištenja gradskih
sredstava
ukidaju se vožnje u slijedećim terminima :

SELNICA 10.20
ŠKOLA 10.40
SELNICA 11.10
SELNICA 14.30
ŠKOLA 15.00
SELNICA 15.15

Raspored se primjenjuje od ponedjeljka 23.10.2023.

Ovo je čista laž.
Kod moje vlastite djece u pitanju su dva termina u kojima one od sljedećeg tjedna ne mogu u školu i iz škole na izborne predmete - koji se nažalost održavaju u suprotnim smjenama, no ne našom krivicom. O ostalim izbornim predmetima u višim razredima te o Glazbenoj školi (u prostorijama O.Š. Sesvete)da ne pričam.

Mene zapravo zanima ovaj dio - "Zbog racionalizacije i odgovornog korištenja gradskih sredstava" - zar sredstva nisu već dodijeljena? Ili su možda odabrani prijevoznici nezadovoljni pa traže više novaca?

Žalbe pišemo na sve strane, no dobro bi nam došla cijela slika situacije. Da smo lopovska država - to već znamo.

Lp

MAN truck bus

Prijevoznici su nezadovoljni iznosom koji je ponuđen za količinu prijevoza. Na svim školskim linijama provedeno je brojanje putnika i kontrola iskaznica (da se vidi da prijevoz koriste oni koji na njega imaju pravo) tako da sigurno ima još redukcija ne samo na OŠ Sesvete.
"kartu imamo?"

nosofer

Danas su prvi put od početka školske godine tražili djecu iskaznice.
Ne razumijem dio - nezadovoljni iznosom, pa sami su dali ponudu i vozni red piše na webu svake škole.

Mislite da će biti redukcija i tamo gdje voze baš ZET-ovi autobusi?
Mislim ja sam za očuvanje okoliša i protiv nepotrebnih vožnji, ali lagati da nema djece kada ih ima je nešto drugo..

Putnik79

Zasto je cudno što su tražili djecu iskaznice, pa to je normalna stvar .Onda se može voziti tko kako hoće.Prijevoznici nisu davali svoje ponude ,nego su uzeli ono što im je Zet ponudio.Sad, jeli to u skladu sa troškovima ili nije to samo oni znaju.Niko normalan neće poslovati i raditi kao Zet, propada vrlo brzo.

MAN truck bus

Prijevoznici se nisu dobro informirali o ZETovim školama koje nisu iste kao škole izvan Zagreba, pa su brzo poletjeli uzeti linije i nudili dosta niske ponude samo kako bi dobili posao. Sad kad vide da nema eskiviranja polazaka i da se mora voziti sad je panika. Iskaznice se kontroliraju zato što na određenim linijama pravo na prijevoz imaju samo djeca od 1. do 4. razreda, a znaju se ubaciti oni stariji od 5. do 8. razreda, pa se kontroliraju iskaznice i popis učenika kako nebi bilo "švercanja".

Brojanje putnika, po meni, treba biti tek sad jer se sredinom 10. mjeseca ustabili raspored sati i ukomponiraju se sve aktivnosti u školi, pa se onda vidi kad stvarno ima, a kad nema potrebe za prijevozom, a na prijevozniku je da se onda prilagodi potrebama svakog polaska.
"kartu imamo?"

nosofer

Citat: Putnik79  u Listopad 19, 2023, 16:12:31Zasto je cudno što su tražili djecu iskaznice, pa to je normalna stvar .Onda se može voziti tko kako hoće.Prijevoznici nisu davali svoje ponude ,nego su uzeli ono što im je Zet ponudio.Sad, jeli to u skladu sa troškovima ili nije to samo oni znaju.Niko normalan neće poslovati i raditi kao Zet, propada vrlo brzo.

Nisam ni u jednom trenutku rekla da mi je čudno da se djecu traži pokaz. Ističem da to nikad dosad nisu radili (a dijete mi je 6. razred) i prekjučer to prvi put napravili nakon što su već najavili ukidanje termina i tvrde da na linijama nema niti jednog djeteta, što je čista laž.

nosofer

Citat: MAN truck bus  u Listopad 20, 2023, 22:38:45Prijevoznici se nisu dobro informirali o ZETovim školama koje nisu iste kao škole izvan Zagreba, pa su brzo poletjeli uzeti linije i nudili dosta niske ponude samo kako bi dobili posao. Sad kad vide da nema eskiviranja polazaka i da se mora voziti sad je panika. Iskaznice se kontroliraju zato što na određenim linijama pravo na prijevoz imaju samo djeca od 1. do 4. razreda, a znaju se ubaciti oni stariji od 5. do 8. razreda, pa se kontroliraju iskaznice i popis učenika kako nebi bilo "švercanja".

Brojanje putnika, po meni, treba biti tek sad jer se sredinom 10. mjeseca ustabili raspored sati i ukomponiraju se sve aktivnosti u školi, pa se onda vidi kad stvarno ima, a kad nema potrebe za prijevozom, a na prijevozniku je da se onda prilagodi potrebama svakog polaska.

Hvala Vam puno na ovom glasu razuma. Svima puna usta rečenice "prijevoznici su nezadovoljni". Pa što si onda potpisao.
Procijenjena vrijednost za GRUPU 3 je 50.000 EUR. Herc-tours je ponudio 44.835 EUR. Raspored polazaka je godinama jedno te isti i lako ga je pronaći na webu škole. I oni ne znaju izračunati koliko je od Rimskog puta do Selnice pa do Ivana Gorana Kovačića?!

lussin

Citat: MAN truck bus  u Listopad 20, 2023, 22:38:45Iskaznice se kontroliraju zato što na određenim linijama pravo na prijevoz imaju samo djeca od 1. do 4. razreda
Citat: nosofer  u Listopad 20, 2023, 22:47:17...(a dijete mi je 6. razred)...
Da me se krivo ne shvati, nije mi cilj podržavati rezanje polazaka. Imaju li samo djeca nižih razreda pravo na prijevoz i na toj liniji? Ako da, a kontrolom se otkrilo da nema djece nižih razreda, možda je to razlog rezanja određenih polazaka

MAN truck bus

Prijevoznici mogu bit nezadovoljni do preksutra, ali sami su se javili vozit škole tako da neka se sad snalaze kako će organizirat prijevoz.

Na toj liniji o kojoj je riječ svi imaju pravo na prijevoz od 1. do 8. razreda.
"kartu imamo?"

Putnik79

I onda kad čitam po novinama, portalima Zet ovakav, onakav.Vozaci seljacine ,Bosanci, kupili vozačku,autobusi se raspada ju, a gle sad.Privatnik je tek počeo vozit i odmah problemi.Sad će netko reći nisam ja, nisam ja,  ma svi ste vi srali i serete po Zetu i Zetovcima, a sad placete.Samo mi je zao što se to sad lomi preko leđa djece.