Linije - razno 2023.

Autor Akropola, Siječanj 01, 2023, 14:23:31

smogovci.bbb2

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/novi-vozni-redovi-na-linijama-143-i-145/8211
NOVI VOZNI REDOVI NA LINIJAMA 143 I 145
Autobusne linije 143 (Vrapčanska aleja - Orešje) i 145 (Vrapčanska aleja - Oranice) će od ponedjeljka, 16. listopada radnim danima prometovati prema novom rasporedu polazaka.

145 reducirana kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Presložili su vozne redove, pa je i 143 izgubila jedan polazak. 145 postaje još više besmislena.

tatratram

Čini se da je ZET konačno kapitulirao u ordžavanju obavijesti na stranici. Naime, na stranici još uvijek stoji obavijest:
https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/linije-230-i-235-mijenjaju-trase-zbog-radova/8203
Citat:LINIJE 230 I 235 MIJENJAJU TRASE ZBOG RADOVA
Od srijede, 4. listopada u 7 sati do subote, 14 listopada, autobusne linije 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) i 235 (Dubrava - Trnava - Kozari Bok) će prometovati izmijenjenim trasama zbog sanacije istočnog kolnika na Aveniji Gojka Šuška, od ulice Dubrava do ulaza u terminal BUS ZET-a.

Linija 230:

autobus će s terminala Dubrava prometovati na način da će s redovnog stajališta koristiti istočni izlaz na Ulicu Dubrava, zatim prometovati po ulici Dubrava do križanja Ulica Dubrava/Ljubijska ulica – (lijevo) Ljubijska ulica – (lijevo) Ulica Rudolfa Kolaka – (desno) Novačka ulica i dalje redovito do odredišta.
u povratku s Granešinskih Novaka autobusna linija će prometovati redovito do križanja s ulicom Rudolfa Kolaka – (lijevo) Ulica Rudolfa Kolaka – (desno) Ljubijska ulica – (desno) Ulica Dubrava – (desno) terminal Dubrava (odredište).
Na privremenoj trasi za vrijeme izvođenja radova autobus će se zaustavljati na svim postojećim stajalištima.

Linija 235:
autobus će s terminala Dubrava prometovati redovnom trasom do odredišta Kozari Bok.
u povratku iz Kozari Boka autobusna linija 235 će prometovati redovnom trasom do raskrižja Čulinečke ulice i ulice Platana – (ravno) Čulinečka ulica – (lijevo) ulica Dubrava – (ravno) ulica Dubrava – (desno) terminal Dubrava (odredište).
Na privremenoj trasi za vrijeme izvođenja radova autobus će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

Međutim, bus vozi normalnom trasom još od srijede i više nema nikakvih radova na G. Šuška. Također nemam pojma zašto je 230 uopće trebao biti preusmjeren za ovu fazu radova s obzirom da on tom dionicom ne vozi već istim putem kao i 232 i 205 ulazi u terminal.

sniff

Možda legalno nije smio skrenuti iz Oporovečke u Gojka šuška, iako su se auti lakoćom provlačili oko stupića

tatratram

Citat: sniff  u Listopad 14, 2023, 00:19:46Možda legalno nije smio skrenuti iz Oporovečke u Gojka šuška, iako su se auti lakoćom provlačili oko stupića

Stupića nema još od cca. ponedjeljka kada su završili radovi na istočnom kolniku. Od tada se od ulaza u terminal do Oporovečke (odnosno R. kolaka) vozi skroz normalno. Ovo je samo za ficlek od ulice Dubrava do ulaza u okretište, a i to je već gotovo koliko vidim.

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/linija-203-u-svim-polascima-vozi-do-kaptola/8218

Citat:Od ponedjeljka, 23. listopada, autobusi na liniji 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) u svim će polascima prometovati do Kaptola.

Izmijenjeni vozni red možete pročitati ovdje, a bit će dostupan na početno-krajnjim stajalištima.

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/novi-vozni-red-na-linijama-242-i-278/8219

Citat:Od ponedjeljka, 23. listopada, mijenja se vozni red radnog dana za autobusne  linije 242 (Glavni kolodvor - Podbrežje) i 278 (Sesvete - Sesvetska Sela - Kraljevečki Novaki).

Na liniji 278 dolazi do korekcije dva jutarnja polaska te će autobus iz Sesveta polaziti u 6.20 (umjesto u 6.25), a iz Sesvetskih Sela u 6.30 sati (umjesto 6.35).

Novi vozni red linije 242 možete pročitati ovdje, a dostupan je i na početno-krajnjim stajalištima.

Korisnike ljubazno molimo za razumijvanje.

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/autobusi-na-terminal-crnomerec-voze-obilaznom-trasom/8220

Citat:Južni kolnik Ilice, na dijelu od Zagrebačke ceste do Ulice Gjure Szaba, bit će privremeno se zatvoren za promet od ponedjeljka, 23. listopada u 8 sati do petka, 27. listopada u 20 sati zbog radova.

Autobusne linije prema terminalu Črnomerec prometovat će redovnom trasom do raskrižja Zagrebačke ceste i Ilice, nastaviti Zagrebačkom cestom, Prilazom baruna Filipovića, Selskom cestom i Ilicom do terminala Črnomerec.
Na izmijenjenom dijelu trase autobusne linije zaustavljat će se na autobusnom stajalištu Selska, na Selskoj cesti u smjeru Črnomerca, odakle postoji mogućnost prijelaza na tramvajske linije u smjeru grada.

Od terminala Črnomerec autobusi će prema svojim odredištima voziti redovnim trasama.

Ova izmjena odnosi se na sve autobusne linije koje na terminal Črnomerec dolaze iz zapadnog dijela grada.

Zbog obilazne trase valja očekivati duže vrijeme putovanja i kašnjenja u polascima i dolascima te korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

tramvajac 92

Na 242 je skinut polazak u 4:30, i povratak u 4:50, ali je to kompenzirano sa polaskom u 4:35 za Kolodvor i dalje poštimavanjem polazaka. Donekle ima smisla, a opet, 4:35 iz Podbrežja znači da na semaforu kod Građevinske škole se sreće sa 221 koji iz Travnog kreće u 4:35. Bolje u 4:45, da je 10 min razmak od 221, i 5 do 268.

Dodatak: Naravno da 226 i 203 nisu usklađene. Bravo.

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Listopad 21, 2023, 09:18:42Na 242 je skinut polazak u 4:30, i povratak u 4:50, ali je to kompenzirano sa polaskom u 4:35 za Kolodvor i dalje poštimavanjem polazaka. Donekle ima smisla, a opet, 4:35 iz Podbrežja znači da na semaforu kod Građevinske škole se sreće sa 221 koji iz Travnog kreće u 4:35. Bolje u 4:45, da je 10 min razmak od 221, i 5 do 268.

Dodatak: Naravno da 226 i 203 nisu usklađene. Bravo.
a koji je razlog da su samo to radnim danom ukinuli?

tramvajac 92

Nemam pojma.

Vozni red 203 i 226... varijanta sa 2 busa i sa 3 na obje linije. Ako imaš na jednoj liniji 2, a na drugoj 3, preklapat će ti se.

Sa tri busa 226 dobiva 10 polazaka i polusatni interval kroz cijeli dan. Sa dva busa, to je zapravo nedjeljni vozni red, samo sa duljim smjenama. 203 tu gubi, u cilju da su usklađeni. Jel se moglo izvući više polazaka? Da. Ali se time uništava takt, i onda bi imali 20-25-30 intervale polazaka.

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Listopad 22, 2023, 16:58:51Vozni red 203 i 226... varijanta sa 2 busa i sa 3 na obje linije. Ako imaš na jednoj liniji 2, a na drugoj 3, preklapat će ti se.

Sa tri busa 226 dobiva 10 polazaka i polusatni interval kroz cijeli dan. Sa dva busa, to je zapravo nedjeljni vozni red, samo sa duljim smjenama. 203 tu gubi, u cilju da su usklađeni. Jel se moglo izvući više polazaka? Da. Ali se time uništava takt, i onda bi imali 20-25-30 intervale polazaka.
meni je iskreno okej da su ukinuli polaske samo za VINEC, jer mi to nekak nije imalo smisla, mislim da je bolje da ovako prometuje, te samim time ljudi nece bit zbunjeni... al da sad nisu uskladeni to je istina, mislim ono 5min razlike nije nesto puno, barem 10min razmak bi trebo bit

tatratram

S jedne strane, za 203 mi se čini da je sad overkill prema Kaptolu, ne znam baš da od Krematorija treba baš toliko buseva. Možda sad malo pred Sve Svete ali inače teško.

S druge strane, povećao se broj buseva koji prolaze kroz Kameniti stol što povećava vjerojatnost da mogu gledati vozače kako pate dok se krajcaju s kamionima i jedni s drugima gore na vrhu kad idem na faks i nazad.  >:D

Zašto busevi za Črnomerec idu Selskom a ne Cankarovom kao 134?

luka1234

Citat: tatratram  u Listopad 24, 2023, 23:58:23Zašto busevi za Črnomerec idu Selskom a ne Cankarovom kao 134?
U Cankarevoj je trenutno zatvorena traka u smjeru juga zbog radova kod škole pa busevi na 134 na tom dijelu na knap prolaze. Također u vrijeme vršnih opterećenja se samo kroz Cankarevu zna gmizati i po 5 minuta, kako bi tek bilo da svake 2 minute dođe hrpa ZET-ovih buseva  rofl. A i mislim da je pametnije da linije idu preko Selske pa da tamo ljudi mogu otići na tramvaj nego da tako gube vrijeme vrteći se okolo bez stanice između. Iako su mogli stavit i da stoje na Baruna Filipovića (109/134/146) da se olakša prelazak na te linije ili recimo šetnja pored potoka pa na npr 126/7/8. Mislim da je tako između ostalog i bilo 2020. kad se okretište "obnavljalo" pa su neke linije (125, 176?) stajale na Selskoj a na putu do Selske stajale i na prilazu.

tramvajac 92

Citat: tatratram  u Listopad 24, 2023, 23:58:23S jedne strane, za 203 mi se čini da je sad overkill prema Kaptolu, ne znam baš da od Krematorija treba baš toliko buseva. Možda sad malo pred Sve Svete ali inače teško.
Ne bi bilo preveć da su usklađeni... barem međusobno. Takt 15 (203 + 226) i takt 20 (106) je teško posložiti da se nikad ne sretnu. No, s druge strane, ako bi ih se uskladilo, to otvara mogućnost preispitivanja 106 vikendom, u smislu, jel potrebna subotom popodne, nedjeljom, i ako je, trebaju li zglobni voziti.

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Listopad 25, 2023, 11:09:22Ne bi bilo preveć da su usklađeni... barem međusobno. Takt 15 (203 + 226) i takt 20 (106) je teško posložiti da se nikad ne sretnu. No, s druge strane, ako bi ih se uskladilo, to otvara mogućnost preispitivanja 106 vikendom, u smislu, jel potrebna subotom popodne, nedjeljom, i ako je, trebaju li zglobni voziti.
ja bi 106 samo radnim danom ostavio, nema potrebe sub i ned, jer prolaze 203 i 226 (dovoljno cesto za sub i ned), pogotovo zglobne trosit sub i ned

tatratram

Došla je obavijest za Sve Svete.

Ove godine su besplatne linje ta Sve Svete samo jedan dan. Mislim da je osim toga organizacija ista kao prije. Ja bih još 210 po Av. Dubrava do Čulinečke pa u N. Retkovec jer šta ljude od tamo briga što se kod groblja nemre proći.