Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (3)

Autor jakov5, Siječanj 20, 2022, 14:33:55

Kocka 146

Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 08:32:25Ove godine rashodovani 759, 761 i zadnje nedavno 758.
Kako znaš za 758, 759 i 761?
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

jakov5

Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 08:32:25Zglobni Citelisi malo po malo odlaze u rashod.
Prošle godine rashodovani 756, 760, 762 i 766.
Ove godine rashodovani 759, 761 i zadnje nedavno 758.
Korozija ih polako jede.

Kakvo je stanje sa solašima? Jesu li ipak svi više-manje živi?
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Tomek

Tomek

Citat: jakov5  u Studeni 20, 2023, 12:55:42Kakvo je stanje sa solašima? Jesu li ipak svi više-manje živi?
Solo svi zivi, jedino je 696 vec 6 mjeseci u Ivecu, al bude i on nekad u promet

Kocka 146

Tomek

748 iako ne vozi od 4.mj. nije još otpisan.
Isto tako Stratosi 283 i 295 jesu.
Rashod su i Regio 58, Marbus 1 i Classic 630.

jakov5

Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 13:51:48Solo svi zivi, jedino je 696 vec 6 mjeseci u Ivecu, al bude i on nekad u promet
pivkan
Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 14:16:11748 iako ne vozi od 4.mj. nije još otpisan.

Mislim da su tako i 684 i 765 dugo stajali, pa se vratili. #684 je bio pred dva tjedna na 118.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Tomek

684 i 765 nije bilo pola godine, 695 nije bilo godinu dana. 412 nije bilo 9 mjeseci. 288 i 293 nije bilo 9 mjeseci. Opcenito to s Ivecom sporo ide.

421

Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 15:41:53684 i 765 nije bilo pola godine, 695 nije bilo godinu dana. 412 nije bilo 9 mjeseci. 288 i 293 nije bilo 9 mjeseci. Opcenito to s Ivecom sporo ide.
Znaju li se razlozi čekanja ( prometna nesreća-limarija, motor, mjenjač....?)?.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

@421

Znaju se razlozi. Jednostavni su. Iveco. Osnovno održavanje traje predugo, a tek nešto dodatno...
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

Znači nije IVECO, već Autobus doo.

Autobus d.o.o. ovlašteni zastupnik IVECO BUS vozila
Osnovna djelatnost tvrtke Autobus d.o.o. je prodaja novih i rabljenih IVECO BUS vozila, pružanje servisnih usluga i prodaja originalnih Iveco dijelova.
Tvrtka je započela s radom 2009. godine sa sjedištem u Zagrebu, te smo krajem 2013. godine otvorili moderan prodajno-servisni centar u Dugopolju. Time smo omogućili da naše usluge i ponuda budu što dostupnije našim kupcima.
Uz to što smo jedini zastupnik proizvođača IVECO BUS na našem teritoriju, poslovanje smo proširili i na susjedna tržišta Slovenije i Srbije.
Strategija razvoja tvrtke Autobus d.o.o. usmjerena je ka stvaranju ozbiljnog i respektabilnog subjekta koji će zadržati visoku poziciju u prodaji, te kvalitetno i konkurentno pružati usluge postprodaje u Hrvatskoj kao i u ostalim zemljama regije.

Autobus d.o.o. je jedini ovlašteni serviser IVECO BUS vozila
Servisiramo, održavamo i popravljamo vozila po najvišem standardu sofisticiranom opremom i alatom. Naši djelatnici kontinuirano usavršavaju svoja znanja i vještine kako bismo uvijek bili u korak sa suvremenom tehnologijom i zahtjevima tržišta, te kako bismo mogli pružiti najbolju uslugu našim korisnicima u svakom trenutku. Kod svih popravaka i zamjena dijelova koriste se isključivo originalni IVECO BUS rezervni dijelovi što osigurava jamstvo proizvođača.
Uz redovno poslovanje servisa dostupna je Non-stop asistencija na broj telefona +386 26 182 301.
Bilo koji dan u godini, 24 sata na dan, operater će Vam odgovoriti na Vašem jeziku.
Koristeći broj šasije, operater može u realnom vremenu identificirati vozilo i njegove tehničke značajke, zabilježiti vrstu kvara, te organizirati popravak, pronalaženjem i pozivanjem najbližeg, odgovarajućeg servisa radi popravka vozila. Putem niza telefonskih poziva, ova usluga prati korisnika sve dok vozilo nije u potpunosti popravljeno.

Non-Stop Asistencija: predanost, uslužnost, profesionalnost usluga ekipa na terenu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

garfield

Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 14:16:11Isto tako Stratosi 283 i 295 jesu.
Za 295 znamo kako je završio - izgorio u Hercegovačkoj. Međutim, za 283 mi je prvi glas da ide u otpis; možda mi je promaklo, koji je razlog?

Citat: Tomek  u Studeni 20, 2023, 13:50:50Imam vezu u Ivecu!
Imaš li možda informacija što će biti s 812 nakon onog sudara s Čehom u Dupcu, je li uopće moguć popravak?

Kocka 146

lovac27

A što je s 341 i 347,kad će oni u promet? Isto i 420?

Mercedes bus

Citat: Kocka 146  u Studeni 20, 2023, 23:48:36A de su 178, 190, 192 i 166?
U ARZ-u, 190 već jako jako dugo s izvađenim motorom