Vozni park – komentari (2)

Autor Paško, Travanj 20, 2018, 10:13:51

Mau2403

Linija 200 je sezonska linija između Solina i Žnjana.

Paško

Vozio sam se u #075 prije jedno sat vremena (linija 26) i nije radio sustav za prodaju karata, dakle ni validator ni vozačevo računalo. Dvadesetak minuta kasnije u drugom je autobusu radio pa ne znam je li ono bio izolirani slučaj ili je cijeli sustav bio pao.

Kasnije sam čuo da je taj Crossway i prije imao problema s ticketingom.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

LukaST

Vožnja u #308 daleko najuredniji od svih "Facelifta",čist najava se čuje kako treba žnači u svakom dijelu autobusa(iako je bio autobus skoro pa pun).Znači za autobus iz 2006-te godine stvarno je odličan.

Intouro

LukaST

Osjeti se malo loš mjenjač 😂

Josip-Split

A cua sam da je ubacen nov novcati nedugo nakon dolaska u promet  russian_roulette

Paško

Pločica s brojem šasije u #090. Donedavno su one također bile metalne (imaju ih Citari iz 2019., mislim i iz 2020.), a sad su s naljepnicama. Bezveze.
#043 s naljepnicom ULAZ umjesto IZLAZ

Citaro262

#071 (pojačanje linije 7 tj. SPINUT) ostao bez prednje ratkape s lijeve strane, a #308 (linija 2) bez srednje ratkape s desne strane

Paško

Na #087 je nestala stražnja pločica (vjerojatno ukradena) pa je dobio novu, ST-8909-AH

Paško

Inače, početkom 2024., kad nadodamo svih 19 prinova i svim postojećim autobusima dodamo još jednu godinu, prosječna starost autobusa iznosit će 7,24 godine. Krajem 2022. bila je 5,29 godina, dakle vozni park stari kako je očekivano.

Paško

Par detalja sa #108. 1) Šporke folije (to sam već spominjao):

Citat: Paško  u Prosinac 24, 2023, 23:50:19#110 je bio prvi "novi bečki" Citaro koji sam ugledao. Budući da je na stanici bio parkiran iza jednog od EU-ovih Citara, odmah mi je nešto upalo u oči, a to su folije po boku, koje su se činile dosta prljave ispod prozora. Ne znam do čega je, i oni iz garaže izgledali su prljavi, ali nadam se da će se to ubrzo raščistiti.

2) Naljepnice o čekićima zalijepljene su s vanjske strane (kod ranije nabavljenih Citara obično su s unutrašnje).

3) Vidi se blaga razlika u nijansi između opituranog branika i folije na boku.

Paško

Citat: Paško  u Prosinac 28, 2023, 13:28:50Na #087 je nestala stražnja pločica (vjerojatno ukradena) pa je dobio novu, ST-8909-AH

Iz istog razloga nove tablice ima i #040, ST-4591-AI

XDonald

#269 i 271 se tresu pri stajanju toliko da vibrira cila prikolica, od krova, stakala, rukohvata do sjedala. Video je iz #271, a asocira me na stare 0305G i SG220 - i oni su se vako tresli pri stajanju.

Tribalo bi dovest u red tu ekipu iz 2008., a ni neki bečki Citari ne izgledaju najbolje izvanka, na #317 je reklama odlipljena na dosta mista, a na #310 je izblidila. Većina ih se ne duži pa su "manje bitni"...

#057 nema EU naljepnicu na poklopcu motora, a motor mu nekako struže (već nakon godinu ipo!?), nije lipo za čut.

Paško

Šteta da takvi izlaze na linije. Bar sad ima viška autobusa i neki bi se mogli sređivati, što iznutra, što izvana. Tri bečka Citara još nisu provozila, a o MAN-ovima koji čekaju u Dugopolju da ne govorimo.

Kolega garažer

#291 ima nove tablice ST-6872-AI
PROMET Split

Kolega garažer

PROMET Split