Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2024.

Autor zag, Siječanj 01, 2024, 00:04:00

MAN truck bus

Na 172 kao i na 176 i 268 moraju voziti zglobni jer županije plaćaju zglobne autobuse. Vozilo se u njima 150 ili 15 putnika. Iznimka su dvokratni VR na 176 (i oni gdje uskače 120) gdje se ide metodom bolje išta nego ništa. Na NL172 često budu i City '06.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Lipanj 30, 2024, 22:25:01Ne funkcionira to tako - da je smisleno pa nije neuobičajeno, već koji se autobusi redovno disponiraju. Solo se nikada redovno nije disponirao na 172 (koliko ja znam), osim eventualno na noćnu. 313 na 172 jedna od rijetkih dojava u zadnje vrijeme koja je, zapravo, neuobičajena. Postoji posebna, gore je prikvačena, tema popisa uobičajenih tipova autobusa na linijama. Još je uvijek donekle točna, premda iz dana u dan postaje bezvrijedna jer se stvari mijenjaju konstantno, a ja ju ne mogu ažurirati.

Pozdravljen budi!

Zahvaljujem na informaciji,a pod ovim pojmom uobičajeni kao što si naveo postaje bezvrjedno jer i sam vidim da se autobusi rotiraju, nekad budu isti, nekad drugačiji , tako da da postaje bezvrijedno.
Ali zato ima mnoštvo drugih rubrika koje su korisne i ažurne iz dana u dan.

Lijep pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

jakov5

Citat: Citaro218ZG  u Lipanj 30, 2024, 20:47:32Pozdravljen budi,
ako se smije pitati, zašto je ovaj autobus uvršten u neuobičajene tipove na linijama?
Pa logično je da se u promet stavi solo autobus nedjeljom a osobito sad kad je završila škola, kad kreće ljetni raspored, pa tako i na toj liniji za Zaprešić.
Ne znam točno što je tvoj naum bio, slika je dobra iako je brzinska, ali je dobra i zanimljivo je i to vidjeti ali smatram da to nije ništa vanredno, nema putnika, nema potrebe za trošenjem zglobnog autobusa, dovoljno ima linija gdje su oni potrebni.
Inače ta linija ponekad i sa zglobnim autobusom bude nepotrebna, slučaj na polasku jedne subote u 10:18, te polazak prije njega, prikolica je bila takoreć prazna, a polazak u 10:18 do Jareka je bilo možda 14 putnika, ako i toliko.
Tako da smatram da nije nešto čudno, no to  je samo moje mišljenje.
Svakako je dobro došla informacija s terena.

Lijep pozdrav!
Vidi se da liniju 172 baš i ne koristiš vikendom.
Radnim danom imaju 9 autobusa, subotom 4, a nedjeljom 2, stoga je zglobni autobus itekako nužan nedjeljom, i zapravo je jedina linija uz 109 koja u nedjelju treba zglobni bus.
Ekipa ne ide u školu, ali ide do Zagreba u izlazak, te je u večernjim satima bus itekako pun.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

zag

Citaro218ZG

Citat: jakov5  u Srpanj 01, 2024, 09:57:55Vidi se da liniju 172 baš i ne koristiš vikendom.
Radnim danom imaju 9 autobusa, subotom 4, a nedjeljom 2, stoga je zglobni autobus itekako nužan nedjeljom, i zapravo je jedina linija uz 109 koja u nedjelju treba zglobni bus.
Ekipa ne ide u školu, ali ide do Zagreba u izlazak, te je u večernjim satima bus itekako pun.

Pozdravljen budi kolega Jakov,

ja sam više govorio o jutarnjim satima, za ovo popodne i navečer to se slažem u potpunosti s tobom, istina, ne koristim često tu liniju jer nemam potrebe, ali kad god sam ju koristio u kasnim jutarnjim satima bilo je to što sam napisao.
Jasno, popodne iza ručka ljudi migriraju, treba zglobni ali ovo sam isključivo govorio za jutarnje sate.
Za 109 također istina, ta linija je uvijek opterećena, nisam se imao prilike voziti ali vidio sam dosta puta pun autobus.
Nerjetko i 2 za redom da voze puni, taj problem bi se dao rješiti ali neću o tome pisati nepotrebno u ovoj rubrici.

Lijep pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

tonkovicmk1

zag

lovac27

Danas sam vidio na terminalu VG solo MAN gbr. 460 na liniji 290.Jesu li sad solaši preko ljeta na 290?

Tomek

Mislim da nisu planski nego jednostavno fali puno zglobnih zbog neispravnosti MB Citara G 09. (točnije nestašice dijelova već par mjeseci za iste).

jakov5

Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Kocka 146

378 na 136/2 umjesto njega 820 pa 323
410 na 607
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Mercedes bus

tramvajac 92

Čovječe, kaj je uobičajeno u tome? Taj bus do sad nije ni bio u Podsusedu.

Kocka 146

On ne zna kaj je, a kaj nije...

Btw 685 na 136/3  ;D
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Perokani

532 na 617/3,ako se netko hoće provozati s njim.