Raznolike spekulacije oko novih autobusa (numeracija, raspoređivanje po pogonima i linijama...)

Autor Ivan, Listopad 10, 2008, 12:24:05

Portos

Citat: MAN fan  u Ožujak 12, 2009, 18:02:31
Zna li netko oce li voziti novi Lionsi linije sa savskog mosta??
Nadam se, zbog stanja cesta, da će njihovo pojavljivanje na linijama sa S.mosta ipak biti više iznimka nego pravilo. Na tim linijama će najvjerojatnije i dalje voziti SL 283 i NL 263 iz 1999g.
A novi će voziti najvjerojatnije na gradskim brdskim linijama, te na linijama 116, 118, i drugim linijama gdje će njihova troja vrata i snažan motor biti od značajne koristi.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

brunok

tamlover

Citat: brunok  u Ožujak 12, 2009, 18:22:54
briem da če najviše vremena provodit na Britancu:)

Ovo je sigurno, kao i uvijek do sada, da će novi voziti s Britanca ali ima hvala Bogu puno više buseva nego v.r.-ova s Britanca pa nemreš reć najviše.
Voltino? Hm...Prošla nova serija NL313 je rijetko na 118 gdje je najustaljeniji NL iz 03. zbog 3 vrata. Po tome mogli bi zaključit da Voltino ima opet šanse preuzet dobar dio novih buseva. Iako...ta linija nije već godinama nikom nikakav prioritet.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: tamlover  u Ožujak 13, 2009, 01:09:07
Citat: brunok  u Ožujak 12, 2009, 18:22:54
briem da če najviše vremena provodit na Britancu:)
Ovo je sigurno, kao i uvijek do sada, da će novi voziti s Britanca ali ima hvala Bogu puno više buseva nego v.r.-ova s Britanca pa nemreš reć najviše.
Voltino? Hm...Prošla nova serija NL313 je rijetko na 118 gdje je najustaljeniji NL iz 03. zbog 3 vrata. Po tome mogli bi zaključit da Voltino ima opet šanse preuzet dobar dio novih buseva. Iako...ta linija nije već godinama nikom nikakav prioritet.
Pa ne znam baš da 118 nije (ili ne bi trebala biti) prioritet, jer stvarno prevozi puno ljudi, možda i sve više. Znala je imati svoje trenutke slave, npr. redoviti 260 A 116 AM u svoje vrijeme, pa su onda NL 263 redovito vozili otkad su došli (prvi put sam se i vozio u jednom na 118 :D :D :D), doduše, zadnjih par godina stvarno je stalno bila divljački reducirana kad god bi negdje falilo autobusa i jednako tako su se divlje spodobe poput školskih SL-ova koje nemaju ništa sa ovakvom nakrcanom punokrvnom gradskom linijom ubacivale, ali nadam se da će se to sad promijeniti... Ovo je stvarno previše novih da bi gluposti više smjele biti dopustive, vrijeme je da stvari počnu funkcionirati.

konkordsky

Citat: Portos  u Veljača 25, 2009, 19:09:48
Citat: Ivan  u Veljača 25, 2009, 19:06:32
Ja mislim da bi cjepkanje bilo bezveze, a još su i Eurobusi tu (iako neće još dugo), uglavnom, ne vidim razloga da ne počnu sa brojevima poput 230, 240 ili 301...
I ja isto mislim da je cjepkanje bez veze ali do sada su svašta kemijali...

čestitam pogodio si,kreću sa 301  ;D
neopisivo mi je žao što zglobni MB nisu dobili 251-300,a Dubrava je isto mogla krenuti sa 551-665.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Ivan

Citat: konkordsky  u Ožujak 13, 2009, 14:11:40
a Dubrava je isto mogla krenuti sa 551-665.
Zašto od 551? Pa samo se nastavljaju na starije Citare, a ovako sad mogu taman ugurati zglobne Citelise u 560-599... :)

conecto

Citat: Ivan  u Ožujak 13, 2009, 20:40:42
Citat: konkordsky  u Ožujak 13, 2009, 14:11:40
a Dubrava je isto mogla krenuti sa 551-665.
Zašto od 551? Pa samo se nastavljaju na starije Citare, a ovako sad mogu taman ugurati zglobne Citelise u 560-599... :)

Nemoj mi to pričat!!! A gdje će ubuduće ugurat Citare? Ili su to zadnji u Dubravi :o?

(Jer Tolić je jednom reko da će se i narednih godina kupovati novi autobusi, naravno ne u ovim količinama)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Eh, kako se krenulo, tko zna kad će sljedeći put biti baš zglobnih Citara za APD...
Jer da mi je netko prije rekao da će npr. u malo više od dvije godine doći 115 MAN-ova i da niti jedan od njih neće biti zglobni, rekao bih mu da ode pregledati glavu...

Uostalom, ako i se brojevi malo i prekinu, ništa strašno, pa kako APP ima četiri serije A21 od kojih niti jedna nema ni slične brojeve... :-\

conecto

Uostalom, mogu krenut i u rikverc kad s vremenom odu kocke npr. 529, 528, 527... (ko nekad u APD kad su SG 200 došli do 300 pa otišli na 270 ispod prvog 271).
Daj, Bože!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

igor 409

Citat: Ivan  u Ožujak 14, 2009, 08:52:12
Eh, kako se krenulo, tko zna kad će sljedeći put biti baš zglobnih Citara za APD...
Jer da mi je netko prije rekao da će npr. u malo više od dvije godine doći 115 MAN-ova i da niti jedan od njih neće biti zglobni, rekao bih mu da ode pregledati glavu...

Uostalom, ako i se brojevi malo i prekinu, ništa strašno, pa kako APP ima četiri serije A21 od kojih niti jedna nema ni slične brojeve... :-\

Ovih dana radim jednu tablicu numeracija i renumeracija po AP od '81 na dalje i po onome što sam uspio napraviti vidi se da je to u Dubravi od početka posloženo s priličnim smislom i logikom dok je kod App kaotičnost uobičajena. Znam da će netko reći da se zamaram s glupostima i da je bitno da su autobusi označeni ali po meni je APD sistem puno logičniji i lakši za pratiti. Zbilja ne razumijem zbog čega APP nije prije počeo s 301-399.

Ivan

No, pa nema veze ako nije baš najbitnije, na ovoj temi nije ništa baš strašno bitno, zato sam joj i dao ovakav naslov. :)

Slažem se, mislim da je APP mogao bez problema sa novim solo MAN-ovima još '99 (kada je serija morala imati rupu zbog 102) početi od 301, ili možda i sa novim zglobnima još '94 krenuti od 301, a ne gurati ih u tada dosta zauzet dio, a za solo ostaviti prazan prostor do 200...

Iako, ne znam je li u Dubravi uvijek baš sve najlogičnije, npr. ne znam zašto nisu sa Citarima nastavili sa 426 ili 430 kad je bilo prilično sigurno da 444 nadalje neće dugo ostati...

man750

Ma ja se sjecam tamo sedamdesetih kad je Dubrava bila puno bolje organizirana što se tice g.br. Manovi 750 bili su garaznim brojevima slozeni po redu dolaska, a u Podsusedu su brojevi bili izmjesani sa brojevima koje su imali G-80,
valjda su manovi dobijali brojeve rashodovanih G-80
Tada ih je bilo podjednako (osim prigradskih 11) i u Dubravi i u Podsusedu da bi dolaskom Manova890 počela selidba sa istoka na zapad grada. Steta sto ne mogu pronaci zapise iz tog vremena.
Osim onih 19 ikarusa zglobnih sa manovim motorom ,dali se neko sijeca da je bilo jos znacajnijih prebacivanja buseva iz Podsuseda u Dubravu dok je u obratnom smijeru bilo toga vise puta.
mislim da je conecto donekle u pravu kad kaze da APD i APP nemaju jednak tretman u ZETu
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

konkordsky

Citat: kriticar  u Veljača 27, 2009, 10:34:00
Ajmo da vidimo spekulacije koje gbr. će dobiti novi manovi  u APP
hoće li popuniti rupe do 100 ili će ići negdje od 2X0(250?) naviše.
Pretpostavljam da će sa citarima nastaviti poslije 199 dalje redom.
A u APD bi solo MAN mogli početi od 450
citelisi G od 560 do 599,a solo citelisi od 700 ili svi plinski u rasponu 700 - 799

Sa Citarima će nastaviti niz sa 200;
APD solo MAN ne bi bi bilo loše sa 451 dok bi Citelis G mogao biti 701-740,a solo Citelis 680-699 ili 751-770,zapravo sve ovisi planira li se još više plinskih buseva u narednom razdoblju Citelis?!
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!