Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Citaro218ZG

Citat: Kocka 146  u Studeni 07, 2024, 20:01:37Cijeli tjedan nema dvokratne 220, a danas ni 221.

Te da nadodam, skoro se danas dogodio sudar na Glavnom, 200 na 220/4 je kasnio u dolasku i odmah je krenuo te 553 na 218/1 koji je stajao 5 min baš tad kreće nasuprot perona 221 i vozač uopće ne gleda, međutim vozač 200 je bio usredotočen i nije bio zamišljen kao vozač 553, te je izbjegnuta tragedija.

A ti baš pratiš svaku sekundu na kolodvoru hahahah , nije loše zapažanje, ali opet.... jel se desilo ikom išta? Nije, prema tome ne vidim svrhu da takve stvari se objavljuju :) :)    ti baš pratiš svaki pokret, nemre ti ništa promaknut, kaj ne?  Jesi još koja " zanimljiva zapažanja" uhvatio? Danas je inače lud dan bio očito na kolodvoru, petak, magla,gužva,itd...pa ono čisto ovako pitam, ja sam bio prisutan cjeli dan skoro tamo pa nisam to ni vidio ni čuo, ali ovdje doznam više nego što FBI ima informacija o bjeguncima xD   jel još kaj  interesantno bilo?  Si pratio kolko Gorica " ukleta " kasni?
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Kocka 146

Za 220 sam čuo od vozača, a za 221 sam se sam uvjerio pošto sam čekao ko da samo stojim 25 min, nisam inače na Glavnom tako često, ovo je bilo u prolazu, a kad sam negdje ništa mi ne pobjegne.  :-\

Citaro218ZG

Citat: Kocka 146  u Studeni 08, 2024, 20:33:26Za 220 sam čuo od vozača, a za 221 sam se sam uvjerio pošto sam čekao ko da samo stojim 25 min, nisam inače na Glavnom tako često, ovo je bilo u prolazu, a kad sam negdje ništa mi ne pobjegne.  :-\

hahahaha to sam siguran da ti ne pobjegne ništa , aj neka bar ti nije dosadno bilo
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Perokani

803 na 233 bez raklame za EU sa bocne strane.

Kocka 146

Ovo je teško sramota da nema 109/11 i 109/1, ljudi su čekali 45 min, halo!  thumbs
Btw 541 na 222/2

sergjack

Grad planira nabaviti 4 električna busa za probu, 2 trovrata niskopodna i 2 dvovrata niskoulazna.
https://www.instagram.com/p/DCTsRuxuyYJ/?igsh=MTRxNGNoMDZ5MjB2aw==

tramvajac 92

Ideja je da voze 113 sa niskopodnim, a 140 sa LE. Ne bih se čudio strujiću na 114, kad su svi ispravni...

fp228

Danas gbr. 50x (mislim 504, nek ispravi netko) na 109. Živi užas. Malo je bila gužva 7:30 i čim se nakupilo malo više ljudi, busu se nisu mogla zatvoriti skoro niti jedna vrata zbog senzora. 10 minuta je stajao bus na stanici Blaža Trogiranina da bi druga vrata zapela na pola zatvorena nakon što ih je vozač odzračio. Na kraju je ipak uspio zatvoriti vrata, malo je falilo da završi na servisu radi toga. Ne znam kakve stručnjake stavljaju za dispečere, ali Mercedesi '08-'09 nisu za 109 kad je velika gužva, a kamoli ovi Bečki koji imaju senzore na svim vratima.

MAN truck bus

Na 269 isti takvi funkcioniraju odlično. Gužve su iste kao i na 109 pogotovo ako preskoče 2-3 polaska što je često zbog prometa ili nedostatka ljudstv. Štoviše rabljeni C2 imaju bolje izveden optički senzor na vratima nego Facelift i novi C2, pa je preduvjet da se samo fizički vrata mogu zatvoriti i ne mora bit prazan prostor ispred vrata.

Moguće da i vozač danas prvi put vozi taj tip autobusa u tim okolnostima, pa nije znao da zadržavanjem gumba za vrata poništava senzore i zatvara vrata.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Studeni 13, 2024, 17:05:09Na 269 isti takvi funkcioniraju odlično. Gužve su iste kao i na 109 pogotovo ako preskoče 2-3 polaska što je često zbog prometa ili nedostatka ljudstv. Štoviše rabljeni C2 imaju bolje izveden optički senzor na vratima nego Facelift i novi C2, pa je preduvjet da se samo fizički vrata mogu zatvoriti i ne mora bit prazan prostor ispred vrata.

Moguće da i vozač danas prvi put vozi taj tip autobusa u tim okolnostima, pa nije znao da zadržavanjem gumba za vrata poništava senzore i zatvara vrata.

Pozdravljen budi,
zar nema s ljeve strane neki gumb što vozači stišču da se prisilno zatvore vrata?
Vidio sam masu puta da neki posežu s ljeve strane ali nisam siguran jel to to, i usput ako se i zatvore nasilno zar se ne riskira samim tim ozljeđivanje putnika ?
Mogući prijelomi ruku, nogu itd?
  byeg

421

@fp228
Svi  bus123  bus123 prolaze homologacijski rigorozni proces u CVH koji uvjetuje senzore na vratima, jer inače ne bi mogli biti u prometu.
Pitanje je koju koncepciju i kombinaciju proizvođač nudi, a koju kupac traži.
U konkretnom slučaju dosadašnji "domaći" Citari imaju pneumatska zakretna vrata sa senzorima iznad vrha istih.
Novi rabljeni Bečki imaju klizna vrata sa senzorom na štoku s obje strane, vrata se mogu zatvoriti automatski ili ručno, kao što je objasnio MAN truck bus.
Svaki treći ozlijeđeni korisnik Traumatologije koji je prijavio lom ruke i noge korisnik je ZETovih usluga uzrokovanim nasilnim zatvaranjem vrata od strane bezobraznih i bešćutnih vozača.
Guma na unutarnjim rubovima širine od 5-15 cm služi za meko lomljenje navedenih udova, a zvučni signal prilikom zatvaranja poziva da se udovi stave u položaj loma.
"neki gumb što vozači stišču da se prisilno zatvore vrata" ima totalno drugu namjenu, koju laici ne trebaju/moraju znati.
Profesionalci za volanom DA, koristeći literaturu ili saznaju od starijeg iskusnijeg kolege to jest mentora koji ih je obučavao.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

fp228

Vrlo vjerojatno da je do toga što vozač prvi put vozi taj autobus, jer kad sam se vozio na bilo kojoj liniji sa GK koju je vozio taj bus, sve je radilo bez ikakvih problema. Po meni osobno, vožnja se brže odvija na 109-ki sa našim C2 iz 2022. nego Bečkim, ali prvi put se vozim Bečkom 109-kom pa možda prividno izgleda tako. Vidjet ćemo u budućnosti kako će to izgledati ako ga opet budu poslali na 109, kada se vozači malo uhodaju. A jel u planu riješiti displeje, atrone i validatore, da nema više famoznog "Boot device not found" na unutarnjim displejima?

pehar_11

Ako zvučni signal zatvaranja vratiju ne radi (kvar/stišan) i nema svjetlosnog signala, a vrata ti slome ruku, ko je kriv? Uostalom, čija je odgovornost ako se slomi ruka, npr. u nekom postupku?

MAN truck bus

Po pravilu vozač ne smije započet radnju zatvaranja vrata dok se nije uvjerio da su svi putnici sigurno ušli i izašli iz vozila.
E sad ako je radnja već započela, a netko je naknadno odlučio utrčati u/iz vozila to je u nekoj sivoj zoni.
"kartu imamo?"

MAN truck bus

"kartu imamo?"