ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

421

Mislim da Tvoj dio posta nije nimalo kolegijalan!Imaš šefovskih gena u sebi!
Možda kolega ima staža i nije nov?
Slažem se da ima zalutalih u ovom poslu,no filter  (vrijeme) radi za sve nas!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kekobus

Conecto, prijatelju! To se moglo dogoditi tebi ili meni, ne ulazeći u razloge, ali ti izjava nije korektna ni na mjestu!  >:( :'(

conecto

Kolegu ne poznajem jer radi u drugom pogonu, ali sam čuo dosta pouzdanih informacija o tom slučaju. Svi smo mi na cesti i svašta nam se može dogoditi ali neke stvari su ipak nedopustive, pa i ovo, a isto mislim i za ono zakucavanje dva Citara kod Lisinskog prije par godina. Za mene postoje kolege i "kolege" i neću promijeniti svoje mišljenje zbog lažne kolegijalnosti, neke čudne solidarnosti ili straha od toga da se i meni sutra nešto tako dogodi. Nedostaje nam samokritičnosti prema populaciji kojoj pripadamo a u koju su mnogi doista zalutali. U ZET-u još ima dosta vozača koji ne obavljaju svoj posao kako treba i otežavaju posao svima nama, stvaraju općenitu lošu sliku o svima nama, a 24 sata živi od takvih.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Kakvi šefovi , takvi vozači?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mprigor

Ovako, sta se tice 172-ke.
U policiskom izvjestaju pise da je gugo GB130 dobrih 7 metara.
Citaro nije otiso u ibericu nego je sofer stisnuo 50% gasa (provjereno kompljuterski od strane ljudi iz EUROline-a).

conecto

Citat: ARZ-ovac  u Ožujak 12, 2009, 15:58:33
Ovako, sta se tice 172-ke.
U policiskom izvjestaju pise da je gugo GB130 dobrih 7 metara.
Citaro nije otiso u ibericu nego je sofer stisnuo 50% gasa (provjereno kompljuterski od strane ljudi iz EUROline-a).

Eto, dobili smo i crne kutije kao u avionima koje valjda mogu potvrditi očito.

I da se osvrnem na prethodne postove:

Jel kolega nov ili ima staža uopće bitno ali čini mi se da nikad od njega šofera pa makar vozio sto godina. A praksa pokazuje da vrijeme ne radi za nas, a i filter je malo čudan!

421, pusti šefove jer oni zavaljeni u svoje fotelje samo zbrajaju štetu lima i tko će to platiti, prave posljedice takvih bisera osjećamo mi na prvoj crti pred putnicima i nadobudnim novinarima koji nas sve stavljaju u isti koš! Uostalom, kao i šefovi.

I da se osvrnem na kolegijalnost:
Evo danas mi kolega pri smjeni ostavi bus nasred izlazne stanice, odjuri doma uz: "Sve ti je u redu". Kad ono, desni retrovizor Citara se klima ko bablji zub (kad su došli prvi Citari prijetili su nam da košta 700 eura), a poruka na displeju uz popratni vrišteći zvuk kaže na zdravom hrvatskom da nedostaje ulja u motoru. Kad ignorira takve poruke možda i nije čudno što mu je prije 3 godine do temelja izgorio 7 godina star g.b. 425 ili što mu je na prvoj Snježnoj kraljici prilikom spuštanja Citaro bacio remene (nije ga valjda prevrtio u dvojki). A riječ je o starijem gospodinu sa solidnim stažom.
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Conecto, samo ću napisati da potpuno podržavam Tvoje mišljenje. Jako puno vozača ne zna svoj posao i netko bi trebao odgovarati za takvo stanje, žalosno mi je da nekad moram gledati i slušati što pojedini debili rade s busom, a još je žalosnije kad naprijed još jedan ili dvojica s njim klafraju i nitko mu ne zna / neće / ne misli da ima potrebe reći npr. da nema potrebe da se bus na ravnoj brzoj cesti muči na 2500 okretaja u 2 ili 3 umjesto da normalno radi u D, ili da ne mora uhvatiti baš svaku grabu na putu, a žalosno je koliko vozača ima koji obožavaju raditi takve stvari, pogotovo ovo sa mjenjačem kojeg očito nimalo ne razumiju... Pisao bih još, ali bolje da se suzdržim...

conecto

Ja se više gotovo ne vozim busevima osim sam sa sobom dok radim. Ali prije sam se češće vozio na posao i dok si u uniformi neki put ti dođe da izađeš iz busa od srama bilo zbog vožnje, komunikacije ili nekih drugih stvari. Evo jučer nakon službe idem busom do auta jer sam primio na liniji, a vozio bus u garažu, na liniji netipično školski MAN s radijom kad unutra dere Banovina (čest slučaj u ZET-u), a ono malo putnika vrti očima... Eto zašto se nikad nećemo izboriti za radio u busevima...
A GDJE JE POANTA?

Mprigor

Bilo bi dobro da ima posebno radio za vozaca, bez da to svira u cjelom busu.
Pa ko voli, nek izvoli.

MAN fan

Evo jedna slika iz gb33. Lijepo se vidi ogromna rupetina pored parkirne kočnice >:( >:( >:(

Shole

Citat: ARZ-ovac  u Ožujak 16, 2009, 15:13:31
Bilo bi dobro da ima posebno radio za vozaca, bez da to svira u cjelom busu.
Pa ko voli, nek izvoli.

Kolko se ja razumijem, svaki radio (pa i oni starinski "roštiljaki") imaju za birat lijevo desno, ili naprijed nazad.  I onda nađeš kako su spojeni i smanjiš ful za putnički dio, a sebi namjestiš kako ti paše.

Citat: MAN fan  u Ožujak 16, 2009, 15:45:35
Evo jedna slika iz gb33. Lijepo se vidi ogromna rupetina pored parkirne kočnice >:( >:( >:(

Na koju foru je nastao ovaj krater ?? ?? ??  Šta inače dođe tu?

MAN fan

Da ti budem iskren, ne znam ali sam se začudio i naljutio kad sam to vidio. Još jedna opaska ZET-u i Holdingu >:( >:( >:(

421

Ak ručica ručne pušta zrak ,pa malo teže ide van usprkos otpuštenim vijcima,kaj ak pukne malo plastike...
Ma uostalom ko "njih"(vozače ) šljivi...

MAN fan

Pa kaj ti je njihova politika?? - Razbij i uništi jer nije tvoje...i nikom ništa. Ma mislim... >:( >:( >:(

421

Nažalost ,tako je .Fali kontrola,fali kvaliteta radova i mogućnost kažnjavanja.Zato je tak kak je!