Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

Ivan

U APP još stoji onih 8 komada bez brojeva i registracija (vikend je ipak), kod Eurolinea na Kovinskoj se nešto plavi iza zgrade, a stoji i nešto  riječkosa krem krovom...

Ivan

Ovih 8 u APP je dobilo logo, došla su još 3 nova.

konkordsky

Citat: Ivan  u Veljača 25, 2009, 15:41:00
Citat: Zetovac  u Veljača 25, 2009, 09:22:04

hvala ti na ovim lijepim slikicama,sad si me podsjetio na dva bivša busa koji su me redovito vozila prije dvadesetak godina
193 i 194;sad su ovo dostojne zamjene.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Tomek

Danas oko 16.00 dok sam čekao na semaforu u Vukovarskoj u smjeru Novog Zagreba prošao gbr542. Bus je izgledao kao tuniran, skroz spušten kao da je bio bez zraka. Vozač se s njima zaletio makar je bio krcat te je preletio preko Vukovarske. Malo prije mi je mansg313 javio da je 542 razbijen tj. razbijen mu je prednji branik jer je negdje lupio o stanicu tj o rinzol.. Ugl. bit će nadam se i slika.

MAN fan

Znači kršten je i jedan dubravski citaro :-\. Znaš li možda oće li ići u ARZ?

Tomek

Ne jer koliko sam čuo, branik je izgleda samo popucao i nije čak ni povučen s linije nego je ostao voziti. Nego zanima me zašto je bus bio toliko spušten, skroz do kraja i takav vozio???

MAN fan

hmm...ne znam. Pretpostavljam da u jastucima uopće nije bilo zraka pa da su se spustili na minimalu, mada mi i to baš ne drži vodu. Može pak biti da je nešto sa amortizerima...

tamlover

I jedan podsusedski je na 109 danas vozio tako spušten!!!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Dakle dečki očigledno nisu pričekali koju sekundu poslije zatvaranja svih  vrata da se bus nivelira pa izgleda kao da je niskopodnoniskopodni.
Iznutra se to ne vidi tek osjeća kao da nema jastuka(pretvrda vožnja).Iznutra se može probati s tipkom za  "kneeling",ali samo u fazi mirovanja,prvo udesno pa izravnavanje.
To je značajka 542 i 543.Ostali su zasad OK.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

igor 409

Ako je ovo značajka samo kod ova dva/tri busa onda to treba reklamirati jer uz ovakav "tuning" još više trpi podvozje i vožnja postaje neudobnija. Vjerojatno postoji garantni rok a uostalom busevi su na lesing pa bi to vlasnik trebao rješavati.

mansg313

Citat: Tomek  u Ožujak 17, 2009, 19:30:36
Ne jer koliko sam čuo, branik je izgleda samo popucao i nije čak ni povučen s linije nego je ostao voziti. Nego zanima me zašto je bus bio toliko spušten, skroz do kraja i takav vozio???
Dakle gb 542 je vozila jedna budala koja je čačkala da ne kažem drk... po onom prekidaču za kneeling i naravno da je nakon par tura u gužvi na 221 na stanici Lisinski u smjeru Travnog potegao o rizol i napravio rupu na braniku od 15-tak cm ALI kao što to uvijek biva bus nije išao u APD nego je ostao do kraja svoje službe do 23:xx >:(

Tomek

Podsusedski Citari G danas dobili garažne brojeve. Ja sam vidio sve od 196-203, zetovac je vidio i 204. Čudno ih je vidjeti sa starim SG220 brojevima, tipa 201,202  :D, ali eto. Svi imaju i registracije tako da definitivno sutra ili preksutra kreću u promet.

mansg313

Citat: Tomek  u Ožujak 18, 2009, 14:15:04
Podsusedski Citari G danas dobili garažne brojeve. Ja sam vidio sve od 196-203, zetovac je vidio i 204. Čudno ih je vidjeti sa starim SG220 brojevima, tipa 201,202  :D, ali eto. Svi imaju i registracije tako da definitivno sutra ili preksutra kreću u promet.
E stvarno se nikad nisam nadao da će onakve pile SG 220 nasljediti ovi plastičnjaci...fuj...fuj...fuj :P

kreso75

Citat: Tomek  u Ožujak 18, 2009, 14:15:04

Sjećam se Ikarusa sa tim brojevima ;)

Ivan1983

G.br 204 danas oko 11.30 na izlazu iz PA Podsused