Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

Kocka 146

556 na 242, bus samo što se ne raspadne.  glavauzid
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Stilben426

Ma da? On je uvijek bio jedan boljih 😳

Stilben426

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 02, 2024, 12:23:14Ja gledam iz perspektive vozača...
Vezano za Citelise na 107 u temi o rashodima.

Iz perspektive vozača, linija 107 grozna je svim vozačima neovisno o tipu autobusa, neće skupiti 50 minuta kašnjenja jer vozi Citelis ili NG363. Tako da jedino što mogu razumijeti je ako su Citelisi jako neudobni za vozače, to ti znaš bolje od mene. Recimo jako puno vozača se žali na Fenikse da su grozni jer su jako neudobni.

421

Iz perspektive vozača Citelisi imaju najbolje kočnice i usporavanje od sviju ostalih tipova ZETovih  bus123  bus123 .
Dade se pričati o ergonomiji, ali više ću znati kad ga budem(?)vozio, s odmakom od 14ak godina kad su bili ganz novi i u ECO modu.
MAN i IVECO koriste kamionske šasije i slabo prilagođavaju ovjes za prijevoz putnika.
Fenixbus je Daily s jastucima na stražnjoj osovini, ali je pretvrd pa skakuće u vožnji.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

Man je autobus nikakva šasija kamiona
Osim SL modela iz Turske
Samo mi sudite pošteno !

Kocka 146

Citat: Stilben426  u Siječanj 15, 2025, 17:45:12Ma da? On je uvijek bio jedan boljih 😳

Ma da, čudo da vozi 556, sudeći po meni kad prođe šaht sve se trese, ne znam gdje su metnuli 745 da nije više tamo, bolje da je ostao.  hi
791 danas predivno vozio na 107, bila je to lijepa vožnjica, ne trokira, izvrsno koči.

Tomek

Citat: 421  u Siječanj 15, 2025, 19:58:12Iz perspektive vozača Citelisi imaju najbolje kočnice i usporavanje od sviju ostalih tipova ZETovih  bus123  bus123 .
Dade se pričati o ergonomiji, ali više ću znati kad ga budem(?)vozio, s odmakom od 14ak godina kad su bili ganz novi i u ECO modu.
MAN i IVECO koriste kamionske šasije i slabo prilagođavaju ovjes za prijevoz putnika.
Fenixbus je Daily s jastucima na stražnjoj osovini, ali je pretvrd pa skakuće u vožnji.

Kojih vozaca?
Eto, upravo mi vozac iz Podsuseda kaze da najbolje kad su svi ispravni koce MAN NL 313 2006. i MAN NG 313 2004. za koje kaze da imaju najbolje retardere.
Za Citelise isto kazu kad su ispravni da odlicno koce.

421

Citat: Tomek  u Siječanj 15, 2025, 21:15:31Kojih vozaca?
Forumaša 421 iz perspektive vozača, s 40+ stažom za volanom.
Točka.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

Citelisi i ZF nemaju šanse u usporedbi sa Voith retarderima
Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

Po čemu? Znam vrlo malo, pa me iskreno zanima.

tatratram

Postoji li neki razlog zašto su minibusi krenuli lutat gradom zadnjih tjedan-dva?

MAN truck bus

U Podsusedu je plinska punionica zatvorena i bit će prilagođena za vodik. Zato su se Citelisi vratili u Dubravu, a Stratosi prebačeni.

U pravilu voze 211, 275, 278, ali zalutaju drugdje u nedostatku solo autobusa.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tonkovicmk1

Crveno-bijeli Sonderwagen Citaro C2G viđen maloprije kod Petlje-ulaz.

Edit: Ima papir s brojem #25 i plave ratkape.

tonkovicmk1

U Citaru gbr 575 ne radi niti jedan stop gumb. big_boss

Kocka 146

Jel zna netko gdje je danas 691 ili 793?  ???