Polet - razno

Autor brzi, Srpanj 08, 2008, 09:15:55

415UL

Blizi se rok za ponude, dal ima novosti kakvih oko toga

mate

U iskazivanju namjere i inicijalnim ponudama - Čazmatrans je koliko čujem bio konkretniji, sada je pitanje kakve su službene ponude. Ostaje za vidjeti što će biti, ali po pričama s terena sve mora biti zgotovljeno do lokalnih izbora, budući je Polet postao (pre)težak uteg lokalnom HDZu. Isto tako, ako ČZM preuzme Polet, gotovo je sigurno da bi se u VSŽ išlo na uvođenje javne usluge

415UL

A Slavonija Bus nista, oni odustali

Inkognito

Pošto je ostalo par dana do otvaranja koverti.
U petak je zadnji radni dan bio direktoru poleta Mijatu Kurtušiću, po nekim informacijama otišao je u mirovinu, a opet neke informacije su da je otišao u vinkovacki vodovod, e sada što je tocno od tog dvoje prije bi rekao da je ovo drugo.
90% da ce kako se i pretpostavljalo Čazmatrans preuzeti Polet, što bi bio jedini i pravi spas, iako neki misle da je to veliki zalogaj za ČZM koji ima svoje probleme, ali ako odigraju pametan korak, a to je uvođenje javne usluge, što bi im osiguralo veliki financijski plus.
Razlog zašto se smata da će ih ČZM uzeti je taj što su iz Slavonije bus zahtjevali da će radioni, osoblju, upravi podijele otkazi.
Što je realno minus za SB, ali opet politika je u igri možda nas krajnja odluka sve iznenadi.
Pretpostavka je da i ako ČZM uzme Polet pod svoje, sve im ide osim gradskog prijevoza putnika u Vinkovcima, ali jedan plus što bi se krenulo u Poletu s održavanjem autobusa koji je realno sada sveden na minimum održavanja, a vjerovatno i veliki razmještaj vozilo po radnim jedinicama, one njihove Bove vjerovatno u rashod jer su stvarno u degutantnom stanju, a i VDLovima bi dobro došlo osvježavanje, od VDLova bi se dalo samo izdvojiti  395,396 i 190 kao bolji autobusi, Neoplani su im za sada oke, katni je u lošem stanju.
Mislim da će za gledati biti zanimljivo to sve, bez obzira na krajnjeg kupca. Ako ih ČZM uzme neće tu biti neke velike akcije, vjerovatno razmjena vozila po voznim parkovima tu mislim na Vukovar i Županju, pa ako bude kako se predviđa i Vinkovce, a opet ako Slavonija bus uzme Polet Čazmatrans će se morati jako dobro propitati o svojem opstanku, jedini nacin da ČZM u VSŽ opstane je kupovina Poleta i pokretanja javne usluge jer i ČZM je potrebna obnova voznog parka 3/4 godine bez novog autobusa. A mislim da je to svima jasno cak i gospodi iz ČZM.
Samo je pitanje sada ako Polet uđe pod ČZM grupaciju ili Slavoniju bus jel to znaci da i Polet automatski krece suradivati s FLIXBUSom, bilo bi lijepo vidjeti da se pokrene bar jedna linija iz SLavonija za Dalmaciju koja bi išla cijelu godinu van sezone reducirano a preko sezone svaki dan.
Mislim da bi se tu moglo fino zaraditi također, a mislim da poletova Makarska to može pružiti putnicima, čazmin Šibenik je isto oke, ali mislim da poletova Makarska puno više može pružiti.
Sada je presudni tjedan da vidimo tko je pobjednik ili gubitnik...

415UL

Znači Cazma je najzgodnija, valjda ce u Srijedu biti sve jasnije

Inkognito

Citat: 415UL  u Ožujak 02, 2025, 18:35:19Znači Cazma je najzgodnija, valjda ce u Srijedu biti sve jasnije
Pa vidi realno govorim, Slavonija bus je rekla pod kojim uvjetima bi oni uzeli ih.
Određene kolege bi volile da Slavonija bus bude taj krajnji kupac, a ne ČZM, pošto određeni nisu navikli na tempo rada kakav je u ČZM, pravila itd, ali oke tu će se odraditi " Prirodna selekcija ", tko je sposoban ostati će, tko misli da nije za tako nešto otici ce i tjt, neće biti više da određeni rade što žele i koliko žele pa ih i to muci.
Srijeda će pokazati sve...

415UL

Naravno, jos ako zazivi javna usluga bit ce ok, a selekcije ce bit kao i svagdje

415UL

Jel se zna tko je pobijedio na natječaju za kupnju

Promatrač

Bez obzira što povjerenstvo odluči, odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Gradsko vijeće Grada Vinkovaca, uz prethodno pribavljenu suglasnost za prijenos poslovnih udjela danu od strane Skupštine društva POLET d.o.o..

Gradsko vijeće zadržava pravo neprihvaćanja niti jedne ponude bez navođenja razloga.

Obavijest o izboru najpovoljnijeg ponuditelja dostavlja se svim sudionicima natječaja najkasnije u roku od 8 dana računajući od dana donošenja odluke o odabiru.