ZET-ova Crna kronika (3)

Autor ChRiStIaN, Lipanj 05, 2022, 19:26:37

tramvajac 92

Predlažem da se električni forsiraju na 129, baš radi toga.

Stilben426

Citat: Citaro218ZG  u Travanj 08, 2025, 14:07:02Nema mi neke logike tvoja teza o tome, ali možda je samo to do kvara instalacija koje nemaju veze s okretištem i načinom okretanja
Nema nikakve veze s kvarom instalacija. Do okretišta je, baš zbog ovoga što sam pisao, jer ovo ne da nije prvi, nego nije ni drugi, već treći put da se autobus zapalio na okretištu u Šestinskom dolu. Prvi je bio 43, zatim 113 i sada 819. 43 je kompletno izgorio, 819 iz priloženog, 113 slično kao 819, ali najmanja šteta od svih. Mislim da bi sada disponentima u Podsusedu trebalo biti jasno da LE nemaju što raditi tamo.

421

Opetovano se dogodila regeneracija.
Disponenti pišu službe, dispečeri/prometnici pišu  bus123 bus123   na linije.
Njih nadziru, odobravaju i zapovijedaju voditelj prometa i rukovoditelj prometa.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro G Facelift gbr.185

To su gluposti da je trava i lišće uzrokovalo požar, osim ako iz auspuha nije plamen izašao van pa se zapalilo lišće, kao na nekom nabrijanom autu... istina je ovo što je napisao kolega da vozači bacaju opuške pa se zbog toga vjerojatno i zapalilo.

MAN fan 12

Hahaha šta sve nećemo pročitat,vozač bacio opušak i bus se zapalio,vjerovatno se vozač skrivao iza bus i pušio da ga roditelji ne vide....samo na toj liniji se i puši,ostali vode zdrav život

BestOne

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Travanj 08, 2025, 16:53:50... vozači bacaju opuške pa se zbog toga vjerojatno i zapalilo.

Đonom na kolege, baš lijepo.

BestOne ~ autobusi.org

MAN fan 12

Citat: BestOne  u Travanj 08, 2025, 17:27:50Đonom na kolege, baš lijepo.
Nije on nikakav kolega,čitam njegove upise,i toliko nelogičnosti da netko može pisat....sramota....nisam ni ja znao da je tu bus gorio već tri puta,i valjda su sva tri puta vozači pušili...

zag

Gle, ako je vozač stvarno "pušio" i bacio opušak u auspuh, onda zašto ima trag od auspuha u lišću na dotičnom okretištu Kunišćak? kava

MAN fan 12

Citat: zag  u Travanj 08, 2025, 17:37:02Gle, ako je vozač stvarno "pušio" i bacio opušak u auspuh, onda zašto ima trag od auspuha u lišću na dotičnom okretištu Kunišćak? kava
Što ako je recimo vozač nepušač,a unaprijed osuđen?
Ako i je pušač,zašto bi išao pušiti iza busa?Staneš ispred ili sa strane i pušiš...

zag

Uglavnom, ta priča o opušcima nema nikakve veze sa zapaljenjem autobusa.

Autobus1

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Travanj 08, 2025, 16:53:50To su gluposti da je trava i lišće uzrokovalo požar, osim ako iz auspuha nije plamen izašao van pa se zapalilo lišće, kao na nekom nabrijanom autu... istina je ovo što je napisao kolega da vozači bacaju opuške pa se zbog toga vjerojatno i zapalilo.
Itekako bez plamena mozes zapalit plamen, moze se zapalit i onim radionickim fenom rostilj. Bitno da je da je temperatura ispusnih plinova jednaka ili veca od temperature zapaljenja cega god je tamo.uz regeneraciju dpf koja se vrsi na cca 800c, te kratki ispusni sustav na autobusima, vjerujem da je 500c na izlazu iz cijevi vrlo lako moguce i dovoljno za zapaljenje u pravim uvjetima a jos na 8xx crosswayima ne ide ravno iza nego prema dolje, dok se na 43 pricalo o auspuhu vebasta koji je  prema dolje bio usmjeren. Takodjer je netko pisao, kao vlazno ovo vlazno ono, nek bus radi 5 minuta pa se posusi sve bez pol frke, kao da nismo svi na crnomercu vidjali suhe fleke cak i po laganoj kisi ispod auspuha autobusa.

Citaro G Facelift gbr.185

Bez brige znam ja sve što vozači rade i to baš upravo zato jer JESAM kolega, al nisam vozač. Od bacanja smeća svugdje po spremištu, bacanja opušaka okolo autobusa do zaguravanja plastičnih čaša od kave pod oplatu (masku) autobusa. Bez kulture, bez ičega. I imam apsolutno pravo to govorit jer je velika većina vozača ista. Da se normalno ponašaju, ne bih niti pomislio takvo nešto reć, ali sve dolazi u obzir i vrlo je vjerojatno.

Objasnite kakve veze ima samozapaljenje auspuha, s lišćem i travom oko tog autobusa? Baš me zanima...

Autobus1

Auspuh se moze samozapalit samo je velika slucajnost da se to triput na istom mjestu desilo. u slucaju da je stvarno bus bio previse uiza i da je lisce bilo uzrok problema, ispusni olinovi zapalw lisce, lisce zadnji branik od fiberglasa koji itekako gori i onda dalje sve po redu samo od sebe. I tada kada je novi 43 se zapalio bilo je polemika je li to stvarno razlog ili samo za javnost ili nesto trece. Ali, teoretski, da je moguće, moguce je.

zag

Što dokazuje crni trag od auspuha u lišću na okretištu Kunišćak. kava Ne znam je li još tamo..

NP-549

Dosadni ste u PM.
Regeneracija sa temperaturom od 700 stupnjeva, a prostor iza zadnjeg lijevog kola nije bio slobodan nego je prepust bio preko trotoara