Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

Stilben426

Jedina linija koji ima smisla voditi kroz Vrbik je cjelodnevna 108. GK - Lučićeva - Vrbik - Prisavlje - Savski most.
Svi će ostali prijedlozi dobiti desetku iz maštarenja, možda čak i jedanaesticu s obzirom koliko su nevjerojatni. Kao da se osmišljava trasa neke turističke linije, a ne gradske.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zag

Solo, i u špici je solo dosta, možda i zglobni ako bude vozila Dubrava  rofl

421

Pogledaj kartu pa objasni KAKO!?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zag

Sve se može kad se hoće kava, kako u nekim drugim državama zglobni autobusi prolaze uskim ulicama svakih par minuta?

jakov5

Citat: Stilben426  u Svibanj 20, 2025, 20:25:07Jedina linija koji ima smisla voditi kroz Vrbik je cjelodnevna 108. GK - Lučićeva - Vrbik - Prisavlje - Savski most.
Svi će ostali prijedlozi dobiti desetku iz maštarenja, možda čak i jedanaesticu s obzirom koliko su nevjerojatni. Kao da se osmišljava trasa neke turističke linije, a ne gradske.
Nisam pročitao tvoj prijedlog povezivanja Krapinske/Nove ceste.
Izvoli?
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Stilben426

Opet je šipak jer ne piše bravo, jelda? Hoće li svaki put biti tako? Gle, svatko ima neko svoje viđenje nečega. Tebi je ovo mrak ideja, meni je mrak pao na oči, a vjerujem da bi i vozačima kada pročitaju trasu.
Moja ideja za povezivanje Krapinske? Nemam ju, bih li trebao? Pa ne bih. Slično kao što ne trebam biti profesionalni pjevač da čujem kada netko falša.

jakov5

Citat: Stilben426  u Svibanj 21, 2025, 12:14:42Opet je šipak jer ne piše bravo, jelda?
Zakaj bi bil šipak? Šipak je kaj se ne znaš raspravljati i argumentirati, al to je tvoj šipak.
Netko je nabacio ideju, ja sam nabacio drugu ideju koja od prve nije puno bolja, ali je neki pokušaj prvotne ideje, jače integracije dijela Črnomerec - Krapinska/Nova cesta i tog dijela koji je jedini u zapadnom dijelu Zagreba s više od 500 metara do JGP-a.

Citat: Stilben426  u Svibanj 21, 2025, 12:14:42Moja ideja za povezivanje Krapinske? Nemam ju, bih li trebao? Pa ne bih. Slično kao što ne trebam biti profesionalni pjevač da čujem kada netko falša.

Ne moraš biti ni dežurna ptica rugalica na forumu, pa ipak jesi. Zato sam bio u zabludi što sam mislio da imaš neku ideju. A imaš opet pljuvačinu. Bar da si dao neku alternativu, da si ukazao na problematične dijelove, pa bi čovjek razumio.

Svakako se zbog takvih kao ti običnim ljudima ne da biti dio foruma. perfeto  pivkan
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Stilben426

Citat: jakov5  u Svibanj 21, 2025, 13:14:43Zakaj bi bil šipak?
Zato što nije prvi put da se duriš kada sam napisao da mi se ne sviđa nešto tvoje.

Citat: jakov5  u Svibanj 21, 2025, 13:14:43Netko je nabacio ideju, ja sam
Ne moraš biti ni dežurna ptica rugalica na forumu, pa ipak jesi.
Nisam ja nikakva rugalica, niti nema tu nikakve pljuvačine (ja isto tako mogu pitati tebe što ti konkretno vidiš kao pljuvačinu, ali bojim se da ću opet dobiti neki ad hominem odgovor pa ću se poštedjeti muke). Reakcije su dvosmjerna ulica. Napisao si prijedlog čiji ishod može biti pohvala ili kritika i sa svakim od njih treba se znati nositi. U ovom je to slučaju kritika (od mene), ali ti se njome ne znaš nositi. Otkad sam na forumu, ja sam se napisao gluposti i raznih prijedloga koji su bili odbijani i podsmjehivani pa sam prihvatio i krenuo dalje, nikad nisam držao kao neka djevojčica kojoj je netko rekao da ima ružnu haljinu. To je nešto što odvraća ljude, a ne kritika.

Citat: jakov5  u Svibanj 21, 2025, 13:14:43Bar da si dao neku alternativu, da si ukazao na problematične dijelove, pa bi čovjek razumio.
Nisam mislio da je potrebno jer vjerujem da svi poznajemo Zagreb i napisanu trasu, ali ako hoćeš baš eksplicitno zašto:
a) Trasa podložna gužvama i zastojima;
b) Skretanje Koturaška-Savska (učestali zastoji jer kamioni kidaju žice, ako vide da ide autobus, ići će i oni, ali sama ideja da tamo skreće autobus je apsurdna, koliki luk će morati napraviti?);
c) Općenito prekomplicirana trasa kruženja za jedan mali ključni dio Nove ceste;
d) Stanice na Novoj cesti i Vukovarskoj, gdje, koliko i kako?

jakov5

Citat: Stilben426  u Svibanj 21, 2025, 15:13:03ja isto tako mogu pitati tebe što ti konkretno vidiš kao pljuvačinu
--->

Citat: Stilben426  u Svibanj 20, 2025, 20:25:07Svi će ostali prijedlozi dobiti desetku iz maštarenja, možda čak i jedanaesticu s obzirom koliko su nevjerojatni. Kao da se osmišljava trasa neke turističke linije, a ne gradske.

--< Ovo gore nije kritika.
Ovo dolje je kritika -->

Citat: Stilben426  u Svibanj 21, 2025, 15:13:03a) Trasa podložna gužvama i zastojima;
b) Skretanje Koturaška-Savska (učestali zastoji jer kamioni kidaju žice, ako vide da ide autobus, ići će i oni, ali sama ideja da tamo skreće autobus je apsurdna, koliki luk će morati napraviti?);
c) Općenito prekomplicirana trasa kruženja za jedan mali ključni dio Nove ceste;
d) Stanice na Novoj cesti i Vukovarskoj, gdje, koliko i kako?

Vidiš li razliku u tvojoj komunikaciji između ova dva podebljana citata?

Da bih ja prihvatio tvoju kritiku moraš je napisati.
Inače se nemam na kaj nadurit osim na to da se ne znaš obrazlagat.

421

Citat: zag  u Svibanj 21, 2025, 10:17:15Sve se može kad se hoće, kako u nekim drugim državama zglobni autobusi prolaze uskim ulicama svakih par minuta?
Kojim gradovima kojih država? Prosvijetli puk, prosvijetli nas!
Jesmo li mi država? Što ako se neće zbog toga što se ne može?

Stilben426

Citat: jakov5  u Svibanj 21, 2025, 15:17:13Vidiš li razliku u tvojoj komunikaciji između ova dva podebljana citata?
Ne vidim ništa kritično u gornjem, odnosno maštarskom komentaru. Jedino kritično što vidim je da nekome tko poznaje grad i prati javni prijevoz dugi niz godina moram detaljno objašnjavati koliko je ova trasa apsurdna. Međutim, ako hoćeš da ubuduće tako pišem, nema problema, dogovorili smo se.

zag

Citat: 421  u Svibanj 21, 2025, 15:27:44Što ako se neće zbog toga što se ne može?
Prvo, je li to procjena ili je testirano? Ja vidim samo mogući problem pri kružnom toku u ulici Ivana Lučića i skretanju iz ulice Vrbik u XIII Vrbik. Za ostalo ima primjera na forumu, ti si ipak jedan stariji član  kava .

421

... i vozač  bus123  iz doba paleozoika.
Ne mere!
Točka.
O&O

zag

Ok, kako Vi kažete, gospodine.  hi