MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

sniff

Detalj kojeg nismo imali

tramvajac 92

Mogli su te displaye tražiti u novim busevima, ali tko bi ga se sjetio :D

garfield

Citat: sniff  u Listopad 24, 2023, 18:19:57Detalj kojeg nismo imali
Je li to 587? Vidio sam taj displej u njemu. Ima li ga samo on ili još neki?

zag

Citat: garfield  u Listopad 26, 2023, 11:09:32Je li to 587? Vidio sam taj displej u njemu. Ima li ga samo on ili još neki?
Ima ga i 585.

sniff

Mislim da je 585, no zaboravio sam bio pogledati g.br.

zag

Citat: sniff  u Listopad 27, 2023, 14:29:51Mislim da je 585, no zaboravio sam bio pogledati g.br.
585 je dobio i novi atron ja mislim hi

Tuna

Evo, 2025 godina, jos malo pa skoro 8 godina od novih citya. Koje je vaše mišljenje poslje skoro desetljeća? Meni su oke, jos su dobri, a i bit ce. Par nesreca sa njima, 584,587 ali popravljeni su, idalje voze.  :)  :)

Stilben426

NEDOSTACI:

• svaki ih je vozač nesvojevoljno prisiljen voziti kao mljekarica zbog zla zvanog eco-mode koji će ih sahraniti. Za početak problem je gušenje i sporo ubrzavanje koje utječe na kvalitetno uključivanje u promet sa stajališta. Vozači konstantno stišću pedalu do kraja, ali autobus jednostavno – ne ide, sa 30 km/h već su u četvrtoj brzini i zbog toga se nenormalno tresu što sam bio snimio u 583 u temi Autobusi razno na str. 62.

• motori su im na malom broju okretaja zbog čega su se mučili i vrištali uzbrdo u Gračanima na liniji 617 (iako imaju najsnažnije motore od 360 ks). Osim toga, time su i ventilatori motora na malom broju okretaja i time je povećan rizik od požara za ljetnih mjeseci. Iskreno se čudim što dosad nismo imali slučaj požara na njima. Najstarija su serija autobusa koja još nije imala slučaj požara.

• osim tromosti i sporosti prilikom kretanja imaju i sporu izmjenu putnika jer se vrata ne mogu otvarati sporije nego sad. Ona nepotrebna štanga na prednjim vratima i budalaština koju vozači prakticiraju s otvaranjem samo jednog krila prednjih vrata tako da izmjena putnika, odnosno ulaz bude još sporiji također ne doprinosi ničemu. Bez uvrede svim vozačima ovdje, sve vas volim i poštujem 🤗🤗, ali ovo je priličan minus. Sve ih to čini nepoželjnima na velikom broju linija koje imaju knaperski vozni red, kao i onima koje imaju crvene hupsere jer su preniski (autobusi) i preko svakog harmonika struže i tako se uništava.

• klima, kad radi, često je podešena na opciju carstvo siga što je opasno za vrijeme ljeta. Doduše sad to ne bi trebao bit problem pošto je održavanje klima nikakvo.

• izgledaju potrošeno i najmanje pet-šest godina starije. Nije ključan nedostatak, nije zapravo uopće, ali kad već idem sa svime, onda ću i ovo napisati.

PREDNOSTI:

• uglavnom imaju klimu, kakva god da je, je.

• imaju velik kapacitet putnika.

• dobro informiranje putnika (unutarnji displej), ako radi.

• još uvijek nisu toliko razjebani od naših kvalitetnih cesta, za razliku od nekih novijih autobusa.

tunaa

Kad smo već kod toga, neki dan, na liniji 281 (Novi jelkovec-Glavni Kolodvor) u smjeru Glavnog Kolodvora, gbr 585. Novi, mladi vozač vozi. Pored njega na onoj usranoj štangi na 1. vratima stoji naslonjen jedan iskusan vozač koj vozi inače u APD već dugi niz godina. Pričaju oni tako o autobusu; "trom, nema riječi". Tako ga oni "pljuju" cijelim putem i na stanici N.S Knjižnica otvara on prva vrata (misleći na prvi gumb) i gleda on onako "dobro koj kurac?" i tako bar 15 sec, izađe njih par na pra vrata i ulaze ljudi i tu on shvati "pa to je gumb za 1. krilo" i otvori drugo i neka baba, rođena 1880. prije krista, kao "pa bravo, evo kakvi vozači nas Zagrebćane voze". (bilo je negdje oko pol 7 ujutro, skoro prazan bus pa su ljudi na 1. izlazili van). Tolko "konfiguracija" za autobus i oni uzmu najgoru. A klima koj put radi, koj put ne mada vidim da je upaljena gore ljevo od vozača. Svaka čast ZET još jednom. perfeto

MAN fan 12

Bus uopće nije loš,to što je trom,to je samo u startu,kasnije on fino razvija brzinu.Tromost je ujedno i zaštita od naglog kretanja i trzanja,pošto putnici ionako prigovaraju da ih se voze kao krumpire.Bus nije problem,problem su vozna vremena koja više nisu realna

0530facelift

Misli li ZET otključati city-e G na power mod motora i mjenjača? Ovo više nema smisla,na toliko su niskim okretijima da se konstanto skoro pa ugase.

tonkovicmk1

Odrađuje li to baš ZET ili se mora ići MAN Importeru?

0530facelift

Citat: tonkovicmk1  u Kolovoz 06, 2025, 21:46:44Odrađuje li to baš ZET ili se mora ići MAN Importeru?
Nisam siguran 100%,ali sam 99,99% ziher da je to zet nesposoban,i da bi to trebalo(ili bi bilo bolje)dat MAN importeru.

NP-549

To može samo Autohrvatska, odnosno MAN, i to se plaća

0530facelift

Znači ne pada im na pamet.