Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Srpanj 02, 2025, 11:40:43Ne znam što je gore, 222 ili 281. 222 popodne će voziti koga? Nije trebala izlaziti uopće. 281 je trebala na Kvatrić. Gdje će vozač kod Vjesnika na WC i natočiti vode? Strategija ni u jednu, ni u tri, nego u 5pm.
Sve linije od Avenue Malla, osim 268 trebale su voziti do Zapruđa. Tako da vozila budu manje podložna iživljavanju grubijana kad čekaju polaske.

U potpunosti se slažem s tobom, s time da bi 281 bila idealna na Kvatrić stavit  i ujedino povezanost ljudi koji dolaze iz VG sa 290 a koji idu na istok grada....a 222 će bit linija s tolko kašnjenja da neće ništa postić osim kidanje živaca i vozačima i putnicima ( kojih ionako neće biti jer svi idu na Tupsonov cirkus na konjodromu ) tak da eto..... bit će jako zanimljiv dan
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

tramvajac 92

Sama ideja da si odrezao Savski most i ukinuo autobuse je... ajme. S obzirom da se ne očekuje da će to trajati preko 2 - 3 sata (a realno, ni nema kako dulje), moglo se skratiti do Rotora na dva sata. A onda pazi ovo. Lanište je isto ostalo bez prijevoza (umjesto preusmjerenja 234 na Savski most).

Ajmo dalje na linije koje su "pogođene"
166, 229, 310, 311, 313 dijele trasu do Hrašća (tehnički, 310 staje tek u Odri, ali...). Ovo su polasci od 12 do 20:

12:15 - 166
12:35 - 229
13:30 - 310, 311
13:55 - 166
14:05 - 229

14:50 - 310
15:15 - 229
15:30 - 311, 313
15:35 - 166

16:35 - 229
17:05 - 310
17:30 - 166
17:45 - 229
18:00 - 311
19:15 - 229
19:30 - 310
19:40 - 166

Boldani su mi malo blizu da bi išli svi ti autobusi i polasci. Dalo bi se tu nešto uštediti.

tramvajac 92

Za arhivu, Zapruđe <> Podbrežje, vozni red.

tramvajac 92

Trenutno radi radova na Srebrnjaku, 201 vozi trasom 202, ali ne skreće desno prema Kozjaku nego ravno nastavlja i vraća se na vlastitu trasu na vrhu Srebrnjaka. Naravno, staje na svim stanicama. U praksi to znači da su svi oni uz Laščinsku dobili više polazaka, a iskreno... nikakva usluga. Pa sam mislio o nečemu, kad su već dva busa na 201, zašto ne imati jednu liniju i više polazaka? Naravno, ako ide do Kozjaka, gubi par minuta i više ne može držati krug jedan sat. Ali ima i za to rješenje. Imamo minibus koji više stoji nego što vozi - a to je onaj sa 207, koji, vidi čuda, isto vozi po Laščinskoj, jer logično, nema kuda drugdje. A da malo njoj damo da vozi ljude za Kozjak? Pa i pod cijenu da se doda još polazaka radnim danom, a vikendom da ima dvije smjene.

Čak si mislim da bi mogli imati i interval 20' na 201 da se ne spajaju. Makar u vršnim satima.

tramvajac 92

Zamjena tramvaja, ili kako se to radi u kojem pogonu:
Črnomerec <> Zapadni kolodvor 3x MB Citaro C2G (još 2 su na 136, 3 na 109)
Kaptol <> Gračansko Dolje 3x MB Citaro G (2008/9)

0530facelift

Zašto su city-i 09 zamjenili citare na 613?

Citaro218ZG

Citat: 0530facelift  u Kolovoz 08, 2025, 13:21:34Zašto su city-i 09 zamjenili citare na 613?

zato jer zbog nekih radova na pruzi sad prolaze ravno Novom Vesju i nazad po uskom djelu iza onog Kaptol Centra di je vrh Tkalčevićeve, pa ne može nikako skrenuti veliki zglobni bus, te su stavili Citije
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

421

Trebali su disponirati mali zglobni bus koji može skrenuti Tkalčevićevom.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Ma trebali su one turističke vlakiće staviti. Ionako samo trunu na Trešnjevci.

tramvajac 92

;D
Provozao sam se po trasi, i ima par uskih točaka. Očekivano.
Meni je žao što se ne spuštaju kroz Malu ulicu, to bi bila fotka i pol. (Podsjetnik: bio je solo na 105 više puta)

Razumljivo je da izlazi na Gupčevu zvijezdu, s obzirom da je to prva poštena cesta. Sve ostalo je za proći samo autom.

Citaro218ZG

Citat: 421  u Kolovoz 10, 2025, 07:40:14Trebali su disponirati mali zglobni bus koji može skrenuti Tkalčevićevom.

Ha trebali su, slazem se da,steta kaj vec nisu al eto, mozda bude prilika nekom zgiodom dalekog dana kad se to sve zavrsi, navodono da ce radovi bit kraj prije V. Gospe, tojest 14. sudeci po obavjestima, zivi bili pa vidjeli i to

421

Obzirom da su za trasu linije 105 ciljano nabavljeni NM  bus123  bus123 kojih više nema, kao zamjena su povremeno vozili (sada trajno) disponirani solo  bus123  bus123  i Fenixbusevi, a radi supstitucije 613 trasom su prolazili zglobni.
Zašto nitko ne komentira vozačice/vozače i njihovu umješnost i profesionalizam tijekom vožnje u specifičnim uvjetima ili se to podrazumijeva kao normalna pojava?
 bus123  bus123  vozi čovjek, ne robot ili AI niti Rimčev autotaksi.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: 421  u Kolovoz 10, 2025, 14:04:53Obzirom da su za trasu linije 105 ciljano nabavljeni NM  bus123  bus123 kojih više nema, kao zamjena su povremeno vozili (sada trajno) disponirani solo  bus123  bus123  i Fenixbusevi
Solo prolazi cijelom trasom. Nezgodno ga je nafrkati na Ilirski trg, ali i to ide, ako nisu sugrađani parkirani sve i svuda.
Citat: 421  u Kolovoz 10, 2025, 14:04:53Zašto nitko ne komentira vozačice/vozače i njihovu umješnost i profesionalizam tijekom vožnje u specifičnim uvjetima ili se to podrazumijeva kao normalna pojava?

Drago mi je da si ovo napisao, jer sam ovo htio napisati puno prije, samo nikako prilike.

ZETovci su, kao vozači autobusa u gradskom prometu, uzor svim vozačima malih auta, kako se prolazi i kako se ponaša za volanom. Tako da, donekle je normalna pojava, ali je meni uvijek zanimljivo sjesti na prvo sjedalo i gledati kako se stručno provlačite kroz neke ulice. Vjerojatno sam i tebi sjedio tamo i gledao. ;)

421

Meni nisi sjedio.
No avanturistički duh trebao bi natjerati pojedince na APD linije 220,226,203,218, da iskuse i komentiraju vožnju nedovoljno širokim kolnikom i mimoilaženje u tim okolnostima.
Za APP ili APVG linije ne znam, ali ima tko zna.
Očekujem pisani trag, ali to je utopizam.

Stilben426

Pa ne samo to, nego i druge stvari. Recimo:

• Postoji li ijedna ulica u Zagrebu u kojoj zglobni autobus ne struže harmonikom po crvenim hupserima kad prelazi preko njih? (To bio odličan dokaz da su postavljeni nezakonito - previsoki).

• Zatim analize voznih vremena koja su pisana kao da je 2005. godina. Ne mora čak biti terenska, dovoljno je sjesti za stol, iščitavati vremena polazaka/dolazaka iz kolnih listova te ih uspoređivati s pisanim voznim vremenima iz voznih redova.

• Zatim je tu i brojanje putnika da se ustanovi realna potražnja. Da se vidi koje polaske treba ukinuti, koje polaske treba dodati, kakvi autobusi bi trebali voziti. To obično brojanje putnika sa sobom nosi i uštede benzina, uštede na vozačkim prekovremenima, a i buduće narudžbe vozila.

Zadnje dvije točke su recimo idealni primjeri studentskih poslova. Da ZET bilo koju od njih nudi kao studentski posao, uopće ne bih prezao javiti se čak i da je satnica minimalac.