Polet - razno

Autor brzi, Srpanj 08, 2008, 09:15:55

mate

E ovo je zanimljivo štivo, mislim da bi sad ukratko moglo doći do toga da Slavonija odustane od bilo kakvih akcija vezanih za Polet. S druge strane mislim da ni VSŽ i novi župan neće sada baš blagonaklono gledat prema SLB (iako i u pokušaju prodaje neke općine su bile protiv prodaje Slavoniji), te da mu ne treba jedna ovakva afera odmah na početku mandata. Iskreno mislim da će na kraju stvari u Poletu ostati kakve jesu, a s obzirom da je VSŽ iskazala namjeru uvođenja javne linijske usluge, vrlo vjerojatno da će to zajednički na kraju raditi Polet i ČZM VU (nešto slično kao što je ŠiK Bus i Lika Line)

Inkognito

Evo da i ovu temu okoncamo Prodan je.
https://vinkulja.hr/2025/08/vinkovci-gradsko-vijece-odlucilo-kome-ce-prodati-polet/

Citat:Gradsko vijeće odlučilo kome će prodati Polet!
21. kolovoza 2025.

Vinkovačko Gradsko vijeće prihvatilo je Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku po Javnom pozivu za javno prikupljanje ponuda za kupnju poslovnih udjela Poleta. Ovim činom, pokrenut je posljednji korak prodaje (privatizacije) ove vinkovačke tvrtke.

Kao najpovoljniji ponuditelj, u postupku koji je započeo još prošle godine, odabran je Slavonija Bus koji će za ovu akviziciju potrošiti 3.750.000,00 eura. Osim Vinkovaca, trenutni suvlasnici Poleta su i Grad Otok te općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Nijemci, Nuštar, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci te Tovarnik.

Nakon što Gradsko vijeće Otoka, te općinska vijeća također usvoje ovakvu Odluku, moći će se pristupiti potpisivanju Ugovora o prodaji i prijenosu poslovnih udjela na novog vlasnika.

415UL

To je bilo očekivano

Inkognito

Ovo je samo krah za ĆZM VU., jedino što sada može ČZM Vu držati živom je javna usluga da se provede, pa da dobiju skupa.
Vrlo je vjerovatno sada da će se vozni park Poleta poboljšati i obnoviti, place vozacima narasti, da će se malo uvesti neki red i disciplina među istima.

415UL

Sigurno će bit promjene kod Poleta,a ovo da bas i nejde CZM VU na ruku, da je Čazmatrans preuzela onda bi to bila druga stvar

Inkognito

Paa, vodimo se iskrenim cinjenicama.
VOzni park je bolji od Slavonije bus u odnosu na ČZM VU. Vjerovatno održavanje je bolje koliko cujem od kolega iz Slavonije bus, pošto se kod ČZM na pojedinim busevima vidi zanemarivanje po pitanju održavanja.
A realno Slavonija bus što se turizma tiće nisam siguran jel ima koji bus stariji od 2015, dok je vozni park u Vukovaru zastarjeo Neoplani iz 2010/11/12, Travego je svoje dao autobus iz 07 godine, jednostavno ČZM više nije kunkurent. Kroz neko vrijeme nebi se cudio da PJ Žu iz ČZM pređe u Slavoniju ili Polet. Time bi se polako zaokružila cijelina oko Save.
Čazma ako misli se baviti nekim linijama mislim da je kasno što se lokala tiće, jedino eto gdje još mogu malo se pokušati boriti je turizam, ali mislim da ovakav vozni park kakav imaju nije kunkurentan, mislim da njihovo vodstvo u ČZM jednostavno nisu dobre poteze radili, kao svaka ozbiljna firma koja radi neki ozbiljan posao rješava se starih autobusa i kupuju se novi jedino oni sve ostavljaju pogledajmo Arrivu, prodaju stare i kupuju novije.
Ponavljam ako oni u ČZM misle živiti od turizma ljudi malo bi trebali razmisliti o koracima, ako planiraju baviti se onim vidom turizma kao što je Jakopić, Knežević i to, morati će se dobro izdignuti iz prašine jer trenutno će ih sada S.B. ovim pojesti jaka je to kunkurencija. Jedino što eto sada možemo se nadati da će kolege imati vece place jer zbilja radimo za neka minimalna i mizarna primanja.
Zanimljivo vrijeme je pred nama!!!

Majstor

Čekamo komentar dežurnoga Slavonca 🫣
Samo mi sudite pošteno !

Inkognito

Citat: Inkognito  u Kolovoz 21, 2025, 14:01:35Paa, vodimo se iskrenim cinjenicama.
VOzni park je bolji od Slavonije bus u odnosu na ČZM VU. Vjerovatno održavanje je bolje koliko cujem od kolega iz Slavonije bus, pošto se kod ČZM na pojedinim busevima vidi zanemarivanje po pitanju održavanja.
A realno Slavonija bus što se turizma tiće nisam siguran jel ima koji bus stariji od 2015, dok je vozni park u Vukovaru zastarjeo Neoplani iz 2010/11/12, Travego je svoje dao autobus iz 07 godine, jednostavno ČZM više nije kunkurent. Kroz neko vrijeme nebi se cudio da PJ Žu iz ČZM pređe u Slavoniju ili Polet. Time bi se polako zaokružila cijelina oko Save.
Čazma ako misli se baviti nekim linijama mislim da je kasno što se lokala tiće, jedino eto gdje još mogu malo se pokušati boriti je turizam, ali mislim da ovakav vozni park kakav imaju nije kunkurentan, mislim da njihovo vodstvo u ČZM jednostavno nisu dobre poteze radili, kao svaka ozbiljna firma koja radi neki ozbiljan posao rješava se starih autobusa i kupuju se novi jedino oni sve ostavljaju pogledajmo Arrivu, prodaju stare i kupuju novije.
Ponavljam ako oni u ČZM misle živiti od turizma ljudi malo bi trebali razmisliti o koracima, ako planiraju baviti se onim vidom turizma kao što je Jakopić, Knežević i to, morati će se dobro izdignuti iz prašine jer trenutno će ih sada S.B. ovim pojesti jaka je to kunkurencija. Jedino što eto sada možemo se nadati da će kolege imati vece place jer zbilja radimo za neka minimalna i mizarna primanja.
Zanimljivo vrijeme je pred nama!!!

Te bi se također htio nadovezati na moj post, a to je sljedece.
Treba uzeti u obzir koliko su sami zaposlenici Poleta zadovoljnim ovakvom odlukom.
Sjetimo se prije mjesec dana smo citali o kaznemoj prijavi Mijata Kurtušića u kojem se također spominje i Slavonija bus u toj istoj prijavi.
A po onom što se dalo saznati određeni zaposleni Poleta su podržali tu prijavu jer su se borili svom snagom protiv Slavonije bus.
Dosta ljudi je i najavilo da će otici ako budu morali raditi vise nego što sada " Rade"

tomo

Citat: mate  u Kolovoz 22, 2025, 12:31:51S obzirom na dešavanja ostaje za pratiti ode li nam još jedan slavonski prijevoznik u povijest..

Potvrdjeno je jucer , GV je prihvatilo Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja - dakako rijec je o Slavonija Bus sa ponudom do 3.750.000,00€
https://vinkulja.hr/2025/08/vinkovci-gradsko-vijece-odlucilo-kome-ce-prodati-polet/

tomo

apsolutno podrzavam.... Polet je postao leglo neradnika, radno vrijeme od pon-pet , svi se vise bave privatnim poslovima, vozi se samo da se ima neki posao.... P.A. egzistira tamo i broji nekoliko zaposlenika - kad su zadnji puta u privatnom aranzmanu realizirali neki izlet, ljetovanje ? Ukidanje(reduciranje na srpanj - rujan) linija najpovoljnijeg prijevoznika iz Slavonije ka Istri i Dalmaciji jer Flixbus vozi iz Osijeka ??  >hammer<  >hammer<
Pregrst bespotrebno besposlenih ljudi uglavljenih - razlog politicka iskaznica.... Davno je to trebalo privatizirati i podrzavam Slavonija Bus - bolje nego Cazmatrans Vukovar koji nakon Marina isto lici na Polet...
Poanta je za mladje vozace koji su zbog cace i matere tu, osposobiti ih za dalje relacije i nove izazove....

415UL

Očito nekima zato i ne odgovara prodaja Poleta jer do sada nisu ništa radili,a kakva je i to Agencija ako nije u stanju ništa organizirati

mate

Citat: tomo  u Kolovoz 23, 2025, 12:30:54apsolutno podrzavam.... Polet je postao leglo neradnika, radno vrijeme od pon-pet , svi se vise bave privatnim poslovima, vozi se samo da se ima neki posao.... P.A. egzistira tamo i broji nekoliko zaposlenika - kad su zadnji puta u privatnom aranzmanu realizirali neki izlet, ljetovanje ? Ukidanje(reduciranje na srpanj - rujan) linija najpovoljnijeg prijevoznika iz Slavonije ka Istri i Dalmaciji jer Flixbus vozi iz Osijeka ??  >hammer<  >hammer<
Pregrst bespotrebno besposlenih ljudi uglavljenih - razlog politicka iskaznica.... Davno je to trebalo privatizirati i podrzavam Slavonija Bus - bolje nego Cazmatrans Vukovar koji nakon Marina isto lici na Polet...
Poanta je za mladje vozace koji su zbog cace i matere tu, osposobiti ih za dalje relacije i nove izazove....

Dakle, imaš uvjete za njemačku mirovinu, eto i tebe nazad u Vinkulji, vjerojatno će ti frendovi iz SLB naći neko radno mjesto u Poletu, pa makar i da radiš Karadžićevo dopopdne, a popodne malo u kancelariji tražiš vanredne kava  ;D

A što se tiče novog vlasnika Poleta - nema se što za dodati, prvenstveno ekipa iz ČT Vukovar si je sama kriva što su olako pustili da Polet ode pod Slavoniju, te praktički s tim potezom su si potpisali početak kraja. Netko će se možda i prisjetiti da je i u praskozorje COVID pandemije i lockdowna bilo priče o prodaji Poleta za cca. tadašnjih 30 milijuna kn, te tad je samo silna strka oko pandemije i sve nakon toga priču o prodaji stavila u drugi, pa i u treći plan

Inkognito

Citat: mate  u Kolovoz 23, 2025, 13:43:49Dakle, imaš uvjete za njemačku mirovinu, eto i tebe nazad u Vinkulji, vjerojatno će ti frendovi iz SLB naći neko radno mjesto u Poletu, pa makar i da radiš Karadžićevo dopopdne, a popodne malo u kancelariji tražiš vanredne kava  ;D

A što se tiče novog vlasnika Poleta - nema se što za dodati, prvenstveno ekipa iz ČT Vukovar si je sama kriva što su olako pustili da Polet ode pod Slavoniju, te praktički s tim potezom su si potpisali početak kraja. Netko će se možda i prisjetiti da je i u praskozorje COVID pandemije i lockdowna bilo priče o prodaji Poleta za cca. tadašnjih 30 milijuna kn, te tad je samo silna strka oko pandemije i sve nakon toga priču o prodaji stavila u drugi, pa i u treći plan
Mislim da šefovi ČZM su si krivi za sve u zadnjih godinu dana vodstvo te firme je kao nadrogirano, firmu vode od danas do sutra bez nekog jasnog cilja. Mislim realno i ruku na srce ljudi misle da se nece saznati kako se ta firma vodi vodi se po principu " Sto imas bolji trac kod sefova bolji si ", koliko cujem od pojedinih kolega iz ČZM VK RJ ŽU. dogovor je bio da se đaci na liniji Žu-SB prepusti Slavoniji bus kako se ista firma nebi širila dalje prema Vukovaru, ali ocito je netko u vodstvu te firme dogovorio nesto sto se nije pokazalo najbolje, ali podrzavam privatizaciju Poleta, nadam se da ce i odredeni sefovi u CZM  se malo smiriti, svatko tko je imalo pametan skuziti ce da je Slavoniji cilj ugasiti cazmu i fino napreduje prema tome cilju i mislim da ovim potezom da ce kako je i kolega Mate rekao potpisali su si pocetak kraja.
Takoder bi se htio sloziti s kolegom Tomom u razgovoru s velikim brojem kolega iz ČZM svi kazu jednako da nakon odlaska tog famoznog Marina kojeg stvarno jako puno postuju i samo rijeci hvale imaju za njega, da je firma krenula toniti lagano i da je nekako odvratna atmosfera zavladala u firmi, odrzavanje autobusa svedeno je na cistu nulu popravlja se sto je nuzno ( Koliko svi znamo Vukovar je bio perjanica ČZM po odrzavanju ), organizacija nikakva, međuljudski odnosi su svedeni na toliku nulu da meni dode koji nisam zaposlenik te firme da im lupam samare koliko su veliki broj njih postali odvratni ( Velike pohvale za pojedine vozace, mislim da ce se ako citaju ovaj forum prepoznati obicni i mali ljudi koji su eto vidi se po njima zapostavljeni i rade neke gluposti sto nitko drugi nece ).
Također se slazem s Tomom ako Matijašević ima viziju za Polet uzeti mlade decke obuciti ih platiti ih i dati neka rade, a ne uvlaciti ljude iz Srbije i Bosne. U Poletu je trenutno stanje da nitko nece od mladih vozaca da duzi autobus nudi im se no oni odbijaju odbijaju raditi bilo sta jer smatraju da nisu adekvatno placeni za takav posao i to stoji koliko cujem ovi na gradu u poletu imaju placu 850-950 eura za danasnje prilike to su samo neprilike.
Po meni moj skrmoni sud da ce polet nakon preuzimanja fino procvjetati, samo da se jos odalje od korupcije, da plate ljude i mislim da ce brzo zadati mat potez ovima u ČZM. s ovakvim vodstvom ČZM je samo za propasti...

sniff

Citat: Inkognito  u Kolovoz 24, 2025, 13:11:46Također se slazem s Tomom ako Matijašević ima viziju za Polet uzeti mlade decke obuciti ih platiti ih i dati neka rade, a ne uvlaciti ljude iz Srbije i Bosne
A Neplan/Indija/Filipini ništa ?

tomo

Citat: mate  u Kolovoz 23, 2025, 13:43:49Dakle, imaš uvjete za njemačku mirovinu, eto i tebe nazad u Vinkulji, vjerojatno će ti frendovi iz SLB naći neko radno mjesto u Poletu, pa makar i da radiš Karadžićevo dopopdne, a popodne malo u kancelariji tražiš vanredne kava  ;D

To bratko, moze... Pametan covjek sve zna  pivkan i veliki pozdrav mojim prijateljima iz Slavonija Busa. Ne krijem zadovoljstvo i ne skrivam se iza sestrine suknje kao neki... byeg
@ snif nema potrebe za uvoznim radnicima , barem statisticki. Ova struktura ljudi koja trenutno radi ne prelazi 800e mjesecno plus 200e bozicnice.... reklo bi se rade to iz hobija. Svi oni imalju OPG ili rade nesto sa strane. Samo pojedinci imaju cast odvesti neku vanrednu. Postavio sam realno pitanje koje sam upratio - sa VK kolodvora u organizaciji Putnicke agencije  Polet - koliko je unazad 5 godina realizirano vanrednih voznji ? I dalje su tamo 3-4 osobe koje apsolutno nista ne rade.
@Inkognito - hvala i Tebi na realnoj prosudbi - da ne gusimo temu drugim prijevoznikom, ali jedan je gospodin Marin, direktor je bio putnickog prometa i kada su stigli Travego 427 i Skyliner 428 dobio sam poziv da dodjem. Tada sam prepoznao sve njegove vrline - iskren, otvoren i trazio je prije svega disciplinu... iako u mirovini, i dalje smo u kontaktu.Danas je to sve bajka Jaša Dalmatin, gdje potencijala ima, ali lokalni Srbi potplacuju kako bi vozili Zagreb, sezonsku Sibenik...Lokal voze ljudi na izdahu ili u mirovini.... Czm Vukovar uvijek u srcu... ali nije to vise to....