Kvarovi autobusa (3)

Autor Tomek, Ožujak 23, 2023, 19:52:09

0314

Dobro sta ste svi napeli na ubrazavanje u kickdownu ???
Redovna pojava kako na istoku tako i na zapadu / ne steti motoru / nije rucni mjenjac pa da ga tera u milion okretaja / elektronika sve regulira nema mjesta nastanku stete

Stilben426

Citat: tonkovicmk1  u Listopad 09, 2025, 16:05:51APD vozači voze agresivnije u odnosu na APP vozače.
Ja bih prije rekao da je suprotno. Najviše "šumahera", najavresivnije vozi Gorica, pogotovo otkad su krosveji tamo. Vožnja radnim danom popodne i vikendom od Cerovskog do američke ambasade zna trajati i 20 minuta, što znači da pola te trase vozi osam banki. Čisto za usporedbu, dionica Cerovski-Odra je mrvicu duža od čitavog kruga linije 159.
Podsused po Bolonji i na Savi isto nerijetko preko sedam banki. Dakako da svaki pogon ima nekoliko divljaka, ali generalno Podsused ima više linija na kojima vožnja može otići izvan granica dopuštenih brzina.

0530facelift

Ista stvar u APD-u s prigradskim iz Dupca. Većernji polasci na 27x gotovo cijelu trasu sedam,osam banki(Zagrebačka,sve poslije Varaždinske(tj sve osim manjeg dijela Sesveta).

421

@Transspotter
Kao i poslodavac (ZET) stvari si pojednostavio tako da (uvijek) visi Pedro čitaj vozač/ica.
Dolaskom novih  bus123  bus123 nekolicini vozača (20ak) održana je obuka, a oni su trebali obučiti ostatak(???),
mehaničari ne idu na obuku novog  bus123  bus123 , servisi se ne rade kao što se rade na običnim vozilima nakon određenog broja prijeđenih km već prema mogućnostima i stanju  bus123  bus123 u garaži  pa se prolongiraju termini samo da se ispoštuje izlaz, javna nabava rezervnih dijelova stremi ka " najpovoljnijem" i "zamjenskom" što implicira da se ne kupuju originalni na koje se daje garancija, pogonski trakasti remen ne puca od "divljanja" vozača već od zatajenja vodene pumpe, pucanja natezača remena, blokiranja ležaja natezača, a vozna vremena su koncipirana na način da zadovoljavaju vječno nezadovoljne korisnike uz dodatak da neki VR ispred ili iza ne izlaze pa ti sad glumi balerinu na asfaltu.
Jest da vozači idu linijom manjeg otpora pa rade protiv sebe prekoračenjem brzine i forsiranjem tehnike i sebe do krajnjih mogućih granica pa imamo konstataciju da je"  bus123 221 proletio kao da je ispaljen iz raketnog lansera", a "ovi u Dubravi od reda svi nisu normalni" vrijeđaš mene osobno i svu čeljad koja je za volanima kako bi održa(va)la privid savršenog  stanja koje je sve samo ne normalno u kompleksnosti teme radi koje ispašta i biva prozvan samo vozač/ica.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN fan 12

Upravo taj prozivatelj vozača iz Dubrave,je sa svojim frendom(zna se kojim)ljetos objavio video u kojem im je bus na 268,već u Gorici trokirao,trzao ili šta već,te su tako vozili bus do Oreškoviće dok im nije krepao skroz.Sve dokumentirano videima zna se kod koga,da ne bi bilo da izmišljam.I takva moralna vertikala će sada držati predavanja o očuvanju autobusa i hračkanje po vozačima

NP-549

Cijeli sustav ima masu nedostataka, a pojedini komentari ovdje djeluju kao da su od djece iz vrtića te onda to još više ljuti sudionike gorespomenutog sustava.

1. Vozna vremena iz Jugoslavije, ili tek nešto malo novija, kad su autobusi bili bez stanične, putnici agilni i spretni i zahvalni vozaču, a ne ko danas da jedva čekaju odstupanje od PS-a da bi prijavili ili akobožemože i snimili. Da, koliko god vi ne vjerujete, MAN SG220 je na 268 bio brži od Citara sa 400 konja.

2. Promet općenito - neznam koju potenciju bi upotrijebio da dočaram razlike u količini prometa osobnih i gospodarskih vozila pred 30 godina i danas (vidi točku 1 - vozno vrijeme je isto)

3. Tipovi vozila isto već spomenuti - senzori, stanične ..... sva sila dobrodošle elektronike koja vožnju čini sigurnijom, kako vozaču tako i korisniku, ali ono pod točkom 1 to nije pratilo.

Mogu još par točaka al mi se neda. Svejedno vas ljubazno molim da prestane pisat gluposti tipa "ovaj leti ko raketa, sve se raspada...." ili "stajao je tri mjeseca da bi se vratio još gori...."

Odrastite. Većini vozača je to kruh i daju sve od sebe da anuliraju probleme koje je sustav generirao, a debila će uvijek bit

421

Prijatelju moj dragi - VRIME JE!!!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

0530facelift

NP-549

Koji motor je u Citarima 560-579 ?

Ja neznam, zadnji riječki Mercedesi iz 11/2016 imaju OM470 od 394KS pa računah da je isti takav. Skjuzmi ako nije

0530facelift

Ja brijem da sam negdje na forumu pročitao da 360ks imaju,BRIJEM. Nez,možd fakat imaju 400ks.

421

bus123  560-579 > OM 936 10,7l, 265 kW
ja, 421, imam > OM 936  7,7l, 220 kW     
Normalno da vi brđani imate jače motore radi afere iza sebe.

0530facelift

Hvala @421.

BTW,421 s tvog nickname-a se odnosi na pokojnog O405N2?

Autobus1

159 na 109 nece docekat kraj dana, a vjerojatno niti sljedeci krug. Cekica strasno da cijeli auto iza vibrira, kao da ima rupu u bloku ili da je probilo na dizni, radi na 5 cil, dimi, curi, ali takav se tjera dok ne umre do kraja i to na najopterecenijoj liniji. Vide se i prstici mehanicara koji je ipak odlucio to pustit u promet.

Autobus1

104 na sva 4 na Ilici između vrapcanske i aleje.

Kocka 146

Na kojoj je liniji bio jer mislim da sam ga vidio maloprije?
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠