Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tramvajac 92

Jučer su bila 4: 519, 520, 524, 525.

Transspotter

Cijeli tjedan su 3-4. Slikao sam već. Sad su isključeni dodatni kapaciteti jer nema više ljudi pa se povlačim i ja.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

0530facelift

544 na onim naljepnicama za plaćanje karte preko mobitela,ima gbr. 554,a vani 544. umnik2

tonkovicmk1

Nema to veze, i dalje će funkcionirati. 

0530facelift

531 i 540 briju regat i pustit ih u promet? Pošto vidim da su svi citari 06 dugo vremena sam stajali,pa su ih rashodovali,nadam se da s pokojnih skidaju dijelove za preostalu dvojicu.

Stilben426

Da, istina je. Preradit će ih u električne i ići će ne na izmjeničnu, nego na naizmjeničnu struju.

0530facelift

Dobro sam pitam jel briju kaj s njima,pošto mi nema smisla da su ova dva rashodovali,a ove ne regane ostavili još malo pa će ih poslje rashodovat. Ne kužim koja je to flra malo po malo ih rashodovat ako ih ne misle voziti više.

tonkovicmk1

531 i 540 su vozili do svibnja 2025., nemam pojma kak su njih dva  pokorozirali u skoro 6 mjeseci od zadnje vožnje. A 541 je vozio do veljače 2025.

sniff

Pa cijela ta serija je sjebana i razdrkana na sve moguće načine. Ako je neki bus jedva prošao prošli TP zbog hrđe, dobro znaju da neće ovaj. Gdje li su još hrpe aktualnih i mogućih mehaničkih/elektičnih kvarova na takvom 20godišnjem busu...

0530facelift

I još kad uračunaš da stoje u PM,ne znam koliko je to zdravo za njih,nažalost,sumnjam da će dvojac ponovo upaliti i provozat. :'(

sniff

Ne stoje u pm nego stoje u dvorištu APDa i od cijele eksploatacije to im je definitivno najmirnije razdoblje. Bilo bi bolje da postoji streha, no prvenstveno zbog ljudi koji ih voze, a vozilo ionako nije vidjelo dana garaže osim u servisu. Ukoliko dugoročno stajanje šteti nekoj instalaciji, mehaničari/strojari/.. dobro znaju što treba zamijenit da bi bus nastavio dalje. Kako se radi križaljka rashoda opet netko zna ili bi trebao znati u koji se bus isplati uložiti, a u koji ne. Kojem su dijelovi u postupku natječaja, kojem nisu...

0530facelift

Pitanje jedno. Vidim ma starijim slikama da NG312 i NL263(99') nemaju rukohvat na prvom krilu prvih vrata,umjesto toga neka štanga koja vodi do vozačeve kabine,šta je to i čemu služi?

Portos

Sprječava putnike da stoje naprijed kako ne bi smetali vozaču da vidi desni retrovizor.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

NP-549

Odlična stvar koja je nažalost napuštena

Transspotter

Koje razočaranje... Podsused je skrpao dovoljno zglobnih da nema niti jednog starog Citara, niti jednog biodizela. Toliko dosadno da idem na neko dubravsko groblje da možda uhvatim nešto bolje. Veselio sam se prvom putu da ovaj blagdan prolazi bez Citelisa i sad su mi ga lijepo dali...
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.