Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

tramvajac 92

@421 - Možda sa povećanjem broja polazaka dođe i bolje vozno vrijeme, a ne da jedan krug imaš 15 min pauze, a drugi si 20 min u zakašnjenju.

@STIB - dodajmo još i činjenicu da ne staju na stanici Sveti Duh prema gore (u Selskoj) i na tramvajskoj stanici prema Črnomercu. Po meni loše izvedeno a moglo je biti sasvim dobro.

STIB

Bus na 127 nije stao ni u Krčelićevoj iako to piše u tekstu i iako je bio uključen zahtjev za zaustavljanje.
A o krkljancu na Sv. Duhu prema Ilici i posebno na križanju Sv.Duha i Krčelićeve da i ne govorimo😠
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Mercedes bus

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/povecan-broj-polazaka-autobusa-na-liniji-107/9866

Zbog izvanrednog zatvaranja dijela Zagrebačke i Slavonske avenije, od ponedjeljka 24. studenoga do redovnog puštanja u promet, autobusna linija 107 u smjeru Žitnjaka prometuje trasom:
Jankomir - redovnom trasom do raskrižja Savske ceste i Zagrebačke avenije - (desno) Savska cesta - (lijevo) Ulica Prisavlje - (lijevo) Ulica  Josipa Marohnića - (desno) Slavonska avenija - u nastavku redovnom trasom prema Žitnjaku.
Autobusna linija 107 će koristiti tramvajsko stajalište Vjesnik u smjeru juga.

Radi kvalitetnije povezanosti zapadnog i istočnog dijela grada, od utorka 25. studenoga bit će povećan broj polazaka autobusa na liniji 107.

Linija 107 prometovat će kroz cijeli dan, odnosno od prvog polaska u 4.45 sati do posljednjeg u 23.10 sati. Tijekom jutarnjeg i popodnevnog prometnog opterećenja, slijed polazaka će biti svakih 15 minuta. Novi vozni red možete pročitati ovdje, a bit će postavljen i na početno krajnjim stajalištima.

tramvajac 92

Da stavimo i vozni red.

zag

A poslije 17 im je totalna koma, barem po meni..

NP-549

Klasični vozni red radničkih linija slagan po smjenama vozača.

Tko vozi zadnja dva kruga navečer ?

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Glavni arhivator

Od sutra ne, 107/4 i 107/7 imaju kasne smjene. 107/6 i 107/7 imaju smjene na Jankomiru, a vozi APD.  russian_roulette
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

hrvoje21

Mogao se i komotno taj 221/1 ubaciti kao "ispomoć", taman dobro dođe u voznom redu.

sniff

Je je, solo MAN 304 koji je vozio danas. Prošli tjedan 337..

Mercedes bus

Trenutno voze 543 i 202 mada sam mislio da ce stavit MAN-a 09,ne pokazuju putnici neku zainteresiranost, vjerojatno ni ne znaju za novi raspored treba ce nekih 3 mjeseca za prilagodbu dok svi skuze da je 107 napokon cijelodnevan

tramvajac 92

Pa, ne čudi me. Jer ga nema upisanog kao cjelodnevnog, nego je kao dvokratni. Što znači da ga na displayima isto po gradu nema.

luka1234

Vozio sam se večeras sa 107, i nakon 19 je 50 minuta po smjeru i puno više nego dovoljno. U smjeru Jankomira je trebalo malo manje od pola sata, u smjeru Žitnjaka vjerovatno bliže 35 min zbog obilaska oko Vjesnika. Računajući da se može vozno vrijeme skratit na 35+40, odnosno na 75 minuta sve skupa, mogo bi se postići takt od 25 min sa dodatnim busom nakon 19 (do recimo 22, nakon čega bi vjerovatno dva busa svakih 35 min bila dovoljna. Recimo 220/1 koji završava u 17:00 bi mogao napraviti još krug-dva, malu pauzu pa se oko 19:30 ubaciti na 107 nekoliko krugova. Ili ostaviti do sad kako je bilo da 221/1 upadne u vozni red, ali on završava na 221 tek u 20, pa bi oko 20:15 došao na 107.

Puštajući fantaziranje sa strane, putnika večeras još nema koliko bi ih moglo biti, ali tako je bilo i sa 117 kad je uvedena, pa sad ugodno popunjava bus cijeli dan sa velikom izmjenom putnika. Kad se novost proširi više, za nekih 3-4 tjedna (a i kad bi išla češće nego svakih 50 min u kasnoj smjeni), vjerujem da će i 107 postat popularnija kroz sva doba dana. Studentima iz Cvjetnog i Ante Starčevića ovo dolazi kao super alternativa za dolazak do kampusa u odnosu na tramvaj Vukovarskom. Pitanje je samo kako će to sve izgledati kad se avenija otvori privremeno preko Savske, te u nekoj malo daljoj budućnosti od tog u punom profilu. Nadam se da će određenom broju stanovništva doći iz riti u glavu da nije sve u autima 8-8 .

Glavni arhivator

Ne treba skraćivati vozno vrijeme jer ako se poveća broj putnika onda će opet linija biti na knap. Može se ostaviti koji VR više navečer bez kemijanja sa 220/221.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

tramvajac 92

Nadamo se uskoro i upisivanju u ATRON.