Linije

Autor lussin, Srpanj 20, 2014, 14:45:54

Paško

Citat: ArcticSky  u Siječanj 01, 2026, 23:36:44Izgleda da su pomiješali staru i novu trasu linije 14 ???

Na što točno misliš? Ja sam jedino primijetio da su napisali "stajlište" jednom.

Citat: ArcticSky  u Siječanj 01, 2026, 23:36:44Nekoliko puta sam primjetio da preskače polaske bez obavijesti (vozi svakih sat i pol umjesto svakih 50 minuta). Čini mi se da se i o tome malo zna s obzirom na broj putnika na liniji. Nisam svakodnevni korisnik linije ali mi bude sasvim korisna kad sam na potezu Žnjana. Šta mislite koja je budućnost navedene linije i jel ona zapravo samo po sezoni isplativa?

Ako ne vozi, a trebala bi, možeš poslati mail Prometu. Ne bih se iznenadio da je bilo redukcija koje nisu naveli jer je očito to prva gradska linija koju reduciraju ako moraju.

Kad je riječ o budućnosti, meni je bilo neobično da su je uopće ostavili u punom obimu nakon ljeta. Pretpostavljam da su to tražili i iz Grada zbog otvaranja Žnjana. Ne znam kako bi se liniju moglo popularizirati, ali banalna ideja je da se stavi da vozi svakih 60 umjesto 50 minuta pa se zna kad se može očekivati svaki sat. Također, to što na njoj vozi Rapido sigurno samo odmaže jer će neupućeni ljudi češće ignorirati takav autobus. Slažem se da je linija korisna i šteta je ako na njoj nema putnika.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

ArcticSky

Citat: Paško  u Siječanj 02, 2026, 22:34:37Na što točno misliš? Ja sam jedino primijetio da su napisali "stajlište" jednom.

Ako ne vozi, a trebala bi, možeš poslati mail Prometu. Ne bih se iznenadio da je bilo redukcija koje nisu naveli jer je očito to prva gradska linija koju reduciraju ako moraju.

Kad je riječ o budućnosti, meni je bilo neobično da su je uopće ostavili u punom obimu nakon ljeta. Pretpostavljam da su to tražili i iz Grada zbog otvaranja Žnjana. Ne znam kako bi se liniju moglo popularizirati, ali banalna ideja je da se stavi da vozi svakih 60 umjesto 50 minuta pa se zna kad se može očekivati svaki sat. Također, to što na njoj vozi Rapido sigurno samo odmaže jer će neupućeni ljudi češće ignorirati takav autobus. Slažem se da je linija korisna i šteta je ako na njoj nema putnika.
Čuvena linija 14. Nekoliko puta bi prometovala redovno ali je ne bi stavili na interaktivnu kartu gdje se prati gdje je bus pa bi se pomislilo da ne prometuje. Meni je više žao to šta se dosta ljudi zalaže da bude više linija koje ne idu kroz Pazar i onda kad neka linija dođe bude promašaj. Sad, iskreno ne znam isplativost linije i necu u to ulazit. Više sam gledao iz svog iskustva kad bi išao s njom da bi išla poluprazna te da bi preskočila mnoštvo stanica. Dobra je za pazdigrad, dobra je za dubrovačku jer je pokriva skoro cijelu i za tzv. brži dolazak na relaciji brda-kbc. Tako da ja ovdje vidim benefite za razliku npr. pola linije koje se provlače kroz pazar.

A ovo za slučaj rapida znam da je bio i slučaj na liniji 21 pa se brzo odustalo od toga. Mislim, oni su idealni za prigrad, ali za po gradu definitivno ne (teži je ulazak, vrata nekad teže otvaraju, mora se pazit da ne uđeš u ne popunjeni i tako)

Također slažem se za ovo da se stavi na svakih sat vremena jer kad je svakih 50 minuta lako se zaboravi kad ide bus, a u praksi 10 minuta razlike nešto i ne znači puno. Iskreno, nadam se da će se kroz budućnost nekako popularizirati. Bar jednog dana kada se i popularizira korištenje javnog prijevoza u svrhu mobilnosti.

Sve u svemu ne znam šta ostali misle, ali po meni bi trebalo jačati linije koje ne idu kroz centar grada jer po ljeti znamo kako to izgleda nažalost. Zato bi mi bilo žao sudbine linije 14.

celio

Citat: ArcticSky  u Siječanj 01, 2026, 23:36:44Izgleda da su pomiješali staru i novu trasu linije 14 ???

Na što točno misliš, ja mislim da su napislai baš praktično jer putnik koji čeka na ovoj stanici za u grad dobiva obavijest da tuda vozi br.14 ali u suprotnom smjeru tj. da mora prijeći cestu i ukrcati se na br.14

ArcticSky

Vidi, zapravo i ima smisla. Izgleda da sam krivo procitao/razumio sta piše glavauzid sta da kazem događa se.

Također, ovaj tjedan je bilo mirno što se tiče redukcija. Malo se reducirala linija 14 za koju je zapravo i očekivano da će se prva reducirat ako je to potrebno.
Citat:OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA - PONEDJELJAK, 05.01.2026.

- LINIJA BR.14 BRDA-DUILOVO-ŽNJAN: 08:20, 09:55, 11:35, 13:15, 14:50, 16:35, 18:15 i 19:55,

ŽNJAN-DUILOVO-BRDA: 09:05,10:45,12:25, 14:05, 15:45, 17:25, 19:05 i 20:35

OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA --06.01.20026.

LINIJA BROJ  14   BRDA -DUILOVO-ŽNJAN: 9.55 , 11.35 , 13.15 ,14.50 ,16.35, 18.15  I19.55

ŽNJAN-DUILOVO-BRDA :9.05 ,10.45 ,12.25 ,14.05, 15.45, 17.25 I 19.05

Isto tako, dolazi do djelomičnih izmjena  na linijama 13, 14 i 15 zbog radova na prometnici Put duilova
Citat:Zbog izvođenja radova na prometnici Put Duilova, te nemogućnosti prometovanja navedenom dionicom, od četvrtka,  08. siječnja 2026. godine, u ovoj fazi radova doći do djelomične izmjene trasa prometovanja autobusnih linija br. 13, 14 i 15, kako slijedi:

• Linija br. 13 (Spinut – Žnjan – Duilovo)
• Linija br. 15 (Duilovo – Trajektna luka – Duilovo)

Privremeno će se izmjestiti lokacija početno-završnog stajališta na Duilovu, a novo privremeno okretište bit će smješteno odmah preko puta Hotela Zagreb (južno od uobičajenog okretišta na Duilovu)

• Linija br. 14 (Brda – Duilovo – Žnjan)

Prometovat će uobičajenom trasom do autobusnog okretišta na Duilovu, odakle će obavljati polaske u terminima predviđenima važećim voznim redom sa Žnjana

Molimo cijenjene putnike za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova.

Paško

Proteklih tjedana dosta mirno:

Citat:OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA - PONEDJELJAK, 12.01.2026.

- LINIJA BR. 3 BRNIK-LOVRINAC-BRDA-TRŽNICA-BRNIK: 11:10, 12:30, 13:50 i 15:10
- LINIJA BR. 11 SPINUT- KAMPUS-PUJANKE-RAVNE NJIVE: 14:20
Citat:OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA - UTORAK, 13.01.2026.

LINIJA BR. 11
SPINUT - RAVNE NJIVE : 14:20 ,16:30,18:20 i 20:05
RAVNE NJIVE - SPINUT : 15:10,17:15 i 19:10

LINIJA BR. 14
ŽNJAN - BRDA: 14:40,16:35,18:15 i 19:55
BRDA - ŽNJAN: 15:45, 17:25 i 19:05

Citat:OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA SRIJEDA 14.01.2026.

LINIJA BR 38
ZRAČNA LUKA -- SPLIT:6:20
- LINIJA BR. 38 SPLIT-K.STARI-ZRAČNA LUKA:12:00 i 14:00
                            ZRAČNA LUKA-K.STARI-SPLIT: 12:50

Citat:OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA PETAK 16.01.2026.

LINIJA BR 38:
    SPLIT-K.STARI-Z.LUKA: 12:00,14:00
      Z.LUKA-K.STARI-SPLIT:12:50

Citat:OBAVIJEST O PRIVREMENOM ODSTUPANJU OD VOZNOG REDA UTORAK,26.01.2026.
LINIJA BR 29
          NAKLICE --TUGARE-SPLIT:12:45
LINIJA BR 30
            SPLIT--MUTOGRAS :14:15

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/split/gradani-splitskog-kvarta-razocarani-odgovorom-nista-od-nove-autobusne-linije-mi-smo-svoje-korektno-odigrali-1534507

Citat:Građani splitskog kvarta razočarani odgovorom, ništa od nove autobusne linije: 'Mi smo svoje korektno odigrali...'
Piše SPLIT SD
30. siječnja 2026. - 18:27

Na Facebook stranici "Za naše bolje Plokite" obavljeno je da ništa od uvođenja nove autobusne linije u Splitu, linije 19 koju je najavio Ivica Puljak prije dvije i pol godine.

- NIŠTA OD UVOĐENJA NOVE LINIJE 19. U DOGLEDNO VRIJEME

Dobili smo konačo i taj odgovor. I samo opravdali sumnju. Razočarani? Nismo. Kada je spomrnutu liniju najavljivao Ivica Puljak prije dvije godine i pet mjeseci, to je imalo i više smisla, jer je linija 14 izvan ljetne sezone imala samo ona dva polaska s Brda u smjeru Žnjana. Sada je ipak ta četrnaestica zaživjela cijele godine i sa puno više polazaka s Brda odnosno Duilova. Ova kružni linija 14 bi isto dobro došla, ali će pričekati bolja vremena. Čekajući odgovor, lobirali smo i kod nekih gradskih vijećnika i političara. Rezultat je takav kakav je. Mi smo svoje korektno odigrali. Sad bar znamo na čemu smo - napisali su.

ArcticSky

Šteta za Bušićevu, ali barem je 14-ica sad cjelogodišnja, pa Dubrovačka konačno ima stabilnu povezanost.

ArcticSky

Izgleda da dolazi do prvih rezova u voznom redu na linijama koje prometuju van Splita.
Citat:OBAVIJEST ZA PUTNIKE NA LINIJI BR.76 i BR.80

Od 09.02.2026. g. dolazi do reduciranja voznog reda na liniji broj 76 nedjeljom, te na liniji broj 80 svim danima.

Ukidaju se sljedeći polasci:

Linija br. 76

Split – Crivac - Kljaci

Nedjelja: 22:30

Linija br. 80

Split - Drniš

Radni dan: 10:00, 13:30, 18:00

Subota: 10:00

Drniš - Split

Radni dan: 05:00, 14:15, 18:00

Subota: 04:30

Nedjelja: 05:00

tramvajac 92

Baš se pitam koliko je putnika bilo na polasku u 4:30/5:00 za Split inače. Vjerojatno skoro pa ništa.

Paško

Sigurno ih ima barem nekoliko. Koliko, ne znam, ali podsjetio si me na ovu reportažu Slobodne od prije čipon 10 godina (6. veljače 2016.):

Citat:Reportaža s prve jutarnje pruge iz Drniša za Split: 'U tri lega, u četri se diga, kamo sriće da nisan ni liga...'

Kako ću bit? Ki u pismi našega Kere s Planjana - \'U tri lega, u četri se diga, kamo sriće da nisan ni liga!\' – eto tako me je nabrzinu otkanta jedan od putnika \'Prometove\' linije broj 80 što iz Drniša u pravcu Splita put putuje s prvim pivcima – u pet sati izjutra.

Pardon, u ova gluva zimska doba nema niti pivaca, nisu ni oni ludi pivat: u četvrtak ujutro na drniškom se autobusnom kolodvoru čula samo bura kako zviždi i motor \'Ivecova\' autobusa što ga je vozač Nediljko Bunardžija upalio radi grijanja – da putnicima ne bude ledeno na uru i pol dugom putovanju do dalmatinske metropole. Termometar u busu pokazuje sedam, sedam i pol stupnjeva Celzijevih. Ledeno?

- Ma nije za ovo doba godine, znalo je to biti i gore - veli nam Neđo kojem smo odma razbili tremu pitanjem:
- Bunardžija... Je l\' s Moseća ili iz Sedramića?

Da čeljede znade da ima posla s domaćim svitom.

Iz Sedramića je, pedesetogodišnjak, ali živi u Drnišu, tu ima \'nešto kućice i dvoje dičice, ćer i sina, mali ima deset godina, a mala će sad u prvi razred\'.

- I kako je u Drnišu? - pitamo dok čekamo da se skupe putnici - ako tko uopće bude iz Drniša, zna se češće dogodit da ih ne bude nego da ih bude.

– A u Drnišu... Šta ja znan šta bi vam reka. Svakako... Di bolje, di lošije... Malo je svita. Eto, da je više ljudi, bilo bi sve bolje.

I nije Neđo to ni izrekao, a na Radio Dalmaciji je \'zaćukala\' puna ura, točno je pet sati ujutro i jutarnje vijesti, javljaju nešto o Tomislavu Karamarku, a naš šofer Neđo veli:

– Nema nikog iz Drniša, idemo mi. Točno po redu vožnje!

- Pa prazni?\' – pitamo Nikša i ja – a u novom, svega tri godine starom autobusu pedeset udobnih mjesta - i dobivamo precizan odgovor.

– Je, bićemo prazni jedno par kilometara, a onda će se lagano počet punit bus, di putnik, di dvoje, troje...

- Mlađi svit?

- Ma kakvi, većinom stariji, mlađi, učenici, idu drugim autobusom, onim što kreće u šest. Sada idu većinom sve stariji, radnici, neki su u \'Čistoći\', neki u \'Parkovima i nasadima\', neki u trgovinama i pekarama, ima i par naših prometovacap\', kolega šofera, i nešto malo starčadi, penzionera šta idu u doktora. Mi dođemo u Split oko šest i po sati, a to im je idealno za doć na Firule do sedan uri i upisat se za pregled navrime, uvatit red da nisu zaništa dolazili - veli nam Neđo od koga doznajemo da je i cijena karte od Drniša do Splita više nego povoljna - 27 kuna u jednom pravcu, 54 tamo i amo. Po kilometrima - 65 u dolasku i 65 u odlasku. Ne more povoljnije. Da ideš svojim autom, ispod sto kuna goriva ne možeš proći nikako...

Velimo našem šoferu Neđi bit će direktori u Splitu zadovoljni kad tako fali firmu, ali ne da se on: \'Ne falim, nego govorim onako kako je.\'

- Eto, i di je naša Šibensko-kninska županija, tamo do Crivaca, bolje su ceste nego u Splitskoj županiji, i bolje su održavane. Naši čiste ceste odmah, ima \'Cestarija\' u Drnišu i rade ljudi, a Splićani tek kada napada sniga dvadeset, trideset centimetara, pa onda ruknu odjedanput. Zato se i ono prije četiri godine kada je napadalo ono čudo od sniga vozilo normalno. Novi autobus, dobre gume i polako. Ja i kolega Željko Dugeč iz Ružića. Evo, ja ovaj tjedan vozin ujutro i uvečer, a on preko dana. Idući tjedan bit će obratno, raspričali smo se mi s našim vozačem, a i on s nama, u nedostatku ostalih suputnika.

A u pet sati i osam minuta zastajemo na prvoj stanici, nakon deset kilometara puta, na Midenjaku-Ružiću ulazi nam prva – Anđelka Lunić.

- Di radin? U \'Konzuma\', u Splitu, odmah kod kazališta. Bus mi dolazi u 6.30, a meni u sedam počinje posal. Idealno. Ali, još malo pa ću ja u penziju, još ove godine. Inače, sam ja živila u Splitu, pa smo se priselili u Ružić - veli meni unatoč ranom ustajanju dobro raspoložena trgovkinja i dodaje:

– Srića da nema puno putnika, jer kad bi ti to sve uspija zapisat!

No, par minuta kasnije, u centru Ružića ulaze Ante Mijatović – svi ga veli znaju kao Stipana – pa \'Prometov\' šofer Marko Marijanović koji na idućoj stanici Moseć-Pojilo u pet i kvarat \'straši\' Danicu Elez, novu putnicu podatkom \'da su ovi šta ispitivaju iz krimpolicije\'. Ali neš ti pripast vuka kozjom mišinom, jer mu Danica uzvraća:

– Ma nek oni ispitivaju kolko oće samo nek ne ukidaju ovi autobus! Jer kud ćemo mi bez njega?

Kako će ona na posao, do svojih \'Parkova i nasada\'. Tamo je, veli, od 1998. godine i po godinama bi mogla ić u penziju, al ne bi još ako ne mora. A Stipanu je šezdeset i sedam. I on već je u penziji, vojnoj. Radija je, veli, u HV-u i u Melioraciji. I sad iđe u doktora.

- Je li šta ozbiljno?

- Ma nije, viroza.

U Kljacima smo u 5.19 minuta, kako me precizno izvješćuje Neđo - čita s neke digitalne sprave koja precizno bilježi sve što radi - a tamo nam se pridružuje još jedan kadar iz \'Parkova i nasada\', Slavko Brković, koji ovom prugom putuje već 38 godina. Pravi svjedok za reći nam kako je to bilo prije rata?

- Znate kako? Do Kljaka bi nekako putnici i imali di sist, ili makar stat na nogama, a već u Crivcu i Muću bi morali ostajati i čekat idući bus jer u ovaj ne bi mogla više uć ni srdela. Pusti je svit iša na rađu u \'Dalmu\', \'Melioraciju\', \'Pomgrad\', \'Lavčević\', \'Konstruktor\'...

A na drugoj stanici u Kljacima - Ježine – tu smo u 5.22 sata – jedna od putnica ulazi i viče, vidjevši Nikšu s s fotoaparatom – Šta je ovo? Snimaju nas!

A neko iz dubine busa viče:

– Big brother!

- Ma kakvi, Slobodna Dalmacija, pojašnjavamo.

– Napišite da se svako jutro dižen u 4.30 a suboton u 4 - jer bus subotom iđe po sata ranije - i da se poslije posla vraćan kući u tri pol popodne. Po mraku iđen i po mraku se vraćan, to napišite. Oće da se ljudi vraćaju na selo, a nemaju osnovne stvari. Pa nek vide malo naši općinari u Ružiću i načelnik Josip Sučić, pitajte ih oće li šta po tom pitanju napravit, veli nam Milica Prnjak, a netko oko nje odmah odgovara:

– Oće, oće. Glavno da smo mi glasali za njih i da su se oni doćapali svojih fotelja! Ne iđu oni busom, ne boj se!

U 5.25 Prometov bus prelazi u Splitsko-dalmatinsku županiju gdje nam se pridružuje Petar Moro. Radi u Vrtnom centru Jadro i, veli, nije mu teško ujutro se dignuti u četiri i pol na bus, a u 15.30 čekati nazad.

- Navikne se čovik – veli jednostavno, a u Ramljanima nam se pridružuje još jedan \'Prometov\' djelatnik, Ivan Sedlar. Kako na stanici Vrba nema nikoga, kolega Marijanović požuruje

– Nema ni na Postinju Donjem nikoga. Aj ti, Bunardžija, stisni gas – ali se ne da ni Neđo:

– Di ti se žuri? Doći ćeš u Trogir navrime.

Obavještava nas usput da je u Splitskoj županiji ladnije nego u Drnišu – samo četiri stupnja – i da se s burom lagano probaciva već i rijetki snijeg. A kada vide tri putnika da nas čekaju u Postinju Gornjem, odmah su spremni na šalu.

– Opa, ovdje imamo čak troje putnika. Cilo selo iđe u grad!?

A od ta tri jedan nam odmah govori:

– Tek sam se probudija, nemoj me ništa pitat! - ali nam ipak pristaju reći svoja imena – Josip Kardić, Mate Šimičić i Ante Vlajčević. Idu u splitski škver, eto još njih par. A nekad je u njega znalo ići i trideset autobusa.

U općini Muć - centru sedam sela - nema nikoga za bus, a u Muć-Bijačima za splitski škver ide Jakov Filipišić. I on se tek diga, pa me moli:

– Samo nemoj dugo!

Pa di ćeš onda tarmavat čovika, posebice što mi s prednje strane busa viču:

– Evo, ima i cura, nisu samo babe u busu! – jer su na stanici Muć-Progon ušle najprije jedna, a potom i na stanicu Muć-Vlaka druga mlađa putnica.

No, ne samo da nisu razgovorljive nego se ne daju ni slikat.

- Kasno, već vas je uslikalo! - velim ja, na što će moja sugovornica:

- Eto đavle.

No, zato od novinara ne bježi Toni Maleš, 19-godišnji medicinski tehničar što se ukrcao u Brštanovu, nešto prije šest sati. Njemu u sedam počinje praksa u splitskoj bolnici, treća je godina. U početku mu je bilo teško, sada se već navikao na rano ustajanje, ali svejedno čim prije bude mogao, planira nabaviti štogod autića. Komodnije je...

- Dobro ti se da pisat ujutro ranije, a novinar? – viče netko, a drugi dodaje:

– E, biće mu prvi put. A i lakše je nego kopat!

A treći opet pita:

– Neđo, je li istina da je privatnika uzeja u zakup u autobusni kolodvor u Drnišu?

– I ja san tako nešto čuja. I da velu da će držat stočnu ranu, mekinje tamo prodavat! – dodaje četvrti i onda se slažu:

– E, lud je. Čim proda spizu, odma će po autobusima vriće razvoziti po selima.

– Šta sve neće izmislit. Mogu tako i prasad držat, pa ih ki Pavle Vujsić razvozit okolo! – viče jedna gospođa, a drugi dodaje: – Neće more bit prasad, al čujen da oće piliće!

I tako, uz smijeh i šalu, vrijeme leti zajedno s kilometrima i praznim stanicama, a neki imaju i konstruktivne prijedloge:

- Napiši, more bit da će čut odgovorni – nije poželjno da autobus koji putuje iz pravca Drniša staje u Rupotini kod Bilankuše jer tu postoje gradske linije, a ovo je međužupanijska brza pruga koja ide s kolodvora. I napiši - prošli smo kroz mračni tunel Klis, a u njemu ni jedne sviće. Hoće li gradske vlasti imati sluha da ga osvitle? Napiši da si to sazna iz dobro obaviještenih izvora koji su željeli ostati anonimni! – eto tako meni veli taj moj neimenovani izvor, dok je drugi odmahnuo rukom:

– Oće, evo će odma sutra ić osvitlit tunel. E da ga je piturat, to bi mogli...

I tako, mic po mic, stanicu po stanicu, do Splita je stiglo dvadeset i pet putnika - odnosno, precizno, dvadeset četvero jer je jedan, odnosno jedna izišla na Klisu. No, na mene se odmah, čim sam to obznanio, u 6 sati i 16 minuta u Solinu, izvršio masovni pritisak da stavim u bilježnicu barem - trideset i pet.

- Da nas ne ukinu!

A bus se kako smo prolazili Solin i približavali se glavnom kolodvoru Trajektna luka, peron broj 4, malo pomalo praznio da bi u njega ulizao s tročlanom posadom. Isti onakav kakav je iz Drniša uru i pol prije otišao – vaš reporter, fotoreporter i šofer Nediljko Neđo Bunardžija. Iz Drniša na plus 7,5 u Split na 5,5 stupnjeva Celzijusa, tamo bura, u luci jugo i kiša. Običan radni dan. Koji za Neđu tek počinje.

– Idem vozit đake u OŠ Naklice - Tugare - Srinjine, gori iznad Omiša, u 6.45. U 8.30 se vraćam u garažu. I onda idem kući, na odmor do 17.30. U 18 sati ponovno vozim Drniš - Split, i onda na povratku Split - Drniš u 22.30. U petak, u pet sati ujutro, opet Drniš - Split...
ZDRAVKO PILIĆ
FOTO: NIKŠA STIPANIČEV / EPH

SATNICA PRUGE DRNIŠ - SPLIT

5.00 – polazak iz Drniša, autobusni kolodvor
5.08 – Midenjak - Ružić
5.12 – Ružić (centar)
5.15 – Moseć - Pojilo
5.19 – Kljaci (centar)
5.22 – Kljaci - Ježine
5.25 – Crivac - SD ŽUPANIJA
5.28 – Ramljane - Miškula
5.32 – Vrba
5.36 – Postinje Gornje
5.40 – Muć (centar)
5.41 – Muć - Bijači
5.43 – Muć - Progon
5.45 – Muć - Vlaka
5.49 – Muć - Gizdavac
5.52 – Brštanovo
5.55 – Prugovo
5.59 – Konjsko
6.03 – Klis - Brdo
6.16 – Solin
6.20 – Solin - Meterize
6.22 – Split - Prometova garaža
6.26 – Split - Diokom
6.29 – Split - Općina
6.30 – Split - Pazar
6.33 – Split - Glavni kolodvor

Hvala Ivandiću i Knezoviću

U pripremi ove naše putešestvije \'malom cestom priko Zagore, pa na more\' puno su nam pomogli i bili nam pri ruci Neđini šefovi, ljudi koji se ne vide, ali koji su nas pustili u autobus među ljude s notesom i foto-aparatom. Bili su to Ante Ivandić, rukovoditelj prometnog sektora u \'Prometa\', te Vedran Knezović, voditelj prometne službe Split, kojima ovom prigodom zahvaljujemo. Jednako kao što i \'Prometu\' zahvaljuju svi oni što se za malo kuna još mogu dovesti do svog radnog mjesta i kući, nazad. Općinari, načelnici, pročelnici i ostali čelnici - subvencionirajte im (još) koju kunu, svaka će vam se pozlatiti!

qwertz

Drniš je odlučija da neće plačat prevelike račune za liniju 80 i tržio je da se ukinu polasci,znači nije do odluke prometa jer promet vozi onoliko polazaka koliko naruči drniš i račun mora bit pozitivna 0 po eu uredbi1370.Ovo je tek početak jer sad kroz drugi mjesec kreče javni natječaj za novu mrežu županijskih linija na koji se može bilo tko javit bilo tko a priča se da će te linije najvjerojatnije dobit privatnik a promet split će vozit samo grad split

ArcticSky

Sad je samo ostalo vidit tko ce dobit dozvole. Iako mislim da bi Promet mozda mogao ostat na uzem podrucju (Solin, Podstrana, Kaštela)

Sve ovisi o ponudama i okolnostima  koje slijede.

qwertz

Dozvole se ukidaju,ovo je totalno drugi model, linijski prijevoz koji se financira iz eu fondova 75posto i 25posto dijele županija i jls i teško je išta minjat od usvojene nove mreže linija