Kvarovi autobusa (3)

Autor Tomek, Ožujak 23, 2023, 19:52:09

Portos

Citat: kocka151  u Danas u 00:40:54Oh da pošto je brnjas objavio to je 100% provjerena informacija  russian_roulette

Gdje se točno na snimci vidi da je prednji dio busa "odvojen" od prikolice?

Zato sam i napisao "navodnog"

Nikakvog puknuća niti odvajanja nije bilo, a kako se i zašto bus našao u tom položaju, u kojem ga je senzor za krajnji položaj zablokirao, zna samo vozač.
Bus je OK, nikakve štete niti kvara nije bilo.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Transspotter

Da razriješimo dilemu oko famozne lamele:

Prema mojem tehničkom znanju, gradski autobusi sa automatskim mjenjačem nemaju klasičnu debelu lamelu, već skup tankih prstenova koji plivaju u ulju, duboko u mjenjaču. Kad mjenjač "šalta", pušta ulje i stišće te prstenove o zupčanik koji će onda prebaciti. Kad su opušteni, zupčanik se slobodno vrti.

Gledao sam presjeke Voith Diwa i ZF Ecomata i to bi trebalo izgledati nekako ovako.

Zaključak: nemam pojma o kojoj je lameli vozač govorio. Tuna je prenio bez razmišljanja/propitivanja i nema potrebe da ga se sprda. Bolje je objasniti.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

NP-549

Da razrješimo dilemu oko lamele (part II):

Nije bitno što je rečeno, nego tko je rekao. Bus spotterima čija prva brojka godine rođenja počinje sa 2, vozači ZET-a su idoli i dali bi sve da mogu bit na njihovom mjestu. Problem se pojavi onog trenutka kad se počne slijepo vjerovat svemu šta ti vozači kažu, a ne kuži se da je ZET (ili bilo koji drugi prijevoznik) pun vozača neznalica, filozofa, pametnjakovića, debila ...

Ako ima tu neki mladi vozač ZET-a nek se pokuša prisjetiti kakvo mišljenje je imao o vozačima kad je imao 15 godina i pratio buseve, a kakvo mišljenje ima sada o identičnim tim ljudima kad su mu radne kolege i kad ih je zaprave upoznao.

Dakle; manite se komentiranja koje ste čuli od vozača. Da, ima tamo divnih ljudi koji jako puno znaju o svom poslu i općenito o autobusnoj tematici, ali ti ljudi najčešće to drže za sebe, a ne laju o tome sa klincem koji stoji na prvim vratima. Laju oni koji znaju jako malo.

Tuna

Da rješimo dilemu oko lamele (part 2.1)

Moje isprike što sam to prenio, a ne razumijem se u takve djelove mjenjača. Ja sam prenio što je vozač reko meni, a ja niti sam to provjerio (iskreno, nisam ni znao da nemaju onu debelu lamelu).

Ispričavam se što sam to napisao, i što je došlo onda to do ove prepirke. Ubuduće, ako ne provjerim, neću pisati onda to što sam čuo.
Moje isprike!
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

MAN truck bus

Citat: NP-549  u Danas u 20:30:41Da razrješimo dilemu oko lamele (part II):

Nije bitno što je rečeno, nego tko je rekao. Bus spotterima čija prva brojka godine rođenja počinje sa 2, vozači ZET-a su idoli i dali bi sve da mogu bit na njihovom mjestu. Problem se pojavi onog trenutka kad se počne slijepo vjerovat svemu šta ti vozači kažu, a ne kuži se da je ZET (ili bilo koji drugi prijevoznik) pun vozača neznalica, filozofa, pametnjakovića, debila ...

Ako ima tu neki mladi vozač ZET-a nek se pokuša prisjetiti kakvo mišljenje je imao o vozačima kad je imao 15 godina i pratio buseve, a kakvo mišljenje ima sada o identičnim tim ljudima kad su mu radne kolege i kad ih je zaprave upoznao.

Dakle; manite se komentiranja koje ste čuli od vozača. Da, ima tamo divnih ljudi koji jako puno znaju o svom poslu i općenito o autobusnoj tematici, ali ti ljudi najčešće to drže za sebe, a ne laju o tome sa klincem koji stoji na prvim vratima. Laju oni koji znaju jako malo.

thumbs  pivkan  byeg
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.