Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

Karabaja

Slažem se sa svima vama,a isto tako me jako boli što svaki dan gledam kako im mali privatnici dižu putnike po kolodvorima i nekim pumpama uz autocestu.Sve su to putnici na međunarodnim linijama koje Croatia Bus vozi sa Čazmatransom i Touringom preko AK Slav.Brod svakim danom.Nikakve koristi od njihovih uredno plaćenih koncesija i dozvola kada im putnike dižu oni koji za to nemaju dozvole,a državni inspektorat umjesto da zaštiti registriranog prijevoznika za tu liniju i stane tome na kraj zapravo ne radi ništa.Ovi mali doslovno uvode putnike u autobuse i pišu im neke divlje karte pa ih istovaraju negdje na pumpama po Njemačkoj jer nemaju dozvole za ući u grad.Isto tako i putnike za Švicarsku,i tako iz dana u dan!Neka svako svoga putnika vozi a u tuđega ne smije dirati,tako bi zapravo trebalo biti, međutim dok naši inspektori ništa ne rade dotle će ovi mali sustavno uništavati velike prijevoznike!Ja se nadam da će Croatia Bus zajedno sa Čazmatransom uspjeti stati tome na kraj po pitanju putnika za Njemačku.Veliki se novac tu gubi,linija prometuje svaki dan i troškovi se rade svakodnevno ,a putnike im vozi netko tko nebi smio niti prići blizu tih putnika.Još kad dodamo ove takozvane "vampire"koji ispijaju krv toj firmi već godinama zapravo se pitam odakle joj uopće više snage da se bori za svoju poziciju na tržištu!!Onima manjima privatnicima koji svakodnevno uzimaju putnike koji nisu njihovi inspektori trebaju uzeti dozvole i koncesije,skinuti im tablice na licu mjesta i naplatiti adekvatne kazne pa im sigurno više nebi takvo nešto palo na pamet jer nekakav red se ipak mora znati!!

conecto

Ne znam baš da to tako hoda do Njemačke! Međunarodni prijevoz putnika, spisak putnika koji moraš imat na granici, njemačka cestovna inspekcija koja vreba baš prijevoznike s Istoka i zemalja izvan EU....
A leglo je na granici puno vozača tog istog CroatiaBusa dok su švercali sve i svašta (dok se isplatilo). Rojs je javno pričao o tome...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mate

Conecto, moram ti priznati istina je ovo sve sto je Karabaja napisao...ja mogu dati jedan primjer koji vidam stalno...ne bih sad htio navodit o kojem se privatniku radi, ali konstantno na svakom polasku s AK Sl.Brod radi istu stvar i nitko mu do sad nije niti jednom nesto napravio zbog njegovih protuzakonitih radnji...evo ukratko sto covjek napravi...jednostavno dode na AK, ne odnese ni nalog na potpis u prometni ured, pokupi putnike, i prije polaska na ocigled svih covjek pise karte putnicima u busu...i onda na dolasku u Njemacku staje po raznim gradovima (iako nema dozvolu ni za ulaz u grad) a kamoli za stajanje i iskrcavanje putnika...pa sad onda stvarno se netko moze zapitati cemu CB-u,ČTR-u i CTI dozvole za linije kad privatnici na takav nacin otimaju putnike...

Varaždinac

Kad je zadnji put CB obnovil svoj vozni park?

Konj

Prije pet-šest godina kada su došli oni Citylineri i par Temsi.

8) 8)

Karabaja

Evo danas sam imao priliku vidjeti kako jedan od tih privatnika uzima par ljudi za Munchen u Sl.Brodu,a odmah za njim za otprilike pola sata stiže Croatia Bus sa urednim papirima ali što vrijedi kada putnika više nema na kolodvoru!!Čak sam imao priliku vidjeti i kartu napisanu od strane toga prijevoznika koja sliči na sve samo ne na kartu za Munchen.Popričao sam sa tim putnikom i on mi je potvrdio moje sumnje,u Munchen ne ulaze jer ne smiju nego im staju negdje pokraj Munchena, a na karti nigdje ne piše da putnik putuje za Munchen niti vrijeme polaska jer nemaju dozvolu za taj grad pa niti ne smiju napisati.Čak niti matičnog broja firme na karti nema, a karta uopće ne sliči na kartu,napisana je u autobusu i najvjerovatnije nigdje neće biti ni prikazana tako da ni PDV na nju neće biti plaćen-znači lova ravno u privatni džepić!Eto tako se ti naši mali privatnici bore na tržištu,otimaju putnike iz dana u dan i sustavno uništavaju velike firme,a ja sam se u to danas uvjerio!! :-[ :-[I sada ja vas pitam koliko ti mali privatnici uzmu godišnje putnika velikim firmama poput Croatia Busa i nekih drugih recimo poput Čazmatransa na ovom primjeru za Njemačku,a koliki su godišnji troškovi tih malih privatnika u usporedbi sa ovim velikim firmama.Velike firme imaju i veliki vozni park koji trebaju održavati,imaju i puno linija koje svakodnevno prometuju,svaki dan im je puno autobusa na cesti i sve to puno košta, dok ovi mali imaju 1 ili 2 autobusa,nemaju niti blizu troškova koliko velike firme imaju i još ih uredno potkradaju.Ovo što conecto kaže da je puno vozača leglo na granici je istina, ali ne samo CBZ nego i svih drugih firmi.Mislim da se to još uvijek radi samo u vrlo malim količinama jer su kontrole puno jače,ali taj šverc sa svim i svačim ne možemo usporediti sa ovom otimačinom putnika!

Tlimfocit

Citat: Karabaja  u Svibanj 03, 2009, 23:10:27
Evo danas sam imao priliku vidjeti kako jedan od tih privatnika uzima par ljudi za Munchen u Sl.Brodu,a odmah za njim za otprilike pola sata stiže Croatia Bus sa urednim papirima ali što vrijedi kada putnika više nema na kolodvoru!!Čak sam imao priliku vidjeti i kartu napisanu od strane toga prijevoznika koja sliči na sve samo ne na kartu za Munchen.Popričao sam sa tim putnikom i on mi je potvrdio moje sumnje,u Munchen ne ulaze jer ne smiju nego im staju negdje pokraj Munchena, a na karti nigdje ne piše da putnik putuje za Munchen niti vrijeme polaska jer nemaju dozvolu za taj grad pa niti ne smiju napisati.Čak niti matičnog broja firme na karti nema, a karta uopće ne sliči na kartu,napisana je u autobusu i najvjerovatnije nigdje neće biti ni prikazana tako da ni PDV na nju neće biti plaćen-znači lova ravno u privatni džepić!Eto tako se ti naši mali privatnici bore na tržištu,otimaju putnike iz dana u dan i sustavno uništavaju velike firme,a ja sam se u to danas uvjerio!! :-[ :-[I sada ja vas pitam koliko ti mali privatnici uzmu godišnje putnika velikim firmama poput Croatia Busa i nekih drugih recimo poput Čazmatransa na ovom primjeru za Njemačku,a koliki su godišnji troškovi tih malih privatnika u usporedbi sa ovim velikim firmama.Velike firme imaju i veliki vozni park koji trebaju održavati,imaju i puno linija koje svakodnevno prometuju,svaki dan im je puno autobusa na cesti i sve to puno košta, dok ovi mali imaju 1 ili 2 autobusa,nemaju niti blizu troškova koliko velike firme imaju i još ih uredno potkradaju.Ovo što conecto kaže da je puno vozača leglo na granici je istina, ali ne samo CBZ nego i svih drugih firmi.Mislim da se to još uvijek radi samo u vrlo malim količinama jer su kontrole puno jače,ali taj šverc sa svim i svačim ne možemo usporediti sa ovom otimačinom putnika!

možda ću bit naivan al možeš li ti uputit nekoga u taj bus od odgovornih? valjda na kolodvoru postoji neko osoblje, postoji li prometna inspekcija koju možeš kontaktirat? pa valjda je vrime da se takvon parazitiranju stane na kraj!

mate

sve ovo sto je Karabaja pricao je zalosna istina...
danas ovu situaciju na AK sam i ja uspio viditi... >:(
a sad sto se tice neke kontrole...takve prijevoznike sam treba hvatat na prepad skidat tablice uzimat koncesiju i naplatit masnu kaznu...
sto se tice naseg AK u Sl.Brodu...tu ima prometnik na AK (koji ne dobije ni  putni nalog od privatnika) a kontrole su nazalost jako rijetke, po meni treba se organizirat jedna kontrola kad nitko ne ocekuje i onda ih posteno sjeb..

Tomek

Ja bih molio da netko poslika tog fantomskog prijevoznika i stavi na forum slike jer ne radeći ništa zapravo ga štitite.

busfan

Ok ima svega na tim linijama za inostranstvo, ali ovo da dodje ranije i pokupi putnike mi bas nije jasno ???  Ako je CB-Touring bolji prevoznik, ne moze mene niko natjerati da udjem u drugi autobus ???  A ovo za porez, kocesije, itd je tacno

Ali dosta ljudi u Njemackoj iz Osijeka, Sl.Broda se zali na Touring da su karte preskupe mogli bi malo veci prevoznici da razmisle i o tome

mate

Busfan tako je...dode ranije (oko 12 sati i ode u 12.30) ,a CB-CTI-ČTR polazi za Njemacku tek u 13 sati...tako da on prije dode i u Zagreb nego ovaj bus... :(
taj prijevoznik ima 20-ak eura nize cijene karata od CB-CTI-ČTR, i nekima bude tako bolje...iako putnici ni ne znaju da on ne smije ulazit u neke gradove u Njemackoj, a prodane su im karte za ta odredista...

busfan

Citat: mate  u Svibanj 04, 2009, 11:04:34
Busfan tako je...dode ranije (oko 12 sati i ode u 12.30) ,a CB-CTI-ČTR polazi za Njemacku tek u 13 sati...tako da on prije dode i u Zagreb nego ovaj bus... :(
taj prijevoznik ima 20-ak eura nize cijene karata od CB-CTI-ČTR, i nekima bude tako bolje...iako putnici ni ne znaju da on ne smije ulazit u neke gradove u Njemackoj, a prodane su im karte za ta odredista...

Ne znam za tu liniju koju drze Touring-CB-CTR, ali dosta ljudi se zali na Touring, da se nikad ne zna kad se presjeda.... A inace puno ljudi iz Hr mi je picalo da su preskupe karte, cak ako nemaju stvari za carinu mnogi dodju sa Bh prevoznicima do Orasja pa ponovo se vrate u Hr.
A sto se tice samog Touringa nisu ni oni savrseni, npr. moj otac je jednom isao s njima za München i rekao nikad vise. Prvo u agenciji nisu znali/htjeli da objasne gdje staje autobus u Münchenu, pa kad je stigao ostavili su ga negdje kraj autoputa. Morao je platiti taxi do Hbf 40eur

Uglavnom hocu da kazem da i CB-CTR-Touring treba da se bore kvalitetom i cijenama, a ne da kazu mi smo dobili koncesije i da oni moraju da drze monopol na tim linijama

mate

Ova linija sto ide iz Zupanje, Sl.Broda za Njemacku...moram priznati nisam primjetio da se netko od putnika zali...
a sto se tice ovog za stajanje u Munchenu ili bilo gdje drugdje u Njemackoj, ovdje u SB-u se to ne dogada, jer uvijek ima netko (ljudi iz agencije CB-a u Brodu ili vozaci) koji znaju gdje bus sve staje u bilo kojem mjestu na putu do konacnog odredista...sto se tice tog ovdje nije bilo problema...
a sad ovi privatnici su konkurencija po tome sto ulaze negdje gdje ne bi smjeli, te za ta mjesta nude nekakve tzv.karte po 20-ak eura nizoj cijeni...i posto ta mjesta nisu prijavljena u liniji sva lova od tih tzv.karata ide privatniku u dzep...
al nadam se da ce se i to rijesiti (ti.konacno da ce inspekcija uhvatit ih na djelu)...

busfan

Citat: mate  u Svibanj 04, 2009, 14:08:02
Ova linija sto ide iz Zupanje, Sl.Broda za Njemacku...moram priznati nisam primjetio da se netko od putnika zali...
a sto se tice ovog za stajanje u Munchenu ili bilo gdje drugdje u Njemackoj, ovdje u SB-u se to ne dogada, jer uvijek ima netko (ljudi iz agencije CB-a u Brodu ili vozaci) koji znaju gdje bus sve staje u bilo kojem mjestu na putu do konacnog odredista...sto se tice tog ovdje nije bilo problema...
a sad ovi privatnici su konkurencija po tome sto ulaze negdje gdje ne bi smjeli, te za ta mjesta nude nekakve tzv.karte po 20-ak eura nizoj cijeni...i posto ta mjesta nisu prijavljena u liniji sva lova od tih tzv.karata ide privatniku u dzep...
al nadam se da ce se i to rijesiti (ti.konacno da ce inspekcija uhvatit ih na djelu)...

Iz Sl.Broda za München je cijena u jednom pravcu 61euro, a npr. sa Kanticem iz Loncara za München je 36eur. Ako ne vjerujes slikat cu ti kartu
Hocu da kazem da su skupi i da zato putnici putuju sa "divljim" prevoznicima, realno bi bilo da je povratna mozda 70eura.
Svakako da trebaju inspekcije, ali treba i drugima prevoznicima dati koncesije da voze velike gradove u Njemackoj

Karabaja

Točno je to što si rekao da karta iz Orašja za Munchen dođe 36 eura a iz Slav.Broda 61 euro,međutim pošto sam ja malo više upućen u sve to ja ću ti pokušati objasniti u čemu je zapravo kvaka.Putnik može putovati po cijeni od 36 eura ako će otići u Orašje i iz toga mjesta krenuti za Munchen,nitko mu to ne može zabraniti,međutim tu cijenu je odredio prijevoznik iz Njemačke koji je kooperant sa Kantićem najvjerovatnije po nekim drugim kriterijima,recimo zbog lošijeg standarda u toj državi ili nečeg drugog(jer Kantić nije u kooperaciji sa Njemačkim Touringom)iako to izgleda malo nelogično pošto je Orašje dalje od Sl.Broda.CBZ-CTI-ČZM su u kooperaciji sa Touringom i on određuje cijene na toj liniji a ovi vrše prijevoz,a Touring pošalje svoje biseve samo po potrebi iz Njemačke,znači onim danima kada su velike gužve.Upravo tada se možda ljudi žale jer su velike gužve,svi su nervozni a Touringovi vozači slabo poznaju naš jezik i gradove u koje moraju voziti.Ti isti Touringovi vozači vraćaju linije isti ili sljedeći dan za Njemačku da ne idu prazni što je sasvim logično, pa je možda netko naletio na njih i kada je išao u Njemačku.Dakle nisu CBZ-CTI-ČZM odredili tu cijenu nego Njemački Touring!Što se tiče presjedanja,logično je da neki ljudi moraju nekada presjesti zbog toga što se sami dovedu u takvu situaciju,prijavljuju se za putovanje u zadnji tren ili se samo pojavljuju sa povratnim kartama zadnjim minutama tako da ih se mora prebacivati u Zagrebu i po potrebi im se osiguravaju dodatni autobusi,ali dokle god se oni ne nauče obaviti rezervaciju na vrijeme dotle prijevoznik neće znati koliko putnika danas putuje i koliko autobusa danas treba poslati.Za kraj da objasnim i ovo kako taj fantomski privatnik dođe ranije i pokupi putnike.On dođe ranije,i treba naglasiti da on ustvari dođe na svoj polazak u 12.15 sati,ali on kupi putnike za Munchen za koje nema dozvolu.Taj njegov polazak je registriran za 12.15,ali ne za Munchen i on te putnike ne smije uzeti,ta dozvola glasi za nešto drugo i u tome je poanta!!Karta je skuplja nego u Orašju i putnici mogu krenuti iz Orašja po povoljnijoj cijeni ako to žele,ali ovaj fantomski prijevoznik ih ne smije dirati u Slav.Brodu jer to nisu njegovi putnici i on za njih"NEMA DOZVOLU"!!!!CBZ-CTI-ČZM imaju sve potrebne dozvole a cijene nisu oni određivali-putnik može birati jeftiniju soluciju ako će krenuti iz Orašja-ali pravila su takva i treba ih poštivati i svi oni koji ih ne poštivaju trebaju biti kažnjeni!!Meni je jasno da svaki putnik gleda na cijenu i to je OK,ali ako želi uštedjeti 20 eura onda mora nešto i potrošiti da dođe u Orašje na taj polazak i puno ranije mora krenuti, zbog toga se malo njih odlučuje na takav potez,ali ponavljam onaj tko kreće iz Slav.Broda onda je to putnik ova tri prijevoznika a ne tamo nekih fantomskih privatnika,a u Slav.Brodu postoje ljudi koji rade za Croatia Bus i svatko tko se njima obrati sigurno će dobiti pravu informaciju jer ti ljudi ispraćaju te linije svaki put na polasku i zbog toga i jesu tamo!!