Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Ivan

Btw., zanimljivo je da je 51 postao 867 (lol, što su uopće mijenjali broj kad ga odmah prodaju) samo nekoliko mjeseci nakon rashoda staroga, očito se i to može kad se hoće... :-X :-\

Shole

Možda u Gorici neznaju za to pravilo koje se očito primjenilo kod APP Citara (211-219).
Da li je onda po toj logici missing 864 možda rashodovani Eurobus 43 koji nije ni vidio Gorice, ili se ovaj put ipak primjenilo to ZET-ovo pravilo pa nijedan Eurobus nije dobio br. 864 jer je SL200 s tim brojem rashodovan nedavno ?

Tomek

Gbr43 definitivno nije dobio gorički broj, radi se naime o tome da su 864 i 875 (iako rashodovani prije 867 i 876) izrezani zadnji tako da su NL-i počeli tek da 876, a ovaj 864 je preskočen jer su Eurobusi nastavili iza MAN-ova SL202.

Inače danas viđen Lion's City gbr306 na 330, a i NL263 gbr883 no nisam vidio reg da bi znao ex gbr.

štefek

883 ex 118
882 ex 117
danas stigli u pavg
a u dubravu stigli svi eurobusevi na prodaju
danas doveženi 862 863 869

sokre

Ovim dolascima `novih` autobusa, AP Velika Gorica je po kvaliteti voznog parka skočio više svjetlosnih godina unaprijed.

Još da nauče kako programirati displeje..

kojot

Citat: sokre  u Lipanj 03, 2009, 16:42:56
Ovim dolascima `novih` autobusa, AP Velika Gorica je po kvaliteti voznog parka skočio više svjetlosnih godina unaprijed.

Hajde ti nauči programirati displaye kad je u Dubravi iz kockica izvađeno sve živo pomoću čega display radi,kao da busevi idu ciganima,a ne u drugi zet-ov pogon.

sokre

Citat: kojot  u Lipanj 03, 2009, 19:48:50
Citat: sokre  u Lipanj 03, 2009, 16:42:56

Hajde ti nauči programirati displaye kad je u Dubravi iz kockica izvađeno sve živo pomoću čega display radi,kao da busevi idu ciganima,a ne u drugi zet-ov pogon.

:D

Nisam znao da to rade.. Glavonje se stvarno ponašaju neodgovorno.

Kada smo kod displeja, znate li zašto su na 850, na `glavnom` displeju, onom iznad vjetrobranskog stakla, zalijepili debeli crni okvir?
I tom jedinom koji je imao natpis se vidi samo `0 Glavni kol`.

Đaba potrošeni novci.

štefek

da vade atrone tako da svaki bus koji dolazi u goricu nema ništa sve počupaju, čak i one starinske automate za karte, ja to nekužim navodno u gorici stavljaju odašiljače za tiketing, pa preema tome koliko ja razumijem ipak če morati vratiti atrone nazad, jer tiketing nemože bez atrona jel tako?
danas su stigli gb. 119 i gb. 120 i postali 884 i 885 to je sve za sada iz podsuseda
slijedeći dolaze pet mercedesa o 405 5 komada

Shole

Citat: Tomek  u Lipanj 03, 2009, 15:45:07
..... tako da su NL-i počeli tek da 876......

Mislim da se ManSG313 i ManFan nebi složili sa tom tvojom tvrdnjom.  Taman da i Tolić u Večernjaku da oglas kako 875 ne postoji oni bi i dalje tvrdili da je to NL '99 i da su ga vidili, naravno ne i slikali, iako slikaju svakakve gluposti.

conecto

Citat: štefek  u Lipanj 04, 2009, 15:29:59
da vade atrone tako da svaki bus koji dolazi u goricu nema ništa sve počupaju, čak i one starinske automate za karte, ja to nekužim navodno u gorici stavljaju odašiljače za tiketing, pa preema tome koliko ja razumijem ipak če morati vratiti atrone nazad, jer tiketing nemože bez atrona jel tako?
danas su stigli gb. 119 i gb. 120 i postali 884 i 885 to je sve za sada iz podsuseda
slijedeći dolaze pet mercedesa o 405 5 komada

Ne znam tko što radi, ali zadnjih godina TAZ-ovi 401-405 su u više navrata posuđivani u VG, čak i prije Atrona, a uvijek bi se vratili s onim starim komandama za automate, dok originalni upravljački kompjutor displeja nije bio u funkciji, tako da smo ih i mi u Dubravi nakon povratka iz VG vozili s tablama.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: štefek  u Lipanj 04, 2009, 15:29:59
Hm, da, to sam i mislio, pretpostavljam da 100-110 ostaju u APP, jer inače bi njih prve slali. Ja imam dojam da si je njih Podsused ostavio, a ostavio bih si ih i ja, ako su neki trebali ostati to su oni koji su dobivali poseban tretman, mislim na svojevremeno "elitne" 100-105 (isto kao i kasnije 23-27) koji su vozili na 101, 102 i 103 i imali 3-4 godine jako jasno vidljivo bolje održavanje koje se danas još jedva vidi (a na 23-27 je još uvijek jasna razlika i kad sjednem u njih i ne vidim broj uvijek prepoznam jesu li bili "elita" ili ostatak).

Portos

Citat: Ivan  u Lipanj 05, 2009, 17:15:03
Hm, da, to sam i mislio, pretpostavljam da 100-110 ostaju u APP, jer inače bi njih prve slali. Ja imam dojam da si je njih Podsused ostavio, a ostavio bih si ih i ja, ako su neki trebali ostati to su oni koji su dobivali poseban tretman, mislim na svojevremeno "elitne" 100-105 (isto kao i kasnije 23-27) koji su vozili na 101, 102 i 103 i imali 3-4 godine jako jasno vidljivo bolje održavanje koje se danas još jedva vidi (a na 23-27 je još uvijek jasna razlika i kad sjednem u njih i ne vidim broj uvijek prepoznam jesu li bili "elita" ili ostatak).
Točno. Prvi su otišli oni koji su godinama grbačili uglavnom na liniji 128 i bili izmučeni. Godinama sam nakon odlaska SL 200 i 202 upravo na 128 viđao 111, 112, 113, 114...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

štefek

gb. 859 ipak ide na prodaju ponovo je sastavljen kompletiran i seli u dubravu odjel prodaja rabljenih autobusa ( u zadnjoj sekundi izbjegao rezanje )

Ivan

Citat: štefek  u Lipanj 07, 2009, 10:16:17
gb. 859 ipak ide na prodaju ponovo je sastavljen kompletiran i seli u dubravu odjel prodaja rabljenih autobusa ( u zadnjoj sekundi izbjegao rezanje )
Jako zanimljivo, prije dvije godine nisam ništa slično očekivao i mislio sam da će kad novi autobusi dođu biti razvaljivanja starih do neprepoznatljivosti i da ni novi neće prolaziti bolje, no sada se čini da se čak i gorička garaža trudi pokazati malo inicijative i priskrbiti koju dodatnu kunu...

Čudno mi je malo da su na kraju SL 202 ex Nürnberg ostali u boljem stanju, meni su ex Herne uvijek davali malo bolji dojam, ne samo što se tiče uščuvanosti nego i kvalitete izrade... Mislim, naravno, na podsusedske ex N, gorički su priča za sebe i normalno je da su još uvijek u odličnom stanju, niti jedan drugi bus nije imao privilegiju 10 godina voziti samo jednu smjenu radnim danom, čak su i 155 i 530 dok su bili sami i dok se na njih jako pazilo morali više raditi (jedan tri smjene na kratkoj i nježnoj 113, drugi dvije smjene na 220, oba samo radnim danom)...

Tomek

Prije 10min na velikogoričkoj viđen D5 kako šlepa 845 u smjeru Zagreba. Vjerojatno ide u CIOS.