Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Shole

611 stoji već nekoliko mjeseci, nešto su na motoru radili.
Iza ovog s ljubičastom reklavom AVIONI stoji 674 kojeg pola fali.  Sa motora su nešto poskidali, uopće nema mjenjača, fale kompletne plastike na prednjem kraju, nijedne ratkape nema, unutra je poskidano raznoraznih djelova.....  I kad konačno naprave taj mjenjač trebat će još dobrih mjesec dana dok opet skupe sve djelove.  I on odmara već jedno 6 mjeseci

shef

Citat: Shole  u Srpanj 19, 2009, 19:35:55
611 stoji već nekoliko mjeseci, nešto su na motoru radili.
Iza ovog s ljubičastom reklavom AVIONI stoji 674 kojeg pola fali.  Sa motora su nešto poskidali, uopće nema mjenjača, fale kompletne plastike na prednjem kraju, nijedne ratkape nema, unutra je poskidano raznoraznih djelova.....  I kad konačno naprave taj mjenjač trebat će još dobrih mjesec dana dok opet skupe sve djelove.  I on odmara već jedno 6 mjeseci

Slika je katastrofa, a nisam uspio raspoznati koji je. Već sam mislio da su opet rasturili 692:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Nije bio razbijen nego su poskidali djelove za one koji jesu bili da nemoraju čekat nove

Tomek

Šta je nabava počela štekati da se prilično novi bus mesari?

mivano

da ne bi i on u rashod ko 554 >:(
šta se opet vraća kriza poput one '91-'93 ???

Shole

Pa zasad još ne jer je vozni park OK što se tiče solo vozila, dok je sa zglobnima već malo drugačija priča.  Sva sreća da su ovi što su zreli za rashod (po godinama) u solidnom stanju, a i općepoznato je da Avtomontaže možeš krpat i krpat.  Samo mjenjaj limove i motore i vozit će još 10 godina.  Ali obzirom na ukupnu situaciju i totalnu besparicu na svim poljima mislim da možemo do daljnjeg zaboravit na nove buseve.  Vjerovatno neće bit manjka jer se neće rashodovat, a 50:50 da će bit redukcije na jesen.  Ne zbog pomanjkanja autobusa, nego zbog pomanjkanja para.  Sve će se kresat.  I broj ljudi u firmi, i plaće, i broj polazaka na linijama. Već su ukinuli prekovremene. Umjesto bolje plaćenog sata dobiješ slobodne dane.  Nije ni to lošpe, al ljudi su uzimali velike kredite s namjerom da će radit par smjenica prokvremeno, a sad banana.  Rata kredita skočila parsto kuna, a firma neda više radit prekovremeno.  Evo ti začaš sranja.   U gradu je 99% sigurno da se neće vraćat klasični zimski vozni red, nego će bit nešto između ljetnog i zimskog (valjda jesenski  :D).  Vozača ima viška i ovim putem poručujem novopridošlim kolegama koji su na ugovor nek dobro paze šta rade i sve nek bude strogo po P.S.-u dok ne dobiju ugovor za stalno.  Ako imaš par prijava zbog ranijeg kretanja, brze vožnje, kašnjenja na posao vrlo lako se može dogodit da se ne produži ugovor a to baš i nije poželjno u ovo vrijeme

conecto

Ranije kretanje? Čemu to?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Boki651

Kad smo već kod ranijeg kretanja, pretprošlu nedjelju sam trebao navečer oko 21h nešto do grada. Polasci sa Hosti su u 20:47 i 21:04G. Kako mi je 20:47 bilo prerano, računao sam na taj u 21:04 za garažu, da idem s njim.
Međutim, bus je u naselje došao u 20:55 uopće nije stajao na zadnjoj stanici i čekao polazak, nego je odmah otišao prema gradu.

Sad par pitanja znalcima:
Da li je on dužan čekati polazak i kad ide u garažu?
Da li je dužan uzimati putnike kad ide za garažu, pogotovo zbog toga što nakon njega nema busa do 21:26, znači redovni polasci 20:47, 21:26 mislim da je to ipak prevelik vremenski razmak, da ovaj u 21:04G ne bi uzimao putnike.

mivano

mislim da bi trebo vozit ljude do Fiumare

ikar

Običaj je da ovi koji idu ranije u garažu ne čekaju vrijeme. Često se zna događati da kreću skupa na 20.47 i redovni i ovaj iza njega.

Shole

po pravilu službe svaki autobus koji ide u garažu bi trebao kupit putnike (naročito onaj koji se u voznom redu) do stanice prije garaže (Fiumara, ili Strossmayerova) osim ako nije autobus u kvaru.  Nekad se to ne radi, ako u isto vrijeme ide "redovni polazak", ali u ovom slučaju on bi trebao kupit putnike jer po voznom redu u Hosti dolazi vjerovatno koju minutu prije 21:04.  A to što ga on još sa Sv.Križa ganja ko luđak da bi na Hostima bio 15 minuta prije i odma otišao ća to je već druga priča.  Slična stvar je tablici od linije 5A gdje zadnji polazak iz Tibljaša piše TIBLJAŠI-GARAŽA što bi onda značilo da ne kupi putnike, a u voznom redu ima taj polazak

mivano

446 nije baš u nekom stanju, nije baš ugodna vožnja u prikolici i iznutra ima rupa od ruzine

mivano

Imaju li konektori blokadu kretanja na vratima?
Kad smo već kod konektora zašto ne bi umjesto 646 stavili neki solo konektor? A umjesto tog gradskog busa može vozit 600 ionako bez veze stoji na Delti, manje više.

Shole

Konektori imaju blokadu na svim vratima osim na prednjem krilu prednjih vrata.
A što se tiče tvoje zamisli o Conectu na 646 to ti je već SF.  Jako rijetki su slučajevi da bus iz grada ode u prigrad na smjenu osim u slučajevima kad dolaze novi u grad. A i tad uglavnom dođe par komada koji budu ili rezervni ili voze prekidne.  Moje mišljenje je da bi trebalo kupit recimo 5 solo za grad, a u prigrad poslat 5 Conecta na smjene 646, 648, 675, 639, 642.  A turbo SF bi bio 10 troosovinaca za grad (za 7a i 4), a 10 Conecta u prigrad (još i na 649, 650, 633, 647)

MAKI

jucer vidjen 107 na TBJ  sa tablom Povremeni Prijevoz isto vidjeno  nesto kasnije.Da li netko zna zasto je tamo stajao.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni