Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Tomek

Ovaj NL kod APP ne bi trebao ništa značiti jer tamo radovno idu oni na popravke. Isto tako gorički MAN SL 263 gbr850 već danima stoji u garaži u Podsusedu.

Tomek

Da, došlo je do zamjene. gbr202 danas na 121, vratio se doma.

Za Goricu sad voze 170-174 i 343-347

Ivan

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

lovac27

U Gorici ostao gbr.302, tako da je u AP VG 6 Lion Citiya .

Tomek

Taj gbr302 već dugo stoji, jel možda pokvaren?

Portos

Dok su se MAN NL 313 u Gorici odmarali, njihova braća u APP i APD su skupljali kilometre. Također Citari 201-205 su vjerovatno u ovih nekoliko mjeseci na 268 nakupili znatno više km od ostalih APP Citara. Bilo bi interesantno očitati stanje na brojačima kilometara ex posuđenih APP autobusa i usporediti sa susjednim g.b. u APP.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

brunok

Dubrava buseve  iz Posuseda šalje na nočne linije petkom,subotom i nedjeljom nejčešče sa remize imaju polazak umjesto nočnog tramvaja,dok podsused disponira stare. . . .

Shole

conecto

Direktiva je da na noćnu 34 idu zglobni Citari, najčešće novi (kabina vozača). Ne voze samo podsusedski, ja neku noć vozio 34 s 550. Tu noć je bio na 34 i jedan podsusedski i jedan stariji Citaro iz 2006. Prometnik disponira na tu liniju zglobne Citare koje ima na raspolaganju u tom trenutku kad trebaju izaći van tj. koji su prošli dnevni pregled, pošto se na noćnim linijama vozi s putnim nalogom i tahografskim listićem od idućeg dana (kad se vrati s noćne ujutro ga čeka redovna dnevna linija).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

To može biti bilo koja linija ili neka tipa APP 106?

conecto

Idu na vozne redove koji imaju nešto kasniji izlaz pošto se s noćne 34 vraćaju u vremenu između 4.30 i 5.30. Naravno, na one linije gdje vozi ovaj tip busa. Ne smije se zaboraviti da je APD ograničena Citelisima i njihovim problemima s gorivom i tankiranjem koji se također moraju disponirati na vozne redove koji ne rade previše kilometara. Lako je u APP gdje se razbacuju Citarima i Lions Cityima, te još negdje dodaju nešto starije buseve. U APD će jesenski izlaz spašavati O-405, dok je većina njihovih podsusedskih "ekvivalenata" (NG 272) već završila u žici na Mandlovoj.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Daniel

Citat:Idu na vozne redove koji imaju nešto kasniji izlaz pošto se s noćne 34 vraćaju u vremenu između 4.30 i 5.30. Naravno, na one linije gdje vozi ovaj tip busa. Ne smije se zaboraviti da je APD ograničena Citelisima i njihovim problemima s gorivom i tankiranjem koji se također moraju disponirati na vozne redove koji ne rade previše kilometara. Lako je u APP gdje se razbacuju Citarima i Lions Cityima, te još negdje dodaju nešto starije buseve. U APD će jesenski izlaz spašavati O-405, dok je većina njihovih podsusedskih "ekvivalenata" (NG 272) već završila u žici na Mandlovoj.

Je to baš nije fer ali 0 405 su meni barem dalko bolji od NG 272 i nadam se da će što dulje voziti. Ali bojim se da ćime se sagradi punionica da će ići na prodaju.
Malo samo otišli OT :o

Tomek

O405GN2(506-525) nisu ekvivalent NG-ima 272 nego NGima 312 koji su dolazili kad i oni..
Jedino su 501-505 1995. godište došli kad i 122-129(1994.) i 130-134(1995.)

Ivan

Pa da, NG 272 i 312 nisu ista stvar.

A i ako ih gledamo kao isti sa različitim motorom opet nije istina da je većina završila na Mandlovoj, 12 komada NG 272 je tamo, dok svih 19 NG 312 još vozi (tj. u upotrebi su, nije baš da previše voze).