Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

georgesplit

evo i mog prvog posta, a da se nije dogodilo sta se dogodilo ne virujen da bi ikad ima potrebu pisat post tu....

naime, od 7.9. na snazi "bi trebao" biti za neke linije izmijenjeni vozni red.... ali danas, u četvrtak, dakle, CETVRTI dan nakon izmjene voznog reda za liniju 11, koji je izmijenjen i na internetu i na vecini stajalista, linija prometuje po starom voznom redu.... nemali šok san dozivio kad san danas u 18.40 vidija g.b. 271 da krece s ravnih njiva.... za nefalit, oba busa voze stari vr.... a nikakva prigodna obavijest osim u Slobodnoj nije izasla da u cetvrtak i petak sedmica i devetka voze dijelom izmijenjenom trasom...
sve u svemu, show program!!

maky

Citat: georgesplit  u Rujan 10, 2009, 23:51:50
evo i mog prvog posta, a da se nije dogodilo sta se dogodilo ne virujen da bi ikad ima potrebu pisat post tu....

naime, od 7.9. na snazi "bi trebao" biti za neke linije izmijenjeni vozni red.... ali danas, u četvrtak, dakle, CETVRTI dan nakon izmjene voznog reda za liniju 11, koji je izmijenjen i na internetu i na vecini stajalista, linija prometuje po starom voznom redu.... nemali šok san dozivio kad san danas u 18.40 vidija g.b. 271 da krece s ravnih njiva.... za nefalit, oba busa voze stari vr.... a nikakva prigodna obavijest osim u Slobodnoj nije izasla da u cetvrtak i petak sedmica i devetka voze dijelom izmijenjenom trasom...
sve u svemu, show program!!
U pravu si. Nisam ni primjetio da im se potkrala greška...

Naime, ima već sigurno 2-3 mjeseca da su promijenili oba VR-a linije 11, čime  se izgubila popodnevna stanka, ali su krugovi produljeni na 1 sat i 5 minuta. Tako je i pisalo na internetu i svugdje, sve do sad, kad su izgleda vratili na staro kako je bilo i prije. Međutim, autobusi još voze po novom.

Pitanje je sad, gdje je greška? Dal su na internetu greškom objavili stari red vožnje, ili  je zbilja vraćen?!
Mislim da će prije biti ono prvo...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Inače, što se tiče izmjenjene trase linija 7 i 9 za ova 2 dana...

Na tim linijama vlada kaos. Prvo zbog izmjenjene i produljene trase vozači  ne stižu uhvatiti svoje polaske, a nerijetko se dogodi da 2 autobusa na liniji 9 idu jedan za drugim. Da stvar bude gora, na križanju kod Diokoma je prometni krkljanac, pogotovo  jer je zatvoreno križanje Velebitske i Dubrovačke.
Zbilja neznam zašto u Prometu nisu odlučili da linije 7 i 9 iz Velebitske skreću nizbrdo Solinskom ulicom prema Prometovoj garaži i onda lijevo u Domovinskog rata (i isto tako u povratku). To bi bilo daleko jednostavnije i učinkovitije rješenje nego ovako da kruže naokolo. Vozači bi onda imali šanse uhvatiti svoj polazak i ono što je najbitnije, uhvatili bi malo poauze i neophodnog odmora, a ne ovako da se cijelu smjenu ne uspiju maknut od volana...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

georgesplit

identican vozni red s interneta je na vise manje svim stajalistima.... sa datumom od 7.9., vracen onaj vr od prije ljeta.... u svakom slucaju, vise nego neozbiljno... jer su azurirane skoro sve linije i vracene kako su bile dok je bilo skole (4,6,9,11,18,20)

na sva stajalista stavljeni novi vr (sa datumom 7.9.)... 11ka vozi po starome... jos kad bi ispravili gresku i na webu sve bi bilo super... iako je i ovo bila extra brza reakcija

netko

Citat: maky  u Rujan 11, 2009, 00:27:17
Pitanje je sad, gdje je greška? Dal su na internetu greškom objavili stari red vožnje, ili  je zbilja vraćen?!
Mislim da će prije biti ono prvo...
Što se tiče toga  sada sam malo pregledavao internet stranicu i na podosta gradskih i prigradskih linija stoji vrijedi od 18.06.2009.
Sad dali nema potrebe za mijenjanjem jer autobusi isto voze ili još nisu promijenili.

P.S
Sa voznim redom RJ Trogir kasne 10 dana. >:(
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

georgesplit

Citat: maky  u Rujan 11, 2009, 00:34:04
Inače, što se tiče izmjenjene trase linija 7 i 9 za ova 2 dana...

Na tim linijama vlada kaos. Prvo zbog izmjenjene i produljene trase vozači  ne stižu uhvatiti svoje polaske, a nerijetko se dogodi da 2 autobusa na liniji 9 idu jedan za drugim. Da stvar bude gora, na križanju kod Diokoma je prometni krkljanac, pogotovo  jer je zatvoreno križanje Velebitske i Dubrovačke.
Zbilja neznam zašto u Prometu nisu odlučili da linije 7 i 9 iz Velebitske skreću nizbrdo Solinskom ulicom prema Prometovoj garaži i onda lijevo u Domovinskog rata (i isto tako u povratku). To bi bilo daleko jednostavnije i učinkovitije rješenje nego ovako da kruže naokolo. Vozači bi onda imali šanse uhvatiti svoj polazak i ono što je najbitnije, uhvatili bi malo poauze i neophodnog odmora, a ne ovako da se cijelu smjenu ne uspiju maknut od volana...

mislin da je razlog vise manje jasan... sutra tj., danas ce vjerovatno bit nemoguce skrenit iz velebitske u dubrovacku i obrnuto....

troosovinac

ma sramota rv koji sam vozio u pravilu radi 83km, a danas 104,7km vrijeme ostalo isto putnici gunđaju s pravom jer je bilo drugih rješenja. al nema veze sve ovo ide u radni staž.
bela lađa

djstiv

Citat: Tlimfocit  u Kolovoz 09, 2009, 00:04:22
DIVLJAŠTVO i BEZOBRAZLUK!
samo se tin ričima može opisat ponašanje jednog tipa koji obavlja odgovornu dužnost vozaća!
naime, večeras oko 10 i 15 iša san u grad i na stanicu na Visokoj (kraj HEP-a) došla 60-ka. Šofer (kako se kasnije pokazalo) neki balavac koji nema ni osnovne uvjete da vozi prasce a kamoli bus, se od puste brzine jedva zaustavija na stanici. Naslonjena na prednju šajbu sidila je njegova valjda cura.
Slijedeću stanicu (križanje Poljičke i Velebitske) je promašia i zaustavia se tek kad su putnici počeli vikat. Stanica kraj Lidla za njega kao da i ne postoji jer je samo propičija kraj nje (iako je 4 ljudi na stanici mahalo za busom). Zatim su se 2 cure digle na noge i viknile da stane na slijedećo stanici (jedna od većih stanica: ona na Splitu 3). Ali on je samo nabija po gasu, preskočivši stanicu i ostavivši na njoj nekoliko putnika nepokupljenih.
Nekako se uspia zaustavit na Veterinarskom i kraj bolnice. Na stanici Bačvice zaustavija se u PRETJECAJNOJ TRACI i otvoria vrata! Nekoliko ljudi je izašlo a žena od 50ak godina je morala pritrčavat priko ove prometne ulice da bi joj ovaj kreten zatvoria vrata odma za guzicon skoro joj uvativši nogu. I konačnu na pazaru se ne bi ni zaustavija da mu ja nisan viknia EJ! na šta je njegova cura dobacila "Imaju ti i ode neki vanka".
U smislu otklanjanja ovakvih idiota sa ceste (jer ovaj će jednog dana nekoga ubit ili će njega neko prebit) ja smatram sebe odgovornim da napišem o kojem se busu radi. Dakle, s punom odgovornošću izjavlujem: radi se o GARAŽNOM BROJU 210 na liniji 60 DATUM: 8.8.2009. oko 22:15.
Nadam se da administratori neće ukloniti ovo. Vjerujte mi proša sam kilometara i kilometara ali ovo nikad dosad nisam vidia. Ovo je naprosto strašno. Taj čovjek treba biti NAJSTROŽE UKOREN!

u potpunosti se slažem sa tobom i tvojim ukorom naspram vozaću jer zaista je teško opravdati njegov čin....ja ga nemam namjeru opravdavat,ali bih te zamolio da uzmeš u obzir da su liti u omišu nesnošljive gužve i da vozači moraju čekat  u gužvi i preko sata-sata i pol...tako da vječno kasne i moraju voziti zaista brzo kako bi barem nesto vremena nadoknadili...hvala....

Tlimfocit

ma ne želin nikoga vrijeđat....i sam san se uvjeria 100000 puta kako je teško bit vozać i uvik nastojin imat razumijevanja jer znam da je ono šta ja radim puno puno puno lakše nego svaki dan se suretat sa dosadnim i bezobraznim putnicima i vozat u gužvama itd...ali ovo je bia čisti bezobrazluk jer na njemu nije bilo ni trunke umora ni nervoze nego je samo priča sa ton ženskon i nie ga bilo briga za putnike...
nemoj me krivo shvatit: kad vozać promaši stanicu ili krivo skrene i onda se ispriča nema razloga za prigovor jer se svakome događaju greške i prirodno je da se griješi....ali bezobrazluk i divljaštvo ne treba trpit....
rade i službenice u banci po cili dan pa smo svi ljuti kad nam se one ne obrate sa DOBARDAN....umor je jedno ali bezobrazluk je drugo.....

netko

netko

Zbog toga što je cesta kroz Trogir zatvorena linije 45,47(48),49(50) kada kreću iz Trogira moraju ići preko zaoblaznice pa se spuštaju sa zaobilaznice na S.Donji.Negubu niti jednu stanicu samo je +10 min vožje svakom linijom.
A linije 51 i 52 se mislim nespuštaju na stanicu u S.Donji ??? nego umjesto skretanje samo produže za svojim pravcem jer se dolje(put S.Donjeg) nema baš mjesta za okrenuti se.
Za vraćnje u Trogir sve je ok,nemora se ići preko zaobilaznice.

djstiv

sa žalošću moram priopčiti da se skupina mladih delikvenata na povratku iz skole dana 02,11,2009 okupila u zadnjem dijelu busa g.b.205 u 20 sati..prilikom kretanja busa sa sukoišana počeli su paliti i pucati petarde u zadnjem dijelu busa...nadalje skupili su sve knjige i stavili ih u  međuprostor između zadnjih vrata i stepenice u busu-kako se vrata ne bi mogla otvarati...zatim su počeli kidati platnene naslone sa stolica i sjedišta-dio su bacili kroz prozor a dio su zapalili u busu...sve je to bilo popračeno urlicima i lupanjem po prozorima...zaista čovjeku dodje da se zapita kuda ovaj svijet vodi.... :(

JA!!!

Ništa novo, na bilo kojem busu koji u 19:40 kreće iz Trogira na liniju 48 redovito nastradaju dva ili tri sica, sve zavisi o raspoloženju... >:( >:(
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

Tlimfocit

danas san se vozia u 37mi u xx:xx iz Trogira g.b.xxx
dok san čeka u Trogiru vozać je izaša vanka i skupia kartu s poda i kasnije ju je uvalia jednoj putnici....to nije jedini slučaj toga u zadnje vrime otkad se pečatiraju karte pa bi molia bar one koji čitaju ovo da pripaze šta im šofer daje da im nebi uvalit potrošenu kartu, on u džep pare....još ako kontrola upadne ajme vama.....:P
ne bi bija pošten da ne kažen da se osim toga šta je maznija tu kartu, vozać striktno pridržava pravila: dakle ULAZ na prednja vrata....timbra je 23 karte tako da ova jedna i nije neki gubitak koliki bi bia da je pušta ulaz na sva vrata....ali poštenje je ipak poštenje...

Tlimfocit

nadan se da ovo nije bia sarkazam
ili misliš da možda triba samo pohvalit vozaća kad nešto dobro napravi a kad nešto krivo napravi onda mučat?
nadan se da ne misliš da je u redu šta je skupia tu kartu i uvalia ju je putnici? jel zapravo ona nije platila kartu prometu već je dala vozaću pare....da je ušla kontrola ima bi kontrolor puno pravo napisat kaznu curi jer nije imala ISPRAVNU i VAŽEĆU kartu....a ona je sve uredno platila i mislila da je dobila ispravnu kartu....to šta je šošfer napravia je čista krađa i to ne podržavam! sad bi ti moga reč "To svi rade" na šta ću ti ja odgovorit da to ne rade svi, a i da rade svi to ih ne opravdava....ja i svi putnici za vožnju plaćamo Prometu a ne vozaćima....od toga šta ja platim PROMETU vozaći dobivaju plaće... kad buden tia plaćat vozaću i to na crno onda ću se vozit kružnim taksijima (kojih ne viđan puno u zadnje vrimme) a ne sa firmom koja uredno i po zakonu ima obavezu prijevoza putnika i za to im izdati karte....
ne mora krađa bit velika da bi bila krađa