Kantić touristik, Tešanj

Autor busfan, Prosinac 01, 2007, 14:32:52

elvis

12 Setri serije 400,5 Setri serije 300 koje nemaju nikakvog zaostatka za novima,i 4 Serije 200...6 Neoplana koji se nikako ne mogu nazvati starima kada pogledamo sta drugi voze...mislim da ovdje nisi objektivno procjenio stanje,izvini ali zaista njihove buseve treba detaljno pogledati pa reci ko su,svaki dan u Sarajevu ostajem u cudu pitajuci se kako je moguce jedan bus drzati u takvom stanju,i tvrdim zajedno sa kolegama kilometar i busfan da imaju perfektan vozni park,drze medjunarodne linije,da ali za Zagreb salju seriju 200,sto je sasvim ok,gledajuci Bakica koji tu istu Setru salje za Njemacku,gdje idu Kanticeva 300 i 400

P.S. jos uvijek ne mogu tvrditi da smo upisali sva vozila tako da ove cifre mozda nisu tacne

Tlimfocit

ja znan da Autoherc i Globtour za Njemačku šalju novije buseve....al opet ni turski manovi ni siderali se nemogu ni blizu uspooredit sa setrama al opet noviji su....ne poznajen ni blizu tako dobro stanje ka vi al iz priloženog mi se to i nije učinilo nešto posebno...tako da mi se preostaje samo ispričat ako san falija
ja samo mogu pohavlit njihovu web stranicu za koju san se uvjerija da je super a o ostalome mogu samo čitat šta vi pišete...

elvis

Vidio si web stranicu,busevi su mu puno bolji,a i Autohercovi MAN-ovi su otprilike godista kao i njegova serija 400,a i Globtour salje Siderale s tim godistima,ali sve super stvari pocinju sa slovom S ;)

I ovi Neoplani njegovi oduzimaju dah kad ih vidis,to je ono sto ja mogu tvrditi

busfan

Citat: Tlimfocit  u Rujan 30, 2009, 23:21:17
ja znan da Autoherc i Globtour za Njemačku šalju novije buseve....al opet ni turski manovi ni siderali se nemogu ni blizu uspooredit sa setrama al opet noviji su....ne poznajen ni blizu tako dobro stanje ka vi al iz priloženog mi se to i nije učinilo nešto posebno...tako da mi se preostaje samo ispričat ako san falija
ja samo mogu pohavlit njihovu web stranicu za koju san se uvjerija da je super a o ostalome mogu samo čitat šta vi pišete...

Za Njemacku idu samo Setre 400(u 99%slucajeva), pa u poslednje vrijeme i za Berlin koji mislim i nije bas toliko isplativa linija a nema puno ni konkurencije kao Dortmund.  12 Setri 400 i to Top Class jeste zavidan vozni park i jos 315HDH su novije od 2000god. Pogledaj sta Globtour ima u voznom parku Barbi, Temsu, Isuzu, meni je Setra 215HD bolja od tih autobusa. Autohercu svaka cast, ali ipak su to turski Manovi pa da su svi 2009.god :-\

kilometar

U posljednih 20 dana sam se vozio 2 puta sa firmom Kantic za Berlin i mogu samo reći da je bio pun putnika svaki put.Tako da baš ne stoji da ide poluprazan za Berlin.I još samo da dodam da se već 30 godina vozarim za Berlin,i vozio sam se sa skoro svim prevoznicima koji su vozili tamo,ali mogu samo da kažem Kantić je definitivno najbolji i najuslužniji u svim segmentima prevoza.

Tlimfocit

Citat: busfan  u Listopad 01, 2009, 09:21:31
Pogledaj sta Globtour ima u voznom parku Barbi, Temsu, Isuzu, meni je Setra 215HD bolja od tih autobusa.

3 Barbia, 3 Isuzua i jednu Temsu....ostalo su Siderali (nije ni to nešto posebno) ali i 10ak novih Volva koji su proglašeni busevima godine....a usto su jako okretni i pokretni, imaju jako dobre siceve i opremu tako da nije to za bacit...
ne treba ni govorit da je bilokoja Setra dvojka bolja od Barbija, Temsi i Isuzua a možda i od siderala....meni je samo bilo čudno zašto svi hvalite njihov vozni park kad to NA PRVI PoGLED i nisu novi busevi...ali ja san zanemaria ono šta je ELVIS reka a to je odlično održavanje....ne brini ne pokušavan osporit da je Kantić odličan, samo mi je to bilo čudno....u krajnjoj liniji nemogu ni govorit nešto previše o Kaantiću kad se nisan nikad s njin vozia....

kilometar

S obzirom da ja ovo komentiram iz pozicije putnika,a kako se već vozarim "stotinama" godina i to vrlo rado jer sam zaljubljenik u autobuse kao i većina na ovoj predivnoj stranici . U predhodnim komentarima sam naveo s kim se treba voziti ,jer jednostavno ljudi imaju najbolji vozni park u Bosni i Hercegovini.Možda bi trebala njihova konkurencija da razmisli o ovome.Zašto je to tako?

ist

Hm, i Livnobus za Njemačku šalje odlična auta, scanije i novi MAN, najbolje da se za Njemačku šalju kante

busfan

Citat: kilometar  u Listopad 01, 2009, 10:07:28
U posljednih 20 dana sam se vozio 2 puta sa firmom Kantic za Berlin i mogu samo reći da je bio pun putnika svaki put.Tako da baš ne stoji da ide poluprazan za Berlin.I još samo da dodam da se već 30 godina vozarim za Berlin,i vozio sam se sa skoro svim prevoznicima koji su vozili tamo,ali mogu samo da kažem Kantić je definitivno najbolji i najuslužniji u svim segmentima prevoza.

Drago mi je da ovo cujem, prosle i pretprosle godine kad je tek krenuo bilo je slabo putnika. Negdje tamo pocetkom avgusta je isto bio skoro pun 417HDH i tad su ljudi bas hvalili Kantica kako ima udobne autobuse za razliku od Touringa. Inace jos jedna stvar koliko su fer prema putnicima da su smanjili cijenu karte , do Regensburga je prije bilo 100eur povratna a u avgustu 90eur. Prtljag se placa samo 1 euro po torbi. Takodje sve pohvale i za osoblje na toj liniji.
Kilometar koji autobus je vozio?

kilometar

Skroz nova Setra,mislim da takve firma Kantic posjeduje više komada.Par takvih setri ide za Švedsku.

Tomek

Inače ne branim previše Globtour, ali treba reći da se Volvo 9700 može bez problema smjestiti uz Setru 400. Ne znam koliko su opremljeni, ali Autoturistovi 9700 su u mnogo komponenti(motor,mjenjač) bolji od Samoborčekovih Setri(to su rekli i neki koji rade u Samoborčeku).
Temsu Safari koliko znam Globtour više nema nego je u Salinei.
Da su Siderali bolje održavani Globtourov vozni park bi bio i jači, ovako padaju na održavanju.

I da, Setre 200 koje dolaze u Zagreb od Kantića su očito već lagano pregažene, izgledom još i ne toliko koliko mehanikom jer stalno po njima kopaju dok stoje u ZG.

busfan

Gdje se proizvodi Volvo 9700? Moram reci da se nisam vozio, ali nekako mi Setra djeluje luksuznije. Putniku je najbitnije koji je autobus udoban, a tu se sigurno nece niko zaliti ni na Setru 300, ni na 400.

kilometar

Mislim da je apsurdno porediti Volvo i Setru ,možda u međugradskom ili gradskom prevozu.Ako ste se imali priliku voziti u Globturovom Volvu onda znate već šta hoću da kažem.Ipak,Volvo i Setra ne igraju u istoj ligi.

Tlimfocit

Citat: kilometar  u Listopad 01, 2009, 17:42:09
Mislim da je apsurdno porediti Volvo i Setru ,možda u međugradskom ili gradskom prevozu.Ako ste se imali priliku voziti u Globturovom Volvu onda znate već šta hoću da kažem.Ipak,Volvo i Setra ne igraju u istoj ligi.

razlikujmo autobus Sunsundegui Sideral sa Volvo šasijom (B12 ili B12B) i karoserijom Sunsundegui koja se proizvodi u Španjolskoj i autobus Volvo 9700 koji sadrži originalnu Volvo karoseriju na Volvo B12B podvozju i s Volvo motorom koji je dobio nagradu za bus godine 2008.
ta se dva busa teško mogu usporedit.....
ali Volvo 9700 se vrlo lako može usporedit sa Setrom klase 4 i po udobnosti, ekonomičnosti i pouzdanosti.....a da ne govorim po pokretnosti, dizajnu vozaćevog prostora i sjedaćih mjesta.... možda je čak Volvo za nijansu bolji po ekonomičnosti.....
ali da ne odemo previše s teme....ipak je ovo tema o Kantiću

shef

Sunsundegui Sideral 2000 nije isključivo Volvo, iako se u mnogim zemljama prodavao preko Volvo servisne mreže. Nije rijetkost vidjeti Siderale na osnovi Mercedesa, MAN-a ili Scanie. Volvo 9700 se proizvodi u Poljskoj i uvjetno rečeno uz 9900 jedini "pravi" turistički Volvo.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic