Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

medo

mane jeli ikada itko pokušavao uć u trg odvezenim autobusim, kud su ih odveli, jeli neki od njih možda još u voznom stanju....? trebalo bi to ispitat.  znam da sam jednom slučajno na bivšoj BK tv vidio libertasov sanos (neznam koji tip jer je bio okrenut bokom) lijepo poše na njemu " libertas dubrovnik"  krajem 1991 prevozio srbe iz cetinja i okolice na neki miting negdje .

man750

Ne, mislim da nije, ili ja ne znam za to. a vjerovatno ove u Libertasu i nije bilo briga. Tada su svima van Dubrovnika bila puna usta prica o pomoci, koja nikad nije stigla . Jedina pomoc je bila par onih isluzenih scanija iz Norveske. Par manova SU220 je tada rashodovano jer nisu imali stakla za njih. A da je sanos otet nisam ni znao. Cuo sam da su u Crnu Goru odvezeni G.br.162 TAM260A120T i g.br.184 TAM260A116P. Jednom sam na HTV prilogu iz Banja Luke negdje krajem devedesetih vidio otetog mana SU220 . Takodjer se pricalo da su neki Libertasovi tamovi u Trebinju izgorjeli ,ali koliko je to tocno ne znam.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

narancasti

evo obavijesti iz Libertasa :

Obavijest
Obavješćujemo cijenjene korisnike naših usluga da će zbog održavanja procesije Svetog Križa, dana 20. rujna 2009. i zatvaranja ceste od semafora na Lapad stanice do Solske baze, u vremenu od 18.30 sati do 20.30 sati, gradski autobusi prometovati kako slijedi:
-   linije broj: 1A i 1B će u smjeru Pila dolaskom do Solske baze skretati na Put Andrije Hebranga, te prometovati do Lapad stanice i dalje do Pila, a u povratku s Pila će dolaziti do Lapad stanice, te Splitskim putem i putem A.Hebranga do krajnjih postaja;

-   linije broj: 3 i 8 će prometovati do Lapad stanice i natrag Splitskim putem do krajnjih postaja;

-   linija broj: 7 će prometovati na relaciji Babin kuk - stari autobusni kolodvor;

-      linije u smjeru Primorja polaziti će sa starog autobusnog kolodvora Splitskim putem te putem A.Hebranga prema svojim odredištima.

man750

U Libertasu politicka smjena direktora. Kako sam procitao u lokalnim novinama ponovo dolazi direktor smijenjen 2003. Ako se dobro sjecam i kad je taj put postavljen zamijenio je isto dosadasnjeg. Te politicke promjene su samo kozmeticke i ne mislim da ce donijeti nesto pozitivno jer i novi direktor je bio dio starog rukovodstva kao direktor sektora koji je bio losiji dio Libertasa.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

narancasti

Da,cuo sam da na Lasicevo mjesto dolazi Đuro Deranja

ist

Njihov je isuzu ovoga vikenda bio u Splitu, na Poljudu, vozio je neke klince

arsenal

Citat: man750  u Rujan 12, 2009, 06:01:37
Ne, mislim da nije, ili ja ne znam za to. a vjerovatno ove u Libertasu i nije bilo briga. Tada su svima van Dubrovnika bila puna usta prica o pomoci, koja nikad nije stigla . Jedina pomoc je bila par onih isluzenih scanija iz Norveske. Par manova SU220 je tada rashodovano jer nisu imali stakla za njih. A da je sanos otet nisam ni znao. Cuo sam da su u Crnu Goru odvezeni G.br.162 TAM260A120T i g.br.184 TAM260A116P. Jednom sam na HTV prilogu iz Banja Luke negdje krajem devedesetih vidio otetog mana SU220 . Takodjer se pricalo da su neki Libertasovi tamovi u Trebinju izgorjeli ,ali koliko je to tocno ne znam.

Mane, ja kao klinac koji je u to vrijeme isao u prvi razred srednje skole u Kotoru, sjecam se jednog TAM-a 260A116P u bojama Libertasa koji je dugo vremena dok je trajala agresija na Konavle i Dubrovnik, stajao u krugu poduzeca "Autremont" Kotor. Sto je bilo sa njim kanije ne znam...
Isto tako, sjecam se da je sa dubrovackog podrucja u "Autoboku" Kotor vojska 1991 dovezla i ostavila, dva u okolini DU oteta TAM-a 260A120T. Oba su kasnije i vozili u "Autoboki" jedan je negdje sredinom 90-tih dozivio tezak sudar u Becicima nakon kojeg nije popravljan, a drugi je rashodovan prije mozda dvije ili tri godine. Jedan od ta dva TAM-a je na zadnjem staklu iznad poklopca motora, imao veliku naljepnicu JAT (sjecas se onog crvenog "jaja" sa bijelim natpisom JAT). Koliko se sjecam, nijedan od ta dva TAM-a 260A 119 T nije bio u "Libertasovoj" boji (postoji doduse i mogusnost da sam ih ja prvi put vidio tek kada su prefarbani), a oba su bila u istoj shemi bijelo/svijetlo plavo/tamnije plave kombinacije.
I jos nesto - u"Autoboki" je do prije 3-4 godine vozio i jedan sanos S-415 u prigradskoj varijanti za kojeg bi se mogao zakleti da je iz "Libertasa". Naime, u unutrasnjosti busa su na vise mijesta bile uocljive rupe i ostecenja od metaka, a ispod bijelo-plave boje kojom je prefarban, nazirala se karakteristicna "Libertasova" narancasta boja.

arsenal

Evo ovo je jedina fotka tog sanosa koju imam, neposredno prije nego sto je isjecen. Obrati paznju na narancastu boju koja se vidi na nekoliko mijesta....

medo

260a116p je 100% liberasov možda bivši 184 man 750 sigurno zna njegov broj, ta dva tama mogu biti s dubrovačkog aerodroma, oni su imali tu shemu boja još su imali i crvenu traku dužinom ispod prozora ali u tom slučaju je jedan od njih bio 190a110 a drugi 260a120 imaš ih na you tube-u na jednoj snimci oba, a što se tiče sanosa sliku sam i ja uočio i stvarno moguće je da je libertasov, mane ovo bi mogao biti onaj što je ostao u herceg novom što ti misliš mane?

atlasovac

Bio je i u GP Dubrovnik jedan takav sanos narančaste boje kome se 1991 gubi trag. Možda je taj.

arsenal

Citat: medo  u Listopad 17, 2009, 23:42:05
260a116p je 100% liberasov možda bivši 184 man 750 sigurno zna njegov broj, ta dva tama mogu biti s dubrovačkog aerodroma, oni su imali tu shemu boja još su imali i crvenu traku dužinom ispod prozora ali u tom slučaju je jedan od njih bio 190a110 a drugi 260a120 imaš ih na you tube-u na jednoj snimci oba, a što se tiče sanosa sliku sam i ja uočio i stvarno moguće je da je libertasov, mane ovo bi mogao biti onaj što je ostao u herceg novom što ti misliš mane?
Oba su bili TAM-ovi 260A120, i nisu imali tu crvenu traku koju pominjes. Shema bojanja na tim 260A120 je bila identicna ovoj na ovom malom TAM-icu. Mislim da je to inace, bila jedna od standardnih shema u koje je Avtomontaza farbala buseve bez obzira na kupca.....

stručnjak

Citat: arsenal  u Listopad 17, 2009, 21:29:16
Evo ovo je jedina fotka tog sanosa koju imam, neposredno prije nego sto je isjecen. Obrati paznju na narancastu boju koja se vidi na nekoliko mijesta....

boja ne mora bit mjerilo za prepoznavanje .........??????

MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO, PAŠ VIDIT KAD TE STIGNE GLOBALNA KRIZA!!! ;)

medo

Citat: arsenal  u Listopad 18, 2009, 16:57:02
Citat: medo  u Listopad 17, 2009, 23:42:05
260a116p je 100% liberasov možda bivši 184 man 750 sigurno zna njegov broj, ta dva tama mogu biti s dubrovačkog aerodroma, oni su imali tu shemu boja još su imali i crvenu traku dužinom ispod prozora ali u tom slučaju je jedan od njih bio 190a110 a drugi 260a120 imaš ih na you tube-u na jednoj snimci oba, a što se tiče sanosa sliku sam i ja uočio i stvarno moguće je da je libertasov, mane ovo bi mogao biti onaj što je ostao u herceg novom što ti misliš mane?
Oba su bili TAM-ovi 260A120, i nisu imali tu crvenu traku koju pominjes. Shema bojanja na tim 260A120 je bila identicna ovoj na ovom malom TAM-icu. Mislim da je to inace, bila jedna od standardnih shema u koje je Avtomontaza farbala buseve bez obzira na kupca.....

http://i432.photobucket.com/albums/qq46/Sinisha/copyofimg0263sp0.jpg

e onda ta dva 260a120 nisu ni libertasovi ni iz zračne luke, libertas je imao dva krem bijela sa crvenom crtom po dnu, jedan je nestao, i tri sa narančastim i plavim crtama, sva tri dočekala rashod u libertasu, ne sjećam se da je itko s ovog poručja imao baš ovakvu shemu bojanja na autobusima, i dobro misliš, pičili su ovu shemu boja i drugu varijantu sa smeđom i smeđe-narančastom bojom.   

man750

Sa Dubrovačkog područja odvedena su tri TAMa 260A120T , dva bez A/C i jedan sa i to jedan Zračne Luke , jedan Libertasa i jedan iz Vrtova Sunca , njihov koji je skupa sa njihovim bijelim Tamom 260A116P,ova dva zadnja vjerovatno u Trebinje, ali nijedan nije imao bojanje kao Tamic na slici
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

man750

Citat: atlasovac  u Listopad 18, 2009, 09:42:15
Bio je i u GP Dubrovnik jedan takav sanos narančaste boje kome se 1991 gubi trag. Možda je taj.
Da to je tocno , Libertasu ne fali nijedan takav sanos, a kao sto je kolega rekao tom sanosu iz GP se gubi trag 1991 .Sto je bilo s njim i dali je to taj tko zna?
Libertasov sanos S415 koji je za agrasije na Dubrovacko podrucje ostao negdje u Konavlima(brda ?) bio je neznatno drugaciji.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU