Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

conecto

Ne znam na koje će linije King Long, ali s obzirom na iskustva iz dosadašnje prakse sa sličnim busevima mislim da ga možemo očekivati na linijama poput 214, 277, 278, 280 i sl.
A ova slika limarije ujedno i pokazuje kako je ova hrđa nastala. Očito je riječ o dijelu ispod akumulatora, pa je korzija više posljedica nemara kod održavanja nego same kvalitete vozila, iako bi i ona mogla bit bolja.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Ima li kakve šanse za koju sličicu ovih dana od tog King Konga?

Tomek

Vidio sam ga ja danas u Heinzelovoj oko 15.30 kod Veterinarskog faxa.
Ima naprijed display ko Cacciamaliji samo veći.

421

Citat: conecto  u Listopad 06, 2009, 19:44:32
Ne znam na koje će linije King Long, ali s obzirom na iskustva iz dosadašnje prakse sa sličnim busevima mislim da ga možemo očekivati na linijama poput 214, 277, 278, 280 i sl.

Linije 263,270,274 (jedine ukucane  za  4 displeja).
Specifične po strelici koja pokazuje smjer vožnje.
Jadan onaj koji vozi zbog skaja na sjedalu!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

buSHunter795

Znaći sad ja moram King Longa loviti  ::|
ajdjooj...budem pokušao napraviti nešto slika...

Max-d

Danas King Long u Dubcu na liniji 270 Blagusa,evo par slicica.Kvaliteta nije bas najbolja ,a budete mi oprostili,valjda!!!

ipiljek

Jel me može netko reći zašto je taj bus uopće došel u Zagreb? ???
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Pa na testnu vožnju. To je posve normalno, dosad je u ZET-u bilo puno autobusa na testovima tako da ni ovo nije ništa čudno.

citaro

Da, da se malo nadovežem na citelisa, kad god sam se vozio u njemu, nisam čuo glasovnu najavu, kao i u rijetko kojem autobusu iz APD, dok u Podsusedu više-manje najavljuju glasovno. Mislim da bi bilo vrijeme da se to počinje primjenjivati...

I onda kad pitam vozača zašto nema glasovnu najavu, kaže da je neispravna. Šipka je neispravna. Tako da se nemojte čuditi ako vam je odjedamput poglašnjena najava, jer sam već par puta, kada sam primjetio da autobus/tramvaj nema glasovnu najavu, samoinicijativno ju poglasnio dok nije bilo vozača na okretištu.

Shole

Ma koji Q će ti to ?  Mene bi to nerviralo ko putnika tih 10-15 minuta što se vozim, a da negovorim kako bi mi išlo na jetra da to imam u svom busu i da moram slušat cijelu smjenu.  Displej sa najavama je čisto dovoljno.  Onaj kome treba za snać se, nek čita displej

conecto

Citat: Shole  u Listopad 07, 2009, 23:59:18
Ma koji Q će ti to ?  Mene bi to nerviralo ko putnika tih 10-15 minuta što se vozim, a da negovorim kako bi mi išlo na jetra da to imam u svom busu i da moram slušat cijelu smjenu.  Displej sa najavama je čisto dovoljno.  Onaj kome treba za snać se, nek čita displej

Ma to ti se samo čini, ne nervira toliko ako nije preglasno a to sam reguliraš. Ali većinom je neispravno, ne toliko same najave, nego Atron uopće "ne vozi" (napiše "Vozni put će biti napušten") odnosno ne prepoznaje gdje je bus. To se osobito događa kad prođe koju stanicu na kojoj nema nikoga, a poslije ga opet nađe kad stane na stanici. A kad Atron ne prepoznaje lokaciju busa ne rade ni validatori za karte što je jasno vidi na njegovom displeju s onim prometnim znakom poput zabrane parkiranje.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Max-d  u Listopad 07, 2009, 19:14:49
Ako vam je potrebno malo friskog zraka i ako se zelite zastiti od sunca pomocu rolete,dobijete jako zanimljiv pogled u lijevo ogledalo na Citelisu,skoro pa savrseno!!!

O preglednosti iz Citelisa bi se dalo. Kombinacija visoke pozicije vozača, niskog vjetrobrana i načina kako stoje retrovizori čini da ne vidiš npr. semafor dok stojiš na križanju. Prednji krovni nosači su toliko debeli da ti pokriju čitavi auto kod skretanja pod pravim kutem, a o pješacima ili motociklima da se ne priča. Nije baš zgodno za jedan gradski autobus.
A ovaj ogromni i loše skrojeni vozački prozor funkcionira samo kad ga otvoriš do kraja, teško se poslije zatvara i slabo "dihta". Kad pada kiša, a otvoriš samo malo prozor voda se s krovnog žlijeba slijeva ravno unutra. Citelis je pun nepromišljenih rješenja i defintivno bus neke starije generacije pošto je nastao od nekadašnje Renault Agore. Mislim da je vrijeme da Irisbus napravi novi model gradskog busa pošto je on ipak drugi po veličini europski proizvođač autobusa.
A da ni kvaliteta tehnike nije nešto pokazuje pogled na njihove motore koji su već često masni od ulja iako rijetko koji ima 30 tkm (npr. 742 s negdje oko 22-23 tkm).
A GDJE JE POANTA?

citaro

Citat: Shole  u Listopad 07, 2009, 23:59:18
Ma koji Q će ti to ?  Mene bi to nerviralo ko putnika tih 10-15 minuta što se vozim, a da negovorim kako bi mi išlo na jetra da to imam u svom busu i da moram slušat cijelu smjenu.  Displej sa najavama je čisto dovoljno.  Onaj kome treba za snać se, nek čita displej

Ako radiš taj posao, onda je red da imaš to uključeno, nerviralo to tebe ili ne. Mene nervira puno stvari, pa ih ne mogu isključiti...

Upravo zbog toga se trebalo to napraviti kao Švicarskoj - najava se ne može poglašnjavati ni stišavati, nego u svakom tramvaju/autobusu je jednaka glasnoća da se normalno čuje najava.

Tomek

Da, tako je i u Londonu i u Pragu i svugdje gdje sam bio, samo su naši izmišljali sa glasnoćom.. No veći problem je što je još uvijek sve to poluispravno.

421

Citat: Tomek  u Listopad 08, 2009, 16:50:49
Da, tako je i u Londonu i u Pragu i svugdje gdje sam bio, samo su naši izmišljali sa glasnoćom.. No veći problem je što je još uvijek sve to poluispravno.

Pak zaboravljate "ljudski faktor".Shole nije ni čuo kak se Atron glasa , a već nariče!Tipično!
Glasnoća se dade štelati pa ga ja podesim između 55-65.Pa nek mi se onda netko usudi reći da nije znao najaviti izlaz!Ovako imam veće pokriće za "treniranje strogoće" jer bi već bilo vrijeme da se nauče kak se barata s elektronikom.Na 268 su već skužili da je u njihovom interesu najaviti izlaz jer brže stignu doma zbog toga kaj ne stajemo na svim stanicama.Još da to skuži ostali dio vozača...
Svaki bus i tram ima svoju akustiku tak da se ne čuje u svima jednako pri svim režimima rada.Uostalom zvučna najava prije verbalnog dijela me koji put podsjeti da je stanica blizu postaje...
Ne možeš stalno biti budan!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln