Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Tomek

Danas u Podsusedu viđen Marbus bez gbr-a. Dali se to vratio za stalno nazad iz Dubrave ili je samo privremeno?

conecto

Citat: Tomek  u Listopad 10, 2009, 14:49:25
Danas u Podsusedu viđen Marbus bez gbr-a. Dali se to vratio za stalno nazad iz Dubrave ili je samo privremeno?

I vrijeme je da se vrati. U APD se preko ljeta zajedno s bratom 645 nešto navozio Šimunčevca, a od početka jesenskog voznog reda obojica uglavnom stoje iako se možda za jednog nađe posla na školi (prije dosta vozio OŠ u Dugavama).
Inače ovaj bez GB nešto bolje ide i brža mu se zatvaraju vrata, ali mu je kvačilo tvrdo do bola (iako ni na 645 nije mekano koji često u vožnji iskače iz 4.brzine). Najveće veselje kod obojice je kad se upali ABS/ASR i cijelo vrijeme probija uši tuljenjem. Nakon nekoliko resetiranja nekad se to i ugasi, ali procedura kontakta na Marbusima je nevjerojatno dugačka - slično paljenju mobitela na displeju se pali logo proizvođača, pa neke želje, čestitke i pozdravi, nikad kraja...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: citaro  u Listopad 09, 2009, 22:21:33

Ne poznajem te, pa ne znam ni što ni kada voziš, ali ako me vidiš da prčkam, slobodno se javi.
[/quote]

U ovo možeš bit siguran, ali vjeruj, ne želiš to!
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: citaro  u Listopad 10, 2009, 11:55:27
Dobro, pa neće li svatko normalan kada napušta bus uzeti svoje stvari iz kabine ? Ne vjerujem da itko može biti toliko blesav, da npr. u busu 551 na liniji 210 na terminalu Dubrava ostavi torbicu s novcem, kartama, mobitelom i mp3/mp4 u kabini, i onda si polagano ode po kavu...

Nešto si zaboravio, jer (koliko sam shvatio) kad si ti blizu moram uzet i Atron sa sobom!
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Shole  u Listopad 10, 2009, 12:21:21
To je moj ured, moja kancelarija tih 7 sati i nemaš ti šta tu ulazit ni prčkat, bio ja tamo ili ne.  Ni ti, ni bilo ko drugi

Ovo vrijedi čak i za naše šefove i kontrolore, da ne kažem i generalnog direktora - kad sam ja u svojoj smjeni potpisao za taj bus, odgovaram za njega i sve u njemu - u to vrijeme ja sam u njemu put, istina i život! Ako nešto napravim krivo za to vrijeme bit ću (u to nema sumnje) naknadno pozvan na odgovornost, ali nitko bez mene ne može ništ dirat!
A GDJE JE POANTA?

citaro

Citat: conecto  u Listopad 10, 2009, 17:41:08
Nešto si zaboravio, jer (koliko sam shvatio) kad si ti blizu moram uzet i Atron sa sobom!

Lako ga iščupati i uzeti, ali kako ga poslije vratiti na isto mjesto ?

Ali zato najava na 55 i nemaš frke  ;)

Max-d

Dragi moj Citaro mislim da smo ti svi skupa lagano dali do znanja"ne prckaj"

medo

uh da meni dođeš tako nešto prčkat budi siguran da više nebi nikad ušao u nijedan autobus te boje, imao bi doživotnu fobiju od autobusa, mrzim kad mi netko uopće ulazi u bus dok ja nisam unutra, podržavam conecta kad kaže da ni generalni direktor nema što u njemu tražit dok je moja smjena, a ni poslje nje, jer kod nas u dubrovniku većinom uvijek ista ekipa vozi isti bus.I nema najava pa valjda dovoljno dobro poznaješ grad u kojem živiš citaro, te su najave za naše prilike u hrvatskoj čisto bacanje love.

citaro

Citat: medo  u Listopad 11, 2009, 00:27:35
I nema najava pa valjda dovoljno dobro poznaješ grad u kojem živiš citaro, te su najave za naše prilike u hrvatskoj čisto bacanje love.

Poznajem, ali nisu u Zagrebu samo Zagrepčani, kao što u Rijeci i Dubrovniku nisu samo Rječani odnosno Dubrovčani...

Shole

A baš nekome najava stanica nešto znači kad ni mi koji smo rođeni u gradu neznamo kako se koja stanica zove.  Šta mi znači displej i zvučna najava u busu kad mi netko kaže nek siđem kod Bille, a najava mi govori: križanje Osječka ulica/ul. Corrada Iliashica.  99% ljudi u Rijeci nezna gdje je ta ulica, a kamoli netko ko dođe u grad.  Prije su se sve stanice zvale po nekom općepoznatom pojmu u blizini, a sad su se odjedanput sjetili davat neka samo njima znana imena.  100 godina su se zvale stanice "Kraš" i "tržnica Brajda", a sad su odjedanput Pallazo Modelo i Alessandra Manzzonia, pa se ti snađi.

A prilično sam siguran da nije samo u Rijeci tako

Tomek

Prednost pismene(na displayu) i glasovne najave stanica osim za invalide(gluhe,slijepe i ostale) je i za starije ljude koji se zaborave te najavom slijedeće stanice skuže da ubrzo moraju dolje te se na vrijeme ustanu i stisnu tipkalo stop.
Druga stvar je da kad objašnjavaš nekome tko nije iz tvog kvarta i prvi put ti dolazi u posjet da kad uđe u bus da siđe na stanici npr. 'Bolnica Vrapče', a ne na 5. stanici od Črnomerca jer s emože dogoditi da bus prođe neku stanicu bez stajanja i šta onda..
Treće, najava stanica je savršena i za turiste(znam, nema ih još toliko, ali bit će) jer olakšava krentanje za 100%.

sokre

Smatram da je najava stanica vrlo korisna, pogotovo za osobe sa invaliditetom, a potom za sve ostale. A nazivi stanica - nisu mi odgovarala (sva) imena, ali što sam se više vozio sve sam se više navikavao. Tradiciji je ponekad sudbina da se promijeni.

Slažem se sa Tomekom u vezi najava. Doma sam u Travnom, često mi netko dolazi busom, kažem im na kojoj stanici trebaju izaći i to je to. Prije je bilo dosta objašnjavanja i krivih shvaćanja.

Što se tiče diranja bilo čega u vozačkom prostoru, mislim da se to ne bi smjelo.. Bez obzira na okolnosti.
Jednostavnije, to se ne radi.

medo

dobro jesu li te glupe najave na više jezika ili? ama blesavo je i glupo, jer recimo da imaš japance u autobusu i ta mu najava kaže na hrvatskom križanje te i te ulice što to njemu znači? a ako ćeš stavljat najave na više jezika to je opet debilno jer bi trajale previše, znači opet bez veze. po meni mislim da je bitnije označiti stajališta imenom kvarta ili nazivom stajališta nego davat lovu za te beskirisne pizd...je

Tomek

Zaštoje glupo ako je na hrvatskom? Za pretpostaviti je da netko tko dolazi kao turista ga zanima Hrvatska, pa se malo raspitao. Svaki put kad sam turistički išao u Prag vodič je još u busu nam rekao kako se na češkom kaže stanica, kad smo u gradskom prijevozu kako se kaže stanica kraj koje je naš hotel i to je to. Žena svaki put kad bi rekla nešto tipa Češki zastavka(tako je meni zvučalo  ;D) bi znali da je slijedeća stanica u blizini i onda bi me samo još zanimalo ime stanice koje se nikad ne prevodi na drugi jezik..
I da, malo koja stanica se zove Križanje te i te ulice, većinom su to imena ulica do ili nešto poput MUP, Robni terminali, King Croass i sl. tako da nije teško pamtljivo.

medo

e pa na to sam mislio, jbg nemam iskustva s tim najavama, znam da su u zagrebu tramvaji imali zvučni signal kao najavu za stanicu, mislim da sam to vidio samo u "katicama" i to mi je bilo ok, a sad mi reci što se događa ako recimo na dvije ili tri stanice nema putnika i ja ne stajem, da li atron to registrira i kako?