Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

tramvajac 92

Pa najava ide dalje
Primjer:
Na stajalištu A nema putnika i prolazimo.
Nakon XY metara ide normalno najava: (zvuk) "Slijedeća postaja je B"
Primjera radi na postaji B ima nekog, stajemo i otvaramo vrata; najava veli: "B"

Max-d

Da tako bi to trebalo biti,znaci kad se ne stane na stanici najava bi trebala ici dalje,ali u zadnje vrijeme cim se ne stane na stanici Atron ispise "vozni put ce biti napusten"i najava tu zasteka,npr, jucer sam vozio liniju  214 Koledinecka -Resnik-Trnava i Atron najavi stanicu "Breza"kako nije bilo potrebe za stajanjem nisam stao na toj stanici,a ni na sljedecoj,stao sam tek u Dankoveckoj i onda blamaza,otvorim vrata,a najava na sav glas narice da je to stanica Breza i tako cijelu sluzbu i kaj onda napraviti,iskljuciti glasovnu najavu je jedino logicno rjesenje.U zadnje vrijeme Atron dosta steka barem kaj se tice busa u APD.

Berlingo

Nije glupo ako se cuje na hrvatskom. Ja sam subotu bio u Zagrebu i vozio (svercao) dvije stanice od Britanca do Jelacica.Usao sam u tramvaj nakon 20 (dvadeset) godina. Meni je to kao turistu u Zagrebu (u subotu sam i bio,nisam radio) nesto fenomenalno.

conecto

Citat: Berlingo  u Listopad 12, 2009, 20:01:06
Nije glupo ako se cuje na hrvatskom. Ja sam subotu bio u Zagrebu i vozio (svercao) dvije stanice od Britanca do Jelacica.Usao sam u tramvaj nakon 20 (dvadeset) godina. Meni je to kao turistu u Zagrebu (u subotu sam i bio,nisam radio) nesto fenomenalno.

Možda ti je fenomenalno i to što si se "švercao" iako nisi ni svjestan da u stvari nisi! Naime, u ZG u užem centru grada (dvije tram-stanice oko Trga) prijevoz je besplatan kao pokušaj poticanja na korištenje javnog gradskog prijevoza.
E sad se samo bojim da sam Bandiću napravio reklamu za ovaj potez i da ćeš ga birat za predsjednika.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Berlingo

Neces vjerovati.Cuo sam to od osobe koja je bila samnom.Mislio sam da je sala.Bandic? Ma nije ovo mjesto za politiku.Nebi ja o tome.
PITANJE:Kako dokazati da se vozim dvije stanice?
Oprostite ako je ovo bio O.T.

Daniel

Citat:PITANJE:Kako dokazati da se vozim dvije stanice?

Ne moraš niš dokazivati kad kontrola uopće nema!!!
Svaki dan se vozim negdje i konstantno visim u busevima i tramvajima po cijelom gradu i uopće nema nikakvih kontrola!
Zadnji put sam imao kontrolu prije 2 godine na 115 u smjeru Ljubljanice.

Kad smo već kod dokazivanja , kako uopće netko može provijeriti dali sam ja provukao ovu novu karticu ili ne?

conecto

Citat: Berlingo  u Listopad 12, 2009, 22:06:05
Neces vjerovati.Cuo sam to od osobe koja je bila samnom.Mislio sam da je sala.Bandic? Ma nije ovo mjesto za politiku.Nebi ja o tome.
PITANJE:Kako dokazati da se vozim dvije stanice?

Ovo s politikom je i bila šala, iako kad počneš raspravljati o ZET-u ne možeš uvijek fulati ni politiku, ni Bandića.
Nitko ne dokazuje da se voziš dvije stanice, nego je takva regulacija da dvije stanice gledajući od Trga je vožnja besplatna - potpuno legalno bez obzira na bilo kakve kontrole (kojih iz tog razloga u tom području zapravo i nema).
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Daniel  u Listopad 12, 2009, 22:39:04
Citat:PITANJE:Kako dokazati da se vozim dvije stanice?

Svaki dan se vozim negdje i konstantno visim u busevima i tramvajima po cijelom gradu i uopće nema nikakvih kontrola!

Kad smo već kod dokazivanja , kako uopće netko može provijeriti dali sam ja provukao ovu novu karticu ili ne?

Ti ljudi imaju zajeban posao koji ja (ako mogu birati) nikad ne bih htio raditi. Stoga ga odrađuju onako kako im je najlakše čekajući penziju u ovoj anarhističkoj državi.
Tehnološki se može vrlo lako dokazati što si ti provukao, a što nisi, jer takvi sustavi u normalnom svijetu već dugo funkcioniraju. Nije Zagreb dobio neko tehnološko čudo koje nikad nitko nije vidio.
Sama provedba nečega za što postoje svi preduvjeti u Hrvatskoj je već neka sasvim druga stvar, kao uostalom i u svemu drugom. Imamo dobre, ponekad i savršene zakone, ali u njima se najbolje snalaze lopovi.
Sjećam se izjave jednog Hrvata na TV zatečenog u Londonu koji "sere po svemu tome jer se u Zagrebu šverca KAO GOSPODIN a tamo na svakom koraku gdje god uđe mora nešto platit..."
A GDJE JE POANTA?

221

Citat: Daniel  u Listopad 12, 2009, 22:39:04

Ja imam suprotno iskustvo. Sve na linijama prema Novom ZG.
U zadnjih mjesec dana kontrola mi bila cca 6 puta. Uglavnom oko 5 popodne i
10 ujutro a vrhunac je bio u nedjelju u 14 h.
Kolegici na 218 tri puta oko 8 ujutro.  :o :o

citaro

Citat: conecto  u Listopad 12, 2009, 22:59:15
Sama provedba nečega za što postoje svi preduvjeti u Hrvatskoj je već neka sasvim druga stvar, kao uostalom i u svemu drugom. Imamo dobre, ponekad i savršene zakone, ali u njima se najbolje snalaze lopovi.
Sjećam se izjave jednog Hrvata na TV zatečenog u Londonu koji "sere po svemu tome jer se u Zagrebu šverca KAO GOSPODIN a tamo na svakom koraku gdje god uđe mora nešto platit..."

Da to je naš mentalitet... Zašto je Švicarska 70-ih godina morala mijenjati ustav ? Zbog nas i naših susjeda, jer su skužili da mogu varati, što Švicarcu ne bi palo napamet...

Daniel

Citat:Ja imam suprotno iskustvo. Sve na linijama prema Novom ZG.
U zadnjih mjesec dana kontrola mi bila cca 6 puta. Uglavnom oko 5 popodne i
10 ujutro a vrhunac je bio u nedjelju u 14 h.
Kolegici na 218 tri puta oko 8 ujutro.   

Pa ne znam baš , često idem sa 221 i nikad ali nikad u tom busu nisam imao kontrolu mijenjali su se autobusi , mijenjao se peron al to s kontrolom se nije mijenjalo!!!
A znam iči is 220 , 219.

Eeee možda me se kontrola boji pa ih nikad nemam haha ;D ;D

tramvajac 92

Organizacija prometa u noći sa 24. na 25. listopada-Noćne autobusne linije

268: autobus s polaskom iz Velike Gorice u 3 sata, nakon pomicanja kazaljki polazi u 2 sata prema voznom redu.

212: autobus koji bi iz Sesveta trebao krenuti u 2.49 sati, u Sesvetama čeka pomicanje kazaljki te u 2.15 sati nastavlja prema voznom redu.

172: autobus s polaskom iz Zaprešića u 3.15 sati, nakon pomicanja kazaljki kreće u 2.05 sati te nastavlja vožnju prema voznom redu.

116: autobus s polaskom u 2.30 sati iz Podsuseda, čeka pomicanje kazaljki na Ljubljanici od 2.50 sati te potom u 2.10 sati nastavlja vožnju prema voznom redu. Autobus koji bi iz Podsuseda trebao krenuti u 2.55 sati, čeka u garaži pomicanje kazaljki te u 2.55 nastavlja vožnju prema voznom redu.

conecto

Izgleda da već idući tjedan počinju pojačane linije prema grobljima što se vidi po službama. Da li samo neka dežurstva ili će se voziti pojačano (znam da ima izvanrednih službi prema Markovom polju) nemam pojma...
A GDJE JE POANTA?

STIB

Ovo je očito jedan od dežurnih za liniju 106 na Kaptolu:
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Uoči i na blagdan Svih svetih, u subotu i nedjelju - 31. listopada i 1. studenog, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza.

AUTOBUSNI PROMET

Zbog već sada pojačanog broja putnika prema gradskim grobljima ZET će i nadalje, prema potrebi, do petka, 30. listopada te u ponedjeljak, 2. studenog, uključivati dodatne autobuse koji će voziti na redovnim autobusnim linijama prema gradskim grobljima.

Na liniji 263 Dubec - Sesvete - Kašina - Planina Gornja, do 30. listopada te 2. studenog vozit će dodatni autobusi na trasi Dubec - Markovo Polje.

U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenog, bit će organizirane izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec – Markovo Polje.
Prijevoz građana na groblje Mirogoj

Izvanredna autobusna linija 199 Kaptol-Mirogoj i Kaptol-Krematorij bit će uspostavljena u subotu, 31. listopada, i nedjelju, 1. studenog, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol-Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva –Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Izvanredna autobusna linija 297 Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će u subotu, 31. listopada, i nedjelju, 1. studenog, od 8 do 20 sati. Autobusi na liniji kretat će svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol-Kvaternikov trg, a izlazak putnika bit će na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Redovne autobusne linije

Kaptol 1Linije 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati. U istom razdoblju linije 203 Svetice – Vinec – Krematorij i 226 Kaptol – Remete – Svetice bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice – Vinec – Remete (alternativno Svetice – Vinec) i Svetice – Remete (alternativno Svetice – Remete/Česmičkog). Autobus linije 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak prometovat će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak trasom: Kozjak – Rebar – Lašćinska – Bijenička – redovna trasa do raskrižja Bijenička/Lašćinska – Lašćinska – Rebar – Kozjak.

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 Kaptol - Britanski trg u smjeru Britanskog trga.

Trasa linije 105: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.
Prijevoz građana na groblje Miroševec

Izvanredna autobusna linija 299 Dubrava – Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja. Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Oporovečka – Aleja tišine – Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) – Oporovečka – Avenija Gojka Šuška – Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na srednjem prometnom traku Aleje tišine.

Redovne autobusne linije

Linije 206 Dubrava – Miroševec i 210 Dubrava – Studentski grad – Klin neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati. Linija 223 Dubrava – Trnovčica – Dubec 31. listopada i 1. studenog, radi posebne regulacije, vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava, kako slijedi: Dubec – Dubečka – A. Nuića – Stadlerova – Trnovčica – Klin – Koledinečka – Dankovečka – Ulica Dubrava – terminal Dubrava.
Prijevoz građana na groblje Markovo polje

Izvanredna autobusna linija 298 Dubec – Markovo polje bit će uspostavljena 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 19 sati i prometovat će trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.
Cijena prijevoza

Na izravnim autobusnim linijama Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje primjenjivat će se tarifa prve zone.
Ostale autobusne linije

Uoči blagdana Svih svetih, u subotu, 31. listopada, redovne autobusne linije 230 Dubrava – Granešinski Novaki i 125 Črnomerec – Gornje Vrapče bit će pojačane s dodatnim autobusom. Na liniji 181 Trg mladosti – Groblje Zaprešić dodatni autobus vozit će u vremenu od 17.30 do 20.15 sati.

Autobusna linija 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra na kojoj će u vremenu od 8.30 do 18.15 voziti jedan zglobni autobus.

Autobusi linija 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra zaustavljat će se u vremenu od 8 do 20 sati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na ostalim redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se subotnji vozni red.

Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenog, autobusni promet bit će organiziran na sljedeći način: na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Redovna autobusna linija 230 Dubrava – Granešinski Novaki pojačat će se s dva autobusa od 8.30 do 20 sati.

Linija 125 Črnomerec – Gornje Vrapče pojačat će se s tri autobusa od 8 do 17 sati. Izvanredna autobusna linija 181 Trg mladosti - Groblje Zaprešić bit će uspostavljena u vremenu od 8 do 20.45 sati. Redovna autobusna linija 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra pojačat će se izvanrednom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra na kojoj će od 8.30 do 18.15 sati voziti jedan zglobni autobus.

Autobusi linija 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će sve linije prema grobljima na području i u okolici grada, koje će se do 19 sati po potrebi i mogućnostima pojačavati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Građane ćemo o stanju u prometu informirati promptnim objavama vijesti na službenoj internetskoj stranici (gdje će biti dostupna i priopćenja za medije u pisanom i zvučnom obliku) te izravnim tonskim vijestima koje će se čuti u putničkim prostorima svih vozila i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima.