Novi vozni redovi

Autor dean25, Rujan 05, 2008, 17:52:07

Max-d

Kad bi barem netko uvidio koliko je nebulozan vozni red na liniji 214 Koledinecka-Resnik-Trnava,jer vec i mala djeca u Trnavi znaju da vjecito kasnimo.Sam obrtaj od 50 minuta je dovoljan ali ne na sadasnji nacin i to: Koledinecka-Resnik 10min.,Resnik- Trnava 10min. ukupno 20min,a od Trnave nazad do Koledinecke 30 min.za upola manji put.Samo kasnjenje u Resnik jos i nije veliki problem jer je prolazno vozno vrijeme,ali se zato vjecito kasni u Trnavu,cak se i nedjeljom jedva stize vozno vrijeme iako u busu ima tek nekoliko putnika.Stvar je jednostavna,uzeti od 30 min.prema Koledineckoj 5min.i dodati premaTrnavi,a po potrebi radnim danom povecati obrtaj za 5min. i stvar bi bila rjesena.

dean25

Citat: Max-d  u Listopad 12, 2009, 17:13:59
Kad bi barem netko uvidio koliko je nebulozan vozni red na liniji 214 Koledinecka-Resnik-Trnava,jer vec i mala djeca u Trnavi znaju da vjecito kasnimo.Sam obrtaj od 50 minuta je dovoljan ali ne na sadasnji nacin i to: Koledinecka-Resnik 10min.,Resnik- Trnava 10min. ukupno 20min,a od Trnave nazad do Koledinecke 30 min.za upola manji put.Samo kasnjenje u Resnik jos i nije veliki problem jer je prolazno vozno vrijeme,ali se zato vjecito kasni u Trnavu,cak se i nedjeljom jedva stize vozno vrijeme iako u busu ima tek nekoliko putnika.Stvar je jednostavna,uzeti od 30 min.prema Koledineckoj 5min.i dodati premaTrnavi,a po potrebi radnim danom povecati obrtaj za 5min. i stvar bi bila rjesena.
Što se tiče autobusne linije 214,tj primjedbi na vozni red,mišljenja sam da je obrtaj od 50 minuta ok.Prvenstveno jer linija kreće ispred srednje škole,a školski sat traje 45 minuta + 5 minuta odmor između satova.Tako da tim srednjoškolcima odgovaraju trenutna vremena odlazaka iz Koledinečke.Što se tiče odlazaka iz Trnave,istina je da se kasni,čak i do 10 minuta u odnosu na plan,tako da će se morati korigirati postojeća vremena polazaka iz Trnave.

Max-d

Da sve to stoji,ali sumnjam da ucenici putuju nakon svakog sata da bi obrtaj radnim danom morao ostati 50 min,jer ako se samo napravi raspodjela trenutnog obrtaja i od toga doda 10 min. prema Trnavi u Koledineckoj vise ne ostaje ni minuta vremena,a to znaci ujutro sjedni za volan i kad smjena zavrsi onda mozes ustati,jer i sad sa postojecim rasporedom  u srednjoj sluzbi je frka stici i u Koledinecku na vrijeme.

conecto

Citat: Max-d  u Listopad 13, 2009, 18:12:08
Da sve to stoji,ali sumnjam da ucenici putuju nakon svakog sata da bi obrtaj radnim danom morao ostati 50 min,jer ako se samo napravi raspodjela trenutnog obrtaja i od toga doda 10 min. prema Trnavi u Koledineckoj vise ne ostaje ni minuta vremena,a to znaci ujutro sjedni za volan i kad smjena zavrsi onda mozes ustati,jer i sad sa postojecim rasporedom  u srednjoj sluzbi je frka stici i u Koledinecku na vrijeme.

A ionako se tamo nemaš gdje popišat...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Imam jednu primjedbu oko voznih redova linije 121 i 134.
Naime, jedno 15 godina linija 121 je navečer imala vozni red sa polascima u 00,20,40 da bi prije dvije godine se netko nadobudni sjetio da to promjeni i uvede 10,30,50. Ja pretpostavljam da to je zbog vozačke satnice, ali putnici su u početku bili šokirani promjenom. I taman kad je počela prilagodba netko je sa novim jesenskim voznim redom vratio na 00,20,40!! Kako sad može, a zadnje dvije godine nije moglo??? Mislim čemu se igrati putnicima? Zato da bi se neš napravilo tj. promjenilo? To meni nema smisla.. Nadam se da će ovako ostati dugo, dugo, a ne do slijedećeg voznog reda.
I onda sranje se dogodi kad služba koja je zadužena za postavljanje voznih redova po stanicama ne napravi svoj posao te na čak 4 stanice od Karažnika prema Črnomercu i dalje piše da bus navečer ide u 10,30,50.. Kad se to misli zamjeniti?? Novi vozni red se koristi već više od mjesec dana?

Ista stvar s 134 od ove godine. Godinama je ta linija imala polaske 10,30,50, a sad je netko promjenio u 00,20,40, a liniju 125 pak obrnuo sa 00,20,40 na 10,30,50.. Mislim zašto?? Zato da putnici koji su godinama stekli naviku lutaju po Črnomercu, kasne na svoj bus i u šoku gledaju kako odlazi.. A dani su sve hladniji i 20 minuta čekanja toplog autobusa i nije baš ugodno.

tramvajac 92

Kaj nije 222 produžena do Jaruščice?
(vidi privitak)

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Listopad 26, 2009, 20:31:53
Kaj nije 222 produžena do Jaruščice?
(vidi privitak)
Molim te, možeš li citirati tekst na koji bi se ovo trebalo odnositi, je li netko napisao nešto suprotno od ovoga? O tom produženju smo već raspravljali na forumu.

Tomek

Nestao je post od deana koji je napisao da će se ponovno linija 222 zvati Remetinec - Žitnjak.

Ivan

A, pa to je i logično, valjda su i zetovi prometnici shvatili u čemu je problem (nadam se sami, a ne uz pritužbe građana). Jer linija još uvijek završava u Remetincu, a Jaruščica je stvarno beznačajna uličica po kakvima se dosad nikad nije nazivalo linije.

dean25

Od ponedjeljka,09.11.2009.godine,linije 213 i 275 dobivaju novi vozni red.
Na liniji 213,radnim će danom VR 213.02 imat 2 smjene (dosad dvokratna).
Vozni red linije 213
http://www.zet.hr/media/66127/213.pdf
Na liniji 275,polazak iz Sesveta u 7.10 sati,pomiče se na 7.20 sati (kao nekada).
Vozni red linije 275
http://www.zet.hr/media/66130/275.pdf

conecto

To kao na 213 bi trebalo konačno napraviti s još dosta linija jer te dvokratne datiraju još iz vremena kad su postojali klasične špice, a ljudi u ZG išli na posao. Danas su busevi i tramvaji (još uz ovaj besplatni prijevoz) puni cijeli dan negdje od 7,00 ujutro do 20,00 navečer.
A ipak se još uvijek napravi glupost - npr. na 223 se doda treći v.r. (potreban), ali dvokratni i bez produženja voznog vremena (potrebno). A ona po čitave dane vozi masu penzića na plac u Dubravi u prepunim busevima.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Također,od ponedjeljka 09.11.2009.godine,mjenja se i vozni red na linijama 305,310 i 311.
Linija 305
http://www.zet.hr/media/66133/305.pdf
Linija 310
http://www.zet.t-com.hr/media/66136/310%20.pdf
Linija 311
http://www.zet.hr/media/66139/311.pdf

tramvajac 92

Od sutra imamo novu liniju
170 Jarek Donji-West Gate
http://www.zet.hr/media/66238/170.pdf
Ne staje nigdje do WG-a i spada u 2. zonu
Šta će na njoj voziti ostaje za vidjeti..

citaro