Kvarovi autobusa na riječkim ulicama

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 15:45:54

Tomek

Pa pogledajte malo u teme o Promet Splitu i ZET-u. Uz očajno održavanje O305G su u Zagrebu i Splitu već 10 godina vozili. U Splitu još uvijek voze. Uz Trolejevo održavanje preživjeli bi još 30 godina.
Što se SG322 tiče nije ni meni jasno da su se pokazali tako lošima, u ZET-u su SG242 došli kao novi iako su već imali 12 godina kad su kupljeni i tek nakon 5-6 godina su počeli problemi uz 'kvalitetno' održavanje. Sa NG272 je bilo hrpa problema, ali to isto ne u početku nego nakon par godina kad je otkriveno da su u neke od njih stavljani kineski djelovi. Nakon što je jedan izgorio, a par se zapalilo počelo se malo i paziti na djelove. NG312 pak kad su došli su imali mušica s elektronikom, no kasnije, a i dan danas su se pokazali pa i možda najboljim ZET-ovim zglobnim autobusima.
Kažem, sve ovo bi bilo još bolje u Autotroleju jer je održavanje neizmjerno bolje nego u ZG-u..

conecto

Citat: kico101  u Studeni 11, 2009, 16:23:43
Ne bih baš bio siguran da  Autotrolej nikada nije kupovao rabljene autobuse, a osobito u davnijim vremenima, ali dobro. Moj osobni stav je da je bolje kupiti 3 nova nego 6 polovnih autobusa, iz jednostavnog razloga-održavanje. Kada kupiš novoga, znaš što imaš i sve dalje ovisi o tebi, a polovni mogu izgledati jako lijepo ( ovdje ne mislim samo na karoseriju ) i imati garanciju, ali niš od toga. Radije ću čekati još 5 godina na nove i gledati naše legende poput 423, nego se voziti u NG272. Hvala, ali ne bih ( bez uvrede bilo kome ). Ponavljam, ovo je samo moje osobno mišljenje, kao putnika.

Nitko nije rekao da Autotrolej baš nikada nije kupovao rabljene buseve već sam mislio na 90-te godine (pogledaj u zagradi) - tad su svi kupovali rabljene osim njega. Osim toga i shef je to potvrdio.
A što se tiče ovog "bolje 3 nova nego 6 rabljenih" računica ti baš i nije na mjestu, tj. između ovih dviju vrijednosti se ne bi mogao staviti znak jednakosti. Cijena ovih ZET-ovih niskopodnih MAN-ova je oko 20 tisuća eura, a novi niskopodni zglobni autobus košta barem 250 tisućica. Bliže bi onda bilo 1 novi ili 12 (ili više) rabljenih.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mivano

jutors oko 10 viđen 614 kako stoji ispred servisnog vozila na stanici Ive Lole Ribara - Save Vukelića zapad, nije uspio cijeli ući u stanicu nego djelomično stajao na cesti

Bari

Citat: mivano  u Prosinac 07, 2009, 12:30:47
jutors oko 10 viđen 614 kako stoji ispred servisnog vozila na stanici Ive Lole Ribara - Save Vukelića zapad, nije uspio cijeli ući u stanicu nego djelomično stajao na cesti

Oko 15.00 sati viđen kod Bille u smjeru Drenove ponovno u kvaru.
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

mivano

585 viđen oko 13 na Kozali bez oznaka linije kako juri prema garaži zbog pokvarenih srednjih vrata

MAKI

Danas 685 zaustavljen na 18b.Policija nešto gledala u svijetla.Da nije kvar??

Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

MAKI

601 jučer šlepan sa piramide u Garažu sa TAMIĆEM GB 12
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

A ja se pitao gdje je nestao? Koliko je već dugo out ?

Shole

SaNjIn

Jutros u Klani oko 7.10 riknuo 478..navodno da nije htio u brzinu šaltat pa je moro doć pun bus iz Marčelja pokupit ljude u Klani..

kico101

Citat: SaNjIn  u Siječanj 29, 2010, 21:53:36
Jutros u Klani oko 7.10 riknuo 478..navodno da nije htio u brzinu šaltat pa je moro doć pun bus iz Marčelja pokupit ljude u Klani..
Ako je danas stao 478 to bi doista bila vijest desetljeća. Možda je ipak bio 468. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

SaNjIn

Citat: kico101  u Siječanj 29, 2010, 21:59:42
Citat: SaNjIn  u Siječanj 29, 2010, 21:53:36
Ako je danas stao 478 to bi doista bila vijest desetljeća. Možda je ipak bio 468. ;)
Nisam bio u Klani ali mi je frend to zapiso i reko..može bit i da je krivo vidio pa se ispričavam na krivoj informaciji.. ;D

mivano

jučer oko 3 ćaćin malac 112 otegljen u garažu ( prije toga stajao na cesti u smjeru grada malo nakon talijanske škole na Kozali)

Ruske

pred 2h na sjevernoj stanici u kumicicevoj stajao 614 sa natpisom 11 sarsoni na displayu i 4 zmigavca ukljucenih
nisam stigao slikati posto je sole u 658 projurio pored njega nakon sta je stajao iza na stanici