Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Ivan

Citat: conecto  u Studeni 06, 2009, 14:01:40
Ove noći se u garaži Dubrava pojavio bijeli Irisbus Magelys sa češkim tablicama, ali oko podne više ga nije bilo.
Bio je popodne parkiran na Glk.

ipiljek

Imam jedno kratko pitanje, pa tko zna....nek kaže. :)
Koliko u prosjeku imaju kilometara MAN NG 312?
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

conecto

Magelys se i dalje svake noći pojavljuje u garaži. U međuvremenu dobio natpise na strane "Autobus d.o.o. - Demo-Bus". Vjerujem da ga uskoro možemo očekivati po raznim firmama na probi.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Tablica i tabla za drugu polovicu 21. stoljeća.

buSHunter795

Jeli mi može netko objasniti zašto nekima lijepe i sklidaju grb i g.br.???

456 i 476 nemaše sa ove strane, 476 dobio , a izgubili 472 i 474  ::|
dok 471 nema pored prvih vrata (sa druge strane)
zašto je to tako...bezveze...

Tomek

To se događa zbog sudara pa se busevi stalno moraju lakirati te se ponovno ljepe naljepnice na to mjesto.

Inače, izgleda da 170-174 ostaju za stalno u APD i postaju 554-558.

buSHunter795

Citat: Tomek  u Studeni 18, 2009, 14:51:14

Ma ja se iznenadio danas na 269:
557 sa regama od 173??? Ah, da, ostaju trajno...

evo i ex. 174, danas 558 isto na 269:

Portos

Citat: Tomek  u Studeni 18, 2009, 14:51:14
To se događa zbog sudara pa se busevi stalno moraju lakirati te se ponovno ljepe naljepnice na to mjesto.

Svinjarija!!!
Umjesto da sagrade punionicu plina i koriste Citelise oni zatrpavaju APD ogromnom količinom autobusa. Najprije su APP olakšali za 11 Eurobuseva, zatim 12 NG272 i 10 NL263. Onda "posudili" 5+5 autobusa u APD i APVG. Dakle APD ostaju zglobne kockice i još dobivaju 5 APP Citara.
Nemam ništa protiv APD ali te iz Holdinga koji su zamislili i proveli u djelo ovu nabavku 214 autobusa treba strpati na Goli otok na duže vremensko razdoblje.
Zanima me da li će ikada uopće sagraditi punionicu plina u APD.
Po ovome APD ima 182 gradsko-prigradska busa a APP 179 sa 5 kom. koji su u APVG. ???

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Punionice neće biti tko zna do kada, a dok se to ne dogodi APD nema čime voziti. Badava što je 60 Citelisa došlo kad ih pola ne vozi jer su bez goriva. Zbog toga i jesu ostale sve zglobne kockice jer je i dio njih (barem onih prvih 5 iz 95-te, 501-505) trebalo ići u prodaju kao i MAN NG 272.
Što se tiče novih zglobnih buseva APP je dobio 53 Citara a APD 40 Citelisa i 12 Citara. Dakle tu negdje, samo što Citari voze svaki dan. Dovoljno je vidjeti na linijama čime vozi APP, a čime APD, pa i uz tih pet Citara.
Bilo je jasno da se ovo jednom moralo dogoditi i prekinuti stalno seljakanje po 5 Citara iz APP u APD jer punionica nije tako skoro na vidiku. Kad jednom bude gotova nigdje ne piše da se ovi busevi neće vratiti, uostalom to se već kroz godine događalo.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Kad smo se već ovdje dotakli ove teme, samo da napomenem da se ovih dana u garaži Dubrava počelo naveliko kopati i radi se baš na instalacijama. Zasad je potpuno raskopana prilazna cesta kojom busevi ulaze u garažu, ali to bi moglo biti to pa bi možda narednih mjeseci mogla ipak osvanuti punionica. Ovo je samo moja pretpostavka jer nisam čuo nikakvu pouzdanu informaciju, ali ako je stvarno tako... Važno da je počelo!
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Ajde nek im je sa srećom...
Btw. s kolko goriva (u litrama) se može napuniti Citeles 18m i kolko O405GN2 imaju konja?

421

Solaši O 405 i Citaro solo imaju 260 ks, a zglobni O405GN2 i Citaro zglob 300 ks.
Za citelisa je teško reći u litrama, ali drukaju se na 220 bara u idealnim uvjetima.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Dal vaši solo konektori imaju isto 300KS ko i naši ?

421

Da, i to su mi najdraži busevi za prigrad: udobni, s retarderom na polugu kod volana zdesna , odvojene kabine od putnika, ali s kronično lošom glavom volana koja ima veliku zračnost.
Nažalost sad se vrlo malo voze a ne znam razlog.
Kad smo vozili Ski cup na Medvednicu uživao sam vozeći ga uzbrdo, a naročito nizbrdo zbog retardera.
Jedina mana su mu bubanj kočnice da bi bio  gotovo savršen.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Mi ih imamo 15 solo i 6 zglobnih i sto put su bolji od Citara.  Ovaj kao da ima drvene kotače u usporedbi sa Conectom.
A reterder na ručicu imamo u svim busevima, i Conecto i Citaro i Regio i Classic