Punjenje linija

Autor Boki651, Studeni 21, 2007, 15:22:26

shef

Citat: Berlingo  u Siječanj 03, 2010, 15:39:40
Na liniji 2 sam vidio samo stare MAN-ove. Pamtim 466. Ako neko vise zna neka napise. Na 3A je 666. MAKI u pravu si. Na liniji 8 je 110. Mislim da sam na 1/1A vidio 586 ali toliko siguran nisam.

Stvarno ne znam što se događa, ali mislim da pripremaju Pećine za novu jednicu. Od početka godine gotovo da Citara uopće nije bilo. Nedjelja a vani kante tipa 423, 466, 566, 454. Pitanje je što nas još čeka. Ustvari gore od ovoga ne može...ili može?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

S obzirom da je jučer bila prognoza-ledena kiša i snijeg, možda je to razlog za povećani broj Avtomontaža na terenu. A i poprilična količina alkohola u žilama putnika nije za bacit. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Kad smo već kod ledene kiše i snijega, kako u drugim gradovima slične konfiguracije, ali puno podložnijih snježnim uvjetima funkcionira JGP ?   Recimo da je Rijeka negdje u Tatrama, i da je vozni park normlano obnavljan i da sad imamo 50 Citara G, 25 LIon's City-a G i pola pola Conecta i City-a LE ?   S obzirom kako se naši ponašaju, po toj logici tamo onda nikad nebi bilo prijevoza

kico101

Citat: Shole  u Siječanj 03, 2010, 18:03:58
Kad smo već kod ledene kiše i snijega, kako u drugim gradovima slične konfiguracije, ali puno podložnijih snježnim uvjetima funkcionira JGP ?   Recimo da je Rijeka negdje u Tatrama, i da je vozni park normlano obnavljan i da sad imamo 50 Citara G, 25 LIon's City-a G i pola pola Conecta i City-a LE ?   S obzirom kako se naši ponašaju, po toj logici tamo onda nikad nebi bilo prijevoza
Možda tamo imaju kockaste kotače. ;D ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

conecto

E sad sam i ja shvatio zašto Rijeka tako brižno čuva svoje Avtomontaže. Otkad je i na moru počeo snijeg padati mora se nečime voziti. A Avtomontaža je propala i ne mogu se više takvi novi kupiti. Sad ne znam čime danas voze Slovenci, kod njih ipak ima malo više snijega...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Da, al je praktički sve ravno, ko i u Zagrebu.  Barem tamo di voze zgobnjaci

conecto

Dok su kod nas još postojale Avtomontaže, vozači su ih tražili na liniji Kaptol-Mirogoj (brdskoj) kad bi pao snijeg, a inače tamo uvijek voze najnoviji zglobni busevi.
Mi u APD nemamo baš takvih linija da bi zglobni vozili po brdima, a s ovim niskopodnim sa zadnjim pogonom ja nemam loših iskustava osobito otkad se više pažnje posvećuje gumama. A imaju busevi ABS i ASR, odabereš pravi program mjenjača i samo pereš pokraj malih auta. Meni je osobno gušt vozit kad pada snijeg, baš im je lijepo tražit granice, naravno dok se jednom negdje ne zalijepim...
A GDJE JE POANTA?

NP-549

Citat: conecto  u Siječanj 03, 2010, 18:30:09
Meni je osobno gušt vozit kad pada snijeg, baš im je lijepo tražit granice, naravno dok se jednom negdje ne zalijepim...

Da, i ja se pitam kad će mi se to dogodit.  A zglobni stvarno nisam probao po snijegu pa neznam, al vjerujem da se i niskopodni zglobni može lagano vozit (naravno ne u "D"), a nizbrdo neznam ni sam dal bi ga bolje bilo u leru ili u "1".

Tomek

Prije dok ih još nisu rashodovali su na 106 obično vozili kad bi snijeg pao SG220 original, iako su automatici, ali očito je vozačima bio važan pogon koji je na srednjim kotačima..

maky

Split ima brdskih linija pa ako se i dogodi jednom godišnje da zabijeli, uglavnom tu onda voze  SG220 ili Sanosi (eto ajde, sad imamo i troosovince).
Kod ostalih novijih autobusa se dogodi da im se "slomi" prikolica i onda nigdje nemožeš ići. E sad, ili ih mi neznamo vozit po snježnim uvjetima, ili je srednji pogodn i ručni mjenjač idealna kombinacija...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

NP-549

Ja mislim da su gori od ovih novih bili samo oni sa motorom u prikolici, a pogonom na srednju osovinu  (MAN SG242H).

conecto

E pa ja imam malo drugačija iskustva! Ne bih sad o fizici, ali sjećam se velikog snijega 1993. koji je padao tri dana ko da nikad neće stati i SG220 (GB 595) kojeg na ravnom nisam mogao s mjesta pomaknut kad su putnici izašli i očito pogonska osovina postala prelagana. Ma dobro, gume su bile koma, ali puštam kvačilo doslovno na ler-gasu (noga uopće nije na gasu) a on se frče oko zgloba i samo proklizava. Mislim da ovi novi imaju puno više tereta na zadnjoj pogonskoj osovini uz motor koji je još koji metar iza, jer s njima mi se nikad nešto slično nije događalo.
Ali, sve je nekad bilo bolje... Ili mi (neki) ne znamo kako se voze ovi novi.
Jedini bus koji nije za po snijegu bilo ravno ili brdo je definitivno zglobni TAM koji fakat nije mogao na kliskom nikuda.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: NP-549  u Siječanj 03, 2010, 18:50:02
Ja mislim da su gori od ovih novih bili samo oni sa motorom u prikolici, a pogonom na srednju osovinu  (MAN SG242H).

Na tog sam skoro zaboravio, slažem se!
A GDJE JE POANTA?

bagerista

Citat: ikar  u Siječanj 03, 2010, 12:45:07
610 je od 01.01. konačno nakon 15 godina Opatije došao u Garažu i postao rezervni bus. Na njegovoj prekidnoj sada vozi 633.

Nadam se da se kolega Ikar nece naljutiti sto ga ispravljam jer 610 je ostao u Opatiji na svojoj prekidnoj smjeni i dalje jedino što ga sad vozi jedan od soleta sa 633, a na smjenu od 630 i Paška koji su preseljeni u Rijeku dolazi 633 i njegov najstariji šole koji još jako malo broji do zaslužene penzije

NP-549

A još će se on naguslat do penzije.  Odbavlja se od kad san ja va troleju.   A što se tiče buseva, pametnije bi im bilo da 630 stave na tu smjenu, a 610 u pričuvu jer su turčini nezahvalni za pričuvu jer svaki ima svoj ključ.  610 možeš dat bilo kome za bilo kamo jer svi imaju bosch ključ