Slike iz Sarajeva 2008.-2010.

Autor manoplan, Lipanj 29, 2008, 18:30:09

MILCHO

Danas na 42: Karosa 611, i MAN-ovi 833 i 848
ovaj 833 Čini mi se da teško prebacuje u drugu, nije bio u funkciji duže vrijeme sve do Oktobra.

MILCHO

Taj 499 je inače iz Zuricha (Post Auto) vozio je najčešće na 28 za Rakovicu

evo i tog Steyra on je vozio u toku 2007 vozio je često za Dobrinju

Tog Neoplana nikad nisam vidio i prvi put čujem za njega, koje je boje i kad i na kojoj je liniji vozio?

Slike su sa ht-busser.dk

MILCHO

Karosa B731 gb 612 prije 2-3 dana na liniji 42
Znam da mu je bio ugrađen Mercedesov motor, ali zadnjih sedmica opet zvuči kao Renault.

MILCHO

Citat: aaaaa  u Prosinac 19, 2009, 14:05:03
Citat: MILCHO  u Prosinac 19, 2009, 11:48:59
E onda je neki divljak kupio plavu Karosu i naljepio Grasov logo i Žuti broj 622. vozio je na 31 i/ili 42 100%. dali je bila renumeracija, zajam, divljak ili peto-deseto ne znam ali sigurno znam da sam ga viđao nekoliko godina sa tim brojem na Grasovim linijama. za mnoge autobuse nisam siguran neke stvari, ali za ovog sam siguran!

jesi li ti malo tvrdoglav ili sta je u pitanju stvarno ne znam. Kažem ti još jednom znam sve i jednu Karosu koja je dosla u Gras  a volan od sve i jedne osim ove 613 sam imao u rukama znaci Karosa 622 nikada nije postojala šta si ti vidio i kako si vidio stvarno ne znam

Znaš šta, vjerujem ja tebi, a i sve ukazuje na to što ti kažeš. ali ko i svi najviše vjerujem svojim očima. već sam rekao možda je neki "DIVLJI prevoznik" koji bi morao znati neke ljude iz Grasa jer je imao Grasove nalijepnice i vozio na linijama.  Pozvao bih svakog ko zna o prvom 621 i 622 da napiše na forum ili da mi pošalje na PP, ne mora sad, može i za godinu dana - odnosno kad god ovo pročita.
Sad stavljam tačku na raspravu o SUMLJIVIM Karosama.
evo gb 492 juče na 31, nekad je ovuda kao trolejbus 4123 vozio na liniji 103

MILCHO

Citat: aaaaa  u Prosinac 19, 2009, 18:58:51
dobro dogovoreno...
Ovaj 492 ex 4123 je vrlo kratko vozio kao trolejbus dok je najkrace vozio 493 ex 4124 ....
btwMAN SL 222 g.b. 849 koji je donedavno bio u crnoj boji sa reklamom "Maestro Cirrus" u ponedjeljak najvjerovatnije ce se pojaviti sa crvenom šemom reklame  "Smoki" nesto slicno kao ona tri autobusa 804, 816 i 844 sa reklamom CHIPSY
Kod tih Mercedes duobusa mi nikad nije bilo jasno kako dižu trole, pošto nisu imali konopce, a nikad ih nisam vidio u toj "akciji" pošto su kratko vozili.

Evo jednog MAN-a SL222 br.823, ode za garažu.

alarm

Evo i od mene prva slika
Tito je uvijek svima naređivao a vozačima se obraćao sa Gospodo vozači molim Vas

MILCHO

807 ove sedmice na 31, Bus je u extra stanju, rade mu baš sve sijalice (unutrašnje / vanjske / osvjetljenja displeja) što je rijetkost za ove MAN-ove, jedan od najboljih  MAN-ova serije SL222 / SG312.

MILCHO

Pokušaj fotografisanja 849 sa novom reklamom

Danas sam na komercijali prvi put vidio MAN SG312 gb 461.

MILCHO

Autobusi koji su mjenjali trolejbuse na 103 (29.12.2009).

aaaaa

Citat: The_Dubster  u Siječanj 11, 2010, 19:46:00
danas na skendi, onaj novi smoki man xD nisam upratio relaciju zbog slikanja, primjetio sam da bus ima pozadi u liniji kako mu nose svjetla, malo tamniju crvenu boju, kako bi mu se svjetla zadnja vidjela bolje, jer su slaba pa se po danu haman i ne vide da su upaljena

drug nije to zbog toga nego su one tamno crvene linije "kraj" reklame odnosno kraj kese od smokija :) :) :)

The_Dubster

inače, pored toga vidio sam da mu ne rade svjetla punom jačinom ::|

aaaaa

Citat: The_Dubster  u Siječanj 11, 2010, 20:51:34

ma ne rade ni kod jednog. Jedino rade kod ovih koji su skoro imali udese pa su im mjenjana stop svjetla. Ma štop svjetla kod svih su bukvalno "začadila" jer veliki broj vozila nenormalno pusi crn dim nerijetko dim dolazi i u prostor za putnike a kamo li ispod poklopca motora...

The_Dubster

Citat: aaaaa  u Siječanj 11, 2010, 20:59:16

ma ne rade ni kod jednog. Jedino rade kod ovih koji su skoro imali udese pa su im mjenjana stop svjetla. Ma štop svjetla kod svih su bukvalno "začadila" jer veliki broj vozila nenormalno pusi crn dim nerijetko dim dolazi i u prostor za putnike a kamo li ispod poklopca motora...

upratio sam na par ovih zutih da su dio oko svjetala prekrili nekom crnom bojom ili nečim ali i to slabo da bi se svjetla vidjela al opet slabo hahahahaha

MILCHO

aaaaa

Citat: The_Dubster  u Siječanj 11, 2010, 21:03:00
Citat: aaaaa  u Siječanj 11, 2010, 20:59:16

upratio sam na par ovih zutih da su dio oko svjetala prekrili nekom crnom bojom ili nečim ali i to slabo da bi se svjetla vidjela al opet slabo hahahahaha

ma nije to prekriveno to je izgorilo ba....ima kod 821 je najizrazajnije