Čazmatrans - slike

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:57:55

Pozega

Danas u požegi linija Požega-Slatina gbr 435

zlikowszky

Izuzetno mi je drago da će još jedna velika TAMina dobiti priliku za produljenje života. Zbilja mi je drago. Ali jednako tako mi je zbilja krivo kaj je farbanje totalni šlamperaj! (ako ja to dobro vidim, dajbože da griješim)
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

bjelovar

Ovo farbanje je užas,ali još me jedna stvar zanima,kako je stavljen mercedesov motor u tama,po dosadašnjem iskustvu,to je vrlo teško,gdje su mu hladnjak stavili.....
A druga stvar mislim da ti tamovi 331.su dosta loši,vrlo težak auto,problemi kvačilo getriba,klima slaba,da nenabrajam dalje........260.119ima bolje podvozje,samo da je jači motor,to bi bio odličan auto...

neoplancityliner

Citat: Shole  u Veljača 22, 2010, 15:05:47
Dal na zadnjoj Tomekovoj slici tako jako pada snijeg da je sve prekrio, ili onaj TAM 190A110P nema zadnju šajbu?
nema zadnje šajbe... ispala je pri jednom od prijevoza djece tako da je sada lim...

neoplancityliner

Citat: bjelovar  u Veljača 23, 2010, 06:58:26
Ovo farbanje je užas,ali još me jedna stvar zanima,kako je stavljen mercedesov motor u tama,po dosadašnjem iskustvu,to je vrlo teško,gdje su mu hladnjak stavili.....
A druga stvar mislim da ti tamovi 331.su dosta loši,vrlo težak auto,problemi kvačilo getriba,klima slaba,da nenabrajam dalje........260.119ima bolje podvozje,samo da je jači motor,to bi bio odličan auto...
kaj se tiće farbanja totalno ste u pravu... bunkeri zijevaju po dva centimetra, ima dijelova gdje se vidi kako je boja iscurila.... loše povareni dijelovi.... ali autobus stvarno ima mercedesov motor.... budem slikao prvom prilikom kad budem mogao .....

bjelovar

Ajd molim te inače sam veliki ljubitelj autobusa,a i znam svakok tama u dušu pa me baš interesira kak je to izvedeno,gdje je hladnjak,i kako je pripasana getriba,dali je promjenjena,jer na tamovoj je inače telma..to su morale biti gadne preinake,a inače ti tamovi motori osrednji,oni imaju dvije turbine,a opčenito za ono vrijeme kad je izašli ti 331.to je bila pojava,mislim da su prvi došli 1993god.

Shole

'93 du došli zadnji, a imao ih je Autotrans '90 i mislim da su tad i izašli.  Što se tiče motora i mjenjača i mene bi jako zanimalo kako su to izveli.  Pogotovo motor jer je u pitanju hladnjak (doduše vide se neke crne rešetke iza lijevo), što je onda sa haubom i velikim ventilatorom, a naravno tu je i pitanje mjenjača pošto su 330-ice imale neki zeznuti sistem na sajle s kojim je znalo bit problema.  Spomenuo je kolega i telmu.  Sve u svemu, ako je tako onda je to jedna interesantna preinaka koju bi valjalo malo istražiti

neoplancityliner

gledajte.... ja radim u čazmatransu u Čazmi i valjda znam šta rade s autobusima.... slikat ću tog tama prvom prilikom!!!!

bjelovar

Pa i ja sam radio u čaz.pj.BJ.zato me baš interesira,ajde čim budeš mogo pošalji,i probaj nam saznat još neke detalje,a upravu si taj mjenjač je bio preko sajli,i mislim,ali nemoj me držat sto posto za riječ da su mu brzine bile totalno kontra.

mate

Gbr.446 danas na liniji Zagreb - Osijek - Zagreb

tomo

i u županjskoj podružnici su počeli "sređivanje"... dok se ne dovuče do Osijeka evo jedna loša sličica...

mate

Gbr.299 na liniji Sl.Brod - B.Greda

Majstor

Zasto cudno za motor MB
U takve Tamove ugradivani su i Man motori i imaju oznaku 362 i Man dodan na masku "modeli cesti u Austriji"
Jednoga je imao i Salinea a mjenjac je Zf 6S150C sa Voith 130 Retarderom solidan bus uvezen iz Austrije od Bugelnig ili sl. prevoznika
Bilo je takvih sa Hertz logom
Samo mi sudite pošteno !

neoplancityliner

Moguće da i ovaj ima MAN-ov motor..  ??? .. sad više nisam siguran.... danas sam pričao sa vozačem, zaboravio sam ga tražit da slikam....

conecto

Citat: Majstor  u Veljača 25, 2010, 22:21:50
Zasto cudno za motor MB
U takve Tamove ugradivani su i Man motori i imaju oznaku 362 i Man dodan na masku "modeli cesti u Austriji"
Jednoga je imao i Salinea a mjenjac je Zf 6S150C sa Voith 130 Retarderom solidan bus uvezen iz Austrije od Bugelnig ili sl. prevoznika
Bilo je takvih sa Hertz logom

Da, MAN 362 s takvom Avtomontaža karoserijom se radio za izvoz u Austriju, ali izgleda da nisu baš tamo prošli pa su valjda svi završili kod nas. Imao je jednog i Samoborček, a bio je jedan i u Čazmatransu samo s drugačijim prednjim dijelom (onaj s duplom prednjom šajbom).
Samo ne znam da li je bio od MAN-a samo motor, mislim da je bila cijela šasija jer imao je npr. i MANovu tablu vozača (volan i instrumenti nešto kao kod kamiona 80-tih ili danas Lions Classica) ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...