Održavanje i pranje buseva

Autor ZGvolim, Travanj 18, 2009, 00:19:23

421

Citat: kojot  u Lipanj 04, 2009, 22:45:34
Ovo je ogledni primjer stanja u zet-u u posljednjih nekoliko godina, a pogotovo kako je nova garnitura preuzela zet i pokazala kako nema pojma o ničemu.
Dakle,situacija "što visi to otpada" i "vozi dok se ne raspadne" trajala je dulje vrijeme dok je falilo autobusa,dijelova i svega živog.
Zabrinjavajuće je što to vrijeme traje i dalje,unatoč dolasku ogromnog broja novih buseva.
Koliko će oni biti "novi" i kako će funkcionirati njihovo održavanje,to ni sam dragi Bog ne zna,a kamoli "chief" zet-a.

Inače, moje je mišljenje da u posljednjih 15-ak godina, Zet nije imao ovako kvalitetne autobuse,(Manove i Mercedese) ,on bi već davno na ovaj način skrahirao.

Da, prijašnja garnitura je imala znanja,ali ne i mogućnosti i političke volje,
dok sadašnja nema znanja ,ali ima veliki utjecaj na nabavu vozila.
Da stara/nova garnitura nije nabavila Mercedese i MANove,dokazuje da ipak nešto zna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Daniel

Nije to niš , trebaš vidjeti gb 530

Tomek

Pišem ovo pod održavanje jer mislim da tu i spada i opisuje kakvo je ZET-ovo održavanje, a to je aljkavo.
Naime, večeras nakon dugo vremena vidjeh gbr82, Lion's City iz 2006. na Črnomercu kad mi nešto čudan straga.. Pogledam malo bolje kad ono, netko mu je krivo spojio straga poziciona svjetla i štop svjetla.. Naime kod svih Lion's Cityja, ona su na vrhu stražnjih farova(crven-bijeli-crven). Kod ovog je sad na dnu!! Mislim čemu? Zašto?
Isto tako pitam se dali će se ikad itko sjetiti trećeg štop svjetla na gbr87, koje je skinuto pred nekih godinu i pol i još uvijek nije vraćeno..

STIB

Danas u 682:

Razmišljam ovako:
Jučer je cijeli dan bilo sunčano, prekjučer je skoro cijeli dan padala kiša. Da li se u garažama redovno unutarnje čišćenje radi i u noćima petak/subota i subota/nedjelja?
Ako je odgovor NE, onda ovo i nije tako strašno, ali pokušat ću provjeriti sutra
Ako je odgovor DA, onda je ovo teški nemar...  >:(
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

sokre

Nevezano na održavanje, Citelis općenito izgleda dosta prljavo - materijali korišteni za pokrivanje lako se uprljaju. Naročito se vidi sloj prašine straga, na unutrašnjoj ploči na motora.

Čudi me da prodaju bus sa takvom lošom unutrašnjošću. A još me više čude tvrtke koje na takve stvari ne onračaju pažnju i svejedno to kupuju, kao npr. ZET.

Ivan

Citat: sokre  u Veljača 28, 2010, 21:59:56
Nevezano na održavanje, Citelis općenito izgleda dosta prljavo - materijali korišteni za pokrivanje lako se uprljaju. Naročito se vidi sloj prašine straga, na unutrašnjoj ploči na motora.

Čudi me da prodaju bus sa takvom lošom unutrašnjošću. A još me više čude tvrtke koje na takve stvari ne onračaju pažnju i svejedno to kupuju, kao npr. ZET.
Ja ne bih rekao da Citelis izgleda prljavo, npr. metal uz prozore, pere se sigurno lakše od plastike, a kako se u ZET-u plastika pere npr. u Citarima iz 2003. ili pogotovo NL 263 iz '99 sa bijelom plastikom, izgledaju prilično prljavo, tako da mi ovo ne smeta; onaj dio iznad motora bi možda trebalo ponekad pobrisati, nemam baš dojam da itko to radi ::|.
I malo nevezano, Citelis se inače prodaje i sa malo boljim detaljima unutra, pitanje je zašto je ZET dobio baš ovakve uz toliko potrošenih novaca.

Meni se čini da svi autobusi iz zadnje serije u Dubravi iznutra imaju puno više prašine nego podsusedski. Neki dubravski Citari su iznutra jako blatnjavi tjedan dana nakon što su krenuli, nisam mogao vjerovati... APD definitivno ne stoji baš najbolje sa čišćenjem.

221

U Citelisima prašine/zemlje ima toliko, da se mogu gljive uzgajati.
Nestaje jedino ako ju s jaknom ili hlačama pobrišeš (par puta iskusio).   >:(

221

Dakle, ovo je 556 na kraju prikolice. Zanima me, kod čišćenja, da je bitno očistiti grafit ili ga samo
učiniti ''nevidljivim'', odnosno razmazati ga. Pa ovo izgleda strašno!
I koliko često se ti grafiti čiste?
Znam da oni svakodnevno niču, ali ako u 763 već preko dva tjedna gledam šarotine otraga (iste!), onda nešto ne štima.

Shole

Ako se isti dan uhvatiš čišćenja grafita onda ćeš postić puno, ali ako on stoji desetak dana i onda ga ideš brisat nakon što se flomaster osušio, dobiješ ovakav rezultat.  Naravno, i ovo bi se dalo bolje rješit kad bi čistačice imale volje (i plaću).

Ali nikako mi nije jasno, kako su obrisali i reklamu sa panoa?

Ivan

Citat: Shole  u Ožujak 23, 2010, 19:59:06
Ali nikako mi nije jasno, kako su obrisali i reklamu sa panoa?
Zato jer to nije reklama nego bezvezna plastika (ambalaža za kozmetiku ili nešto takvo) koja je došla sa panoom ::|, većina panoa u autobusima se uopće ne koristi, pogotovo u APD.

Shole

mislio sam da je komad prozirne plastike a ispod papir, pa mi nije jasno kako su obrisali papir  ::|

221

A jeste li skužili na trećoj slici naljepnicu ''Izlaz u nuždi''? Bijela slova su izbrisana i na tim mjestima je
naljepnica prozirna.  :D :D
Ta sredstva koja upotrebljavaju čiste krive stvari!  ;D

kreso75

Jučer sam vidio gb 201 s reklamom na boku iza prvih vrata :o

Tomek

Uz sve silne leasing autobuse koji su na održavanju kod leasing kuća, ovi stariji ZET-ovi autobusi su totalno zapušteni. Šta uopće servis radi???
Evo primjera, MAN NG 312 gbr153 danas na 124, bus je predobar mehanički, ali iznutra održavanje grozno..

Znači ispred zgloba desno visi ne samo ovaj ormarić, nego i on kako se već danima tako ljulja polako trga oplatu krova koju sve više vuće za sobom, a i ovaj ormarić iza zgloba kad bus daje gasa se otvara pa kad bus koći se zatvara...

Zadnji kraj je još uredan

153 izvana