Rashodi - info i rasprava

Autor bull92, Ožujak 22, 2008, 13:57:25

conecto

Cijene se i dalje drže dosta visoko, vidim da su se priključili i Mercedesi O-405 GN gb. 501-505.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

igor 409

Zanimljivo je da kockice imaju 250-300 tisuća km više od NG 272 a ta razlika nije mogla biti nabijena od kada NG 272 stoje u žici a osim toga stigli su nešto prije.

Tomek

Zanimljivo je i da NG312 imaju po 200 tis km više od NG-a 272, a stigli su dvije-tri godine kasnije i bili garažirani u istom pogonu. O NL263 da ne govorim, oni su 99., a imaju po 200-300km više od ovih NG-a 272.

conecto

Citat: igor 409  u Svibanj 07, 2010, 10:18:03
Zanimljivo je da kockice imaju 250-300 tisuća km više od NG 272 a ta razlika nije mogla biti nabijena od kada NG 272 stoje u žici a osim toga stigli su nešto prije.

Sad me ovo podsjeća na raspravu oko toga kako APD prekomjerno eksploatira (tada posuđene) nove Citare G iz APP. Moguće da su vozni redovi u APD "zahtjevniji" (lupaju više km) nego u APP. U APD su već svi novi Citari nalupali oko 140 tkm, ne znam da li je i u APP tako (zato se Citelisi vrte oko 55 tkm ili manje).  Baš zanimljivo, o tome bi se dalo...
Kad bi postojao podatak koliko km dnevno napravi koji pogon (iako je APP nešto veći) ???
A GDJE JE POANTA?

Shole

Trebalo bi izračunat ustvari koliko se prosječno dnevno po kolima napravima kilometara.  To čak i nije neki problem izračunat ako se zna koliko KM ima koja linija.  Doduše opet će vairat od linije do linije i od smjene do smjene

221

Stavite 10 Citara na 268 da voze cijeli dan, pa recimo još i noćne, i dobit ćete zavidnu količinu kilometara. A jedan krug ima oko 30 km.
APD nema Citara kao APP da ih može rotirati, a plinski su takvi kakvi su. Neću niti napomenuti da neki Citari iz APP-a još mirišu kao novi.

conecto

Većina voznih redova na 268 dnevno prelazi 400-500 km, pa i više, tako da tamo plinaši baš i nisu upotrebljivi. Dosta Citari prijeđu i na 269, od 5 voznih redova 3 su cjelodnevna, preostala 2 često pokriju opet plinaši. Oni sve češće voze i noćne linije gdje postoji sindikalni zahtjev za autobuse s kabinama zbog sigurnosti vozača (iako su kod Citara ipak daleko najsigurnije i najbolje zatvorene).
Uz ograničeni broj Citara G u APD jasno je da se oni ne mogu baš toliko štedjeti kao u APP jer moraju u velikoj mjeri pokrivati ograničeno upotrebljive plinaše.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Da, u biti jako loše isplanirano (kao i sve ostalo).  Dali su APD-u hrpu plinaša koji su poluiskoristivi, a onog šta valja (Citaro) ima jako malo, dok APP ima hrpu onog što im skoro pa i netreba.  S obzirom da se ne pune u garaži (bar ne zasad, a i pitanje kad će se) mogli su pola zglobnih plinaša prebacit u APP u zamjenu za toliko Citara

FitzTN

Prijedlog je u razini ovoga: Ajmo smeće s Jakuševca rasporedit po cijelom Zagrebu, pa će biti bolje.

conecto

Problem je u tome što je punionica plina previše udaljena od garaže u Podsusedu, tamo bi problem punjenja bio još daleko izraženiji.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Da napišem ponovno, u APP-u ima dana kad se jedva pokrije izlaz(nije redovno, ali zna biti), tako da Citelisi teško da bi prošli ako ne bi bili stalno u prometu.

tramvajac 92

To su oni dani kad na 114 završi solo bus? Mislim samo na radni dan

Shole

Pa naravno da je riječ o radnom danu, kad je bilo problema vikendom, osim ako nema hrpa nekog izvanrednog prijevoza

čazmanac

Zadnju kolonu u APP čine 3 autobusa a oni su: 132,133 i 105. Oba zglobnjaka temeljito očerupana dok je 105 prilično čitav i nevidim razloga zašto ga nebi mogli složiti.

Grof

707 i 730 zauzeli pozicije za rezanje  :'(