Tipovi autobusa na linijama 2008.

Autor tamlover, Siječanj 02, 2008, 10:20:00

tamlover

Slikati takva iznenađenja OBAVEZNO!!!

Sad je pitanje kaj to znači?? Nešto se neplanirano očito dogodilo u Gorici pa je uskočio bus sa Savskog mosta. Nije vrijeme da 109 promjeni adresu ::|
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

man750

Citat: tamlover  u Ožujak 20, 2008, 18:24:31

Sad je pitanje kaj to znači?? Nešto se neplanirano očito dogodilo u Gorici pa je uskočio bus sa Savskog mosta. Nije vrijeme da 109 promjeni adresu ::|
slazem se ali toliko me iznenadio da ga nisam stigao slikati.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

man750

Veceras na 172 opet NG313(zaboravio sam g.br.-cini mi se 162,ali nisam siguran),
a na 124 skolski classic
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

bull92

pozz ljudi ja sam novi na forumu
svaki dan se vozim linijama 176 i 177 pa ću malo pisati o stanju na njima

evo da počnem 7.3 u isto vrijeme na busevima za gornju bistru bila su 2 SG 220 2 NL 263 i 2 NG 313
danas na 177 lion's regio odvozio dvije ture
jucer svi zivi busevi vozili za Gornju Bistru: SG 220, NL 313, NL 263, NG 313, NG 272
i da nesto JAKO neobicno u ovog utorka 18. na liniji 177 istovremeno vozili NL 313 gb 87 i 85 i oba su odvozili 2 ture

i da na 177 bus koji krece u 12:20 stalno SG 220 gb 267 ili 269 i stalno isti vozac
i ovaj tjedan je na 177 koji krece u 6:30 vozio mini bus kakav vozi za jelenovac

znam da sam predosadan al ak mi netko ko je vozac ovdje moze reci kolko km ima od Črnomerca do Gornje Bistre?

tamlover

Linija 176 duga je 23.5km, a linija 177 22.5km (nisam vozač, ali to nije tako tajnovit podatak  :P)

Dobrodošao na forum! Već dosta dugo nije neobično vidjeti sve tipove autobusa na linijama 176 i 177, ali pošto se svakodnevno voziš njima onda možeš izvještavati o tome koji busevi voze i ako možeš fotkaj ih tamo u svom kraju.

bull92

Citat: tamlover  u Ožujak 22, 2008, 00:49:12
Linija 176 duga je 23.5km, a linija 177 22.5km (nisam vozač, ali to nije tako tajnovit podatak  :P)

Dobrodošao na forum! Već dosta dugo nije neobično vidjeti sve tipove autobusa na linijama 176 i 177, ali pošto se svakodnevno voziš njima onda možeš izvještavati o tome koji busevi voze i ako možeš fotkaj ih tamo u svom kraju.

hvala na dobrodošlici, i imam još jedno pitanje kojeg se nisam sjetio jučer
do prije kojih mjesec-dva na liniji 177 svako jutro na liniji u 6:30 je vozio SU 313(gb se nažalost ne mogu sjetiti) i uvijek isti vozač, ali prije nekih mjesec-dva na stanici Jarek Donji u smjeru Zagreba mu se nešto s kuplungom dogodilo i nije mogo više mijenjati brzine
od tada na toj liniji je užas često bus ni ne prođe, svaki dan novi vozač, a neki su bili i prvi put vozili za Bistru pa smo putovali 10-15 min duže
a bus svaki dan neki drugi zna biti Lion's City, Lion's Regio, Lions' Coach, Lion's Classic, NL 263, minibus, itd.
bilo je i par zanimljivih situacija. kad je prvi put tu liniju došao voziti Lion's Regio na displeju mu je pisalo OŠ Dragutin Domjanić i bus je praktički bio prazan, još i danas kad dođe u Bistri se napuni, ali kad stane npr. u Podsusedu, Gajnicama nitko uopće ne ulazi u njega
ili neki dan je vozio Lion's Classic a na displeju mu pisalo 102 Mihaljevac i čak ni dosta ljudi u Bistri koji su naviknuti na sve moguće buseve nisu ušli u njega, a već u Vrapču je bus bio praktiči prazan jer su ljudi jedino izlazili :)

tamlover

Što se tiče vozača nema ih puno koji su zabetonirani na pojedinim linijama. Za Bistru ih ima nekoliko koji stalno voze SG220 jer očito ne voze svi buseve s ručnim mjenjačem. Inače ovdje ima i vozača ZET-a pa prema njihovim pričama vozač bi trebao sa iskusnijim vozačem upoznati liniju prije prve samostalne vožnje tako da nijedan ne bi trebao biti izgubljen i preusporen na liniji. Jednostavno ima puno novih vozača koji ne znaju voziti i koji su sve sporiji nažalost (kao što ih ima i u malim autima zahvaljujući super auto-školama).
Ovaj jutarnji polazak za 177 se očito puni s nekim busom koji je u to vrijeme slobodan u garaži pa zato i tolika raznolikost. O displayima nema smisla pričati, osim što možda Regijima nisu ni unijeli redovne linije pa piše škola u koju će voziti čim odvozi tu jednu turu na 177.
To što je prije stalno vozio SÜ313 (bijelo-žuti) i isti vozač isto ništa ne znači. Nekom se u APP-u sprdne nešto drugo i možeš zaboravit na neke svoje navike na linijama. Ali što se tih buseva tiče ne viđam ih uopće na linijama zadnjih tjedana pa je možda to objašnjenje da ga više nema.

bull92

vozio je plavi SU 313 ne bijelo žuti

i evo trenutno u bistri SG 220(gb 268) i NL 313(nazalost nisam uhvatio gb, dioptrija -1.25 a u tom trenutku nisam imao ni leće ni cvike)

tamlover

Aha to je gbr 9 koji isto kao ni bijelo žuti nije već neko vrijeme na linijama.

*gbr 9 je već duže u kvaru u APP-u. Hvala informatoru.

Ivan

Citat: man750  u Ožujak 20, 2008, 19:12:16
Citat: tamlover  u Ožujak 20, 2008, 18:24:31

slazem se ali toliko me iznenadio da ga nisam stigao slikati.
Jesi siguran nije bio na 166?

tamlover

Vidio ga je i Tomek. Ma mene uopće to ne čudi Ivane...

Ivan

Citat: tamlover  u Ožujak 22, 2008, 15:22:19
Vidio ga je i Tomek. Ma mene uopće to ne čudi Ivane...
Znači, tako... Ma ni mene ne čudi, strašno.  >:( Jako puno toga mi se sada vrti po glavi (npr. zašto NL, a ne SL ili možda EL), bolje da ništa ne napišem i ne razmišljam uopće, toliko gluposti sam se nagledao da sam u zadnje vrijeme pomalo i izgubio interes za sve skupa...

Ivan

A i mogli su onda tog 109 poslati da vozi goričku gradsku 335, čemu na 330?

U 3pm zetovci i njihove gluposti. Stvarno nemam više volje razmišljati o tome da Lion's Regiji voze skraćenu 135-icu dugu 2 km, a niskopodnjaci linije duge 25 km.  >:( >:( >:( >:( >:( >:( Kreteni.

bull92

Citat: Ivan  u Ožujak 22, 2008, 15:52:20
A i mogli su onda tog 109 poslati da vozi goričku gradsku 335, čemu na 330?

U 3pm zetovci i njihove gluposti. Stvarno nemam više volje razmišljati o tome da Lion's Regiji voze skraćenu 135-icu dugu 2 km, a niskopodnjaci linije duge 25 km.  >:( >:( >:( >:( >:( >:( Kreteni.

apsolutno se slažem jer ovaj tjedan sam se svaki dan vraćao u špici iz grada s NL 313 i malo je reći da je bilo neizdrživo
i stvarno mi je glupo vidjeti na Borčecu i Bizeku npr. SU 313 poluprazni, a na Bistru da voze NL 313 u koje je već u Gajnicama preteško uć, a da ne pričam o Podsusedu i Jarku kad bus stoji na stanici po 2-3 min samo da bi svi ljudi uspjeli ući

ali recimo kad pričam s nekim prijteljima koji se voze sa 124, 127, 130, 137 svima su im uvijek draži školski busevi, dok su meni uvijek draži gradski busevi i tko će onda svima ugoditi

tamlover

Razlike u broju mjesta i putnika koje može prevest i nema jer je u NL-u logično manje sjedećih a više stajaćih mjesta nego u školskim busevima (koji nisu svi SÜ313!). Razlika je u podešenosti tih autobusa koji se ne zovu badava gradski... Ali pravo Ivan kaže, uzalud nam živciranje oko njihovih gluposti.