Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

ist

Može li netko napisati registracije novih buseva

Man lion's coach

Meni se cini da globtour ni sad nije presto sa svercom cigareta, tako mi je bar rekao jedan klupski kolega koji je putovao sa njima do sturgarta ... Vozaci su mu u torbu stavili steku cigara i nasavjetovali ga sta reci kad budu na granici...

erobuss

Stare katnice su u pogonu, maloprije jedna viđena u Međugoju /BH tablice/  :)

ist

Citat: balja  u Kolovoz 05, 2010, 17:34:55
Meni se cini da globtour ni sad nije presto sa svercom cigareta, tako mi je bar rekao jedan klupski kolega koji je putovao sa njima do sturgarta ... Vozaci su mu u torbu stavili steku cigara i nasavjetovali ga sta reci kad budu na granici...

Nema prijevoznika čiji vozači tu i tamo nešto ne prebace ilegalno prego granice. Pitanje je, naravno, količine, ali na veći broj buseva i linija dolazi i veća mogućnost da netko bude uhvaćen

Man lion's coach

Ma znam to, toga je uvijek bilo, ali vozac se nesto kao motao i kao da je trazio jos nekoga ko bi mu to uzeo...Na kraju kad su dosli u Sturgart zaboravili su uzeti od momka cigare tako da su u njega ostale hehe ;D
Samo mi nije jasno nakon tolikih kazna oni opet isto rade, koliko poznajem jedna steka cigara se placa ok 45 eura pa sad vi skontajte na cemu ste ako vam nadju 4-5 steka cigara :/

ist

A rade jer je to, da prostite na izrazu, jeben život, zato jer ni plaće ni dnevnice nisu astronomske i zato jer čovjek hoće donijet nešto kući kad se nakon tjedana i mjeseci lutanja po Evropi vrati obitelji. Da se razumijemo, ne opravdavam šverc, ali mogu razumjeti okolnosti koje ljude dovode do takve odluke.
Osim toga, Globtour je mlada tvrtka koja je jako brzo izrasla i sigurno je da će joj trebati još vremena - ne bude li upala u poslovne probleme - da uskladi kvalitetu osoblja s kvalitetom voznog parka. Znam da je u Livnobusu bio jedan kojemu je bio zabranjen ulazak u jednu-dvije države. U međuvremenu, gazda ih je riješio te muke, pa sada voze samo po Hrvatskoj i Bosni  ;D

Man lion's coach

Ma sve ja to svatam, ziviti se mora sve tu stoji sto si rekao, samo mi nije jasno, ako toliko placaju kazne, znaci svaku steku koju ti nadju placas po 45 eura, a u CTS su neki dan naplatili 70 eura steku cigara...

ist

Man lion's coach

E i to sto kazes, kaze mi jedan prijatelj iz swe, gore se pusi Aura, WalterWolf i nas Marlboro, ali opet bogami kada ti se uvali svaba sa kamerama i kada ih pocme gurati u ventilaciju tesko da mozes ista, e nekad te i sreca posluzi pa ti nista ;D

Tlimfocit

Citat: balja  u Kolovoz 18, 2010, 12:48:38
E i to sto kazes, kaze mi jedan prijatelj iz swe, gore se pusi Aura, WalterWolf i nas Marlboro, ali opet bogami kada ti se uvali svaba sa kamerama i kada ih pocme gurati u ventilaciju tesko da mozes ista, e nekad te i sreca posluzi pa ti nista ;D

Koliko znam do sada nitko nije uhvaćen iz Globoura na liniji za Skandinaviju u švercu. Barem u posljednjih 2-3 godine.

erobuss

o-0 o-0 o-0 Tko je ikad prešao granicu, a da nije nešto prošvercao?? Ako ništa kod mene je slučaj sa vinom ili domaćim pršutom :)evil

Problem je u tome, kad se to radi sa visokotarifnom robom. Svaki granični policajac progledat će kroz prste do neke određene vrijednosti, ali ljudi ne možete nositi robu vrijednu desetke tisuća €. Ne mislim da je ovo tema samo za Globtour, ovo je tema za sve nas. Uglavnom uvijek ima bezobraznih vozača i nažalost biti će ih, a kad se to radi s mjerom neće vam nitko ništa.

busfan

Jednu steku po osobi je dozvoljeno prenijeti preko granice, tako da u ovom slucaju i nisu krsili zakon... I sam sam par puta pomagao vozacima, jer ja niti pusim, niti svercujem, pa zasto im ne bi pomogao za tu jednu steku...

Man lion's coach

Citat: Tlimfocit  u Kolovoz 18, 2010, 13:24:41
Citat: balja  u Kolovoz 18, 2010, 12:48:38

Koliko znam do sada nitko nije uhvaćen iz Globoura na liniji za Skandinaviju u švercu. Barem u posljednjih 2-3 godine.
Ma samo kazem primjer nemoze 5 vozaca donjeti toliko cigara...
@erobuss slazem se sa tobom to je nista sto ce neko prenjeti prenjeti 1-2 vina ili rakije ili komad prsuta.
Ja samo hocu da kazem da bi mi bilo zao tih vozaca, naletit ce na nekoga kome ca tako isto uraditi, ili na granici pa kad im slozi Slovenac ili svabo kaznu onda par mjeseci uzalud rada...

klimama

Jučer u Banja Luci, na OMV-ovoj benzinskoj crpki, Globtourov bus koji vozi jutarnju liniju iz Neuma za Zagreb uhvaćen u sačekuši Inspekcije Republike Srpske pri iskrcaju putnika (jedne putnice) na benzinskoj i naplaćena im kazna zbog toga. Razgovor između inspektora i vozača i popunjavanje papirologije trajalo je nešto kraće od dva sata, tako da je bus u Zagreb umjesto uobičajenih 16:15 stigao tek koju minutu prije 18 sati.

Tlimfocit

Počela su se voziti djeca u Vrgorcu. rade 4 autobusa: AV120, 2 Barbija i jedan Sideral (dok se 3. Barbi ne popravi).