Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

mate

Danas oko 18 na kolodvoru u Sl.Brodu viden Sideral ZG-4616-AL, parkiran na mjestu gdje busevi odmaraju, nasuprot perona, e sad da li je ostao u kvaru, posto njeg ugl. vidam na liniji Vukovar - Salzburg (posto danas ona ide), ili je dovezao neku posebnu voznju, samo nikakve oznake voznje ili linije nema...Budem ujutro vidio, i slikao ako ga zateknem tamo

ist

manoplan

Citat: ist  u Listopad 21, 2010, 21:53:21
Mislim da ovu vijest nismo imali na forumu
http://www.kresevo.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=328:qglobtourq-preuzeo-prijevoz-aka&catid=37:vijesti

Nije mi jasno čime Globtour misli vozit svu tu djecu? Pogotovo ako se uzme u obzir da voze još i  škole u okolici Vrgorca  ???
Možda misle potrpat sve u Irmaos Motu  ???

ist

Ni meni... Jest da su kupili devet autobusa u zadnje vrijeme, ali kad se uzme u obzir da su uzeli prijevoz učenika u Vrgorcu, pa u Kreševu, da su preuzeli Salineu, te neke linije Livnobusa, trebalo bi im barem još toliko novih buseva...
Uglavnom, očito je da barbije šalju na lokale

Tlimfocit

Možda je to i izvedivo barem jedno vrijeme. Uvijek u garaži ima autobusa koji su tu između linija. Također ima i nešto buseva koji su manje angažirani na linijama i turizmu. Posebno se to odnosi na ove starije Barbije, AV 120 (HR table) i Isuzue. U zimskim mjesecima je to jako pametan način da se zaposli što više autobusa odnosno da su što manje vremena u garaži. Ovo pišem čisto logički. Raspitat ću se pa ću napisati točnije. A što se tiče novih autobusa, svi se slažemo da ih treba. Ali ove godine je ipak kupljeno nešto novih autobusa tako da će se taj trend nastaviti i dalje.

ist

Ako je suditi po citiranoj vijesti, u Kreševu su dva ili tri... Jedan je BiH barbi - barem prema fotki - ostaje jedan ili dva pod upitnikom. Ne znam ide li im uopće ijedna redovita linija kroz Kreševo

elvis

Ja sam u Kiseljaku vidio par puta jedan kombi,cini mi se Citroen sa 8 sjedista,mozda i on radi jednu od tih linija,ako je malo selo moze pokupiti,ni Kresevo nije nesto impozantno

ist

Tih citroena je, čini mi se, više komada

erobuss

Vidio sam jednoga u Kiseljaku oko Uskrsa ove godine, jedan mora biti nedje u okolici Tomislavgrada ili Kupresa te jedan je onaj u Salinei. Ne znam gdje je raspoređen novi Trafic koji je nedvno slikan u Međugorju i bijeli LT koji se vratio iz Švedske. Kupili su Mastera ex Goyatours (nisam sigura je li to onaj ZG reg ili je to sad drugi)

Što se tiče ovog prijevoza djece to je pravi posao. Čudi me da se i prije nisu odlučili za ovo   8)

manoplan

Citat: erobuss  u Listopad 22, 2010, 08:39:19
Što se tiče ovog prijevoza djece to je pravi posao.
Barem je bio. Općine i gradovi su sve više u banani i imaju problema sa punjenjem proračuna. Kako čujem, mnogi imaju problema naplatiti se od lokalne uprave (što je prije bilo nezamislivo) jer ovi jedva da skrpaju sebi za plače.

ist

Nije to baš pravi posao, barem ne u BiH. Broj stanovnika se stalno smanjuje, nekad je Bosna Livno u Livnu prevozila učenike s desetak autobusa, od kojih dva do tri dupla, a danas Ćićko vozi s dva busa i tri kombija...
Jedan Citroen nije u Tomislavgradu, nego u Livnu, gdje je i traffic

elvis

Ja sam danas vidio jednog njihovog Mastera sa ZG tablicama,jesu li imali otprije jednog ili je to upravo ta prinova ???

Tlimfocit

Citat: elvis  u Listopad 22, 2010, 21:52:04
Ja sam danas vidio jednog njihovog Mastera sa ZG tablicama,jesu li imali otprije jednog ili je to upravo ta prinova ???

Jel sivkaste boje? Ako je to taj onda sam ga vidio prije mjesec dana u Splitu, ali nisam uspio zapisati registraciju.

elvis

Jeste,jucer je prosao kroz Konjic prema Sarajevu