Tipovi autobusa na linijama 2010.

Autor STIB, Siječanj 02, 2010, 12:13:49

conecto

I ja sam vidio 107 na liniji 224 danas, ali pošto ne radim mogu samo pretpostaviti da je riječ o plinskoj krizi, pošto se takve stvari događaju samo kad je ona u pitanju, iako sam isto tako vidio mnogo plinaša u prometu.
Ako je ipak plinska kriza u pitanju (vjerojatno je) i ako potraje moglo bi biti veselo sad za blagdan Svih svetih kad nam je potreban svaki (posebno zglobni) bus za posebnu organizaciju prijevoza prema gradskim grobljima. Ako naši zglobni Citelisi stanu, mogli bi za Miroševac opet (kao u dobra stara vremena) gledati O-405 GN ili će oni samo napuniti terminal Glavni kolodvor  ???
Mala sreća u svemu tome je da 31.10. pada u nedjelju pa će na ostalim linijama biti nedjeljni vozni red, a isto tako nema škole.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan1983

ipiljek

Danas na liniji 121 nakon duuuuugo vremena ( po nekom mojem praćenju od 3. mjeseca ) sva 4 komada MAN NG 312 gb.144, 148, 151, a za 4. nisam točno siguran. Sad jel to zbog organizacije za blagdan ili su Mercedesi "ispucali dozvoljenu kilometražu", pa ih štede? Inače, NG-ovi su prošle godine na 121 konstantno vozili od 11. mjeseca do 3. Budemo vidli kak se to dalje bude razvijalo. ;D ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Ivan

Citat: ipiljek  u Listopad 28, 2010, 23:29:01
Danas na liniji 121 nakon duuuuugo vremena ( po nekom mojem praćenju od 3. mjeseca ) sva 4 komada MAN NG 312 gb.144, 148, 151, a za 4. nisam točno siguran. Sad jel to zbog organizacije za blagdan ili su Mercedesi "ispucali dozvoljenu kilometražu", pa ih štede? Inače, NG-ovi su prošle godine na 121 konstantno vozili od 11. mjeseca do 3. Budemo vidli kak se to dalje bude razvijalo. ;D ;)
Mislim da nije to, ovih dana je 10-ak Citara na Mirogoju, a 121 je, po običaju, uvijek prva žrtva kad ih trebaju drugdje...

Inače, vidjeh danas jedan ili dva NL 263 '99 na 201, a imam dojam i da je nekako puno Citara na Gl.k., je li počela neka nova plinska kriza?

tramvajac 92

4. je NG313. Btw. danas sam vidio bar 2 na Zagrebačkoj aveniji kako praše prema garaži (gotov servis u ARZ pretpostavljam..)
Možda se plinaši malo štede za ned i pon (pretpostavka je da će ih biti podosta na Miroševcu)

igor 409

conecto

Danas opet NL 263 iz 99, na linijama APD, kao i novi Citari G 175-179. Ne treba ni pričat više zašto  >:(
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

sokre

Možda štede Citelise da što duže ostanu novi i lijepi.

Uostalom, kako kaže glasnogovornica (?) ZET-a jednom članku "kapaciteti punionice trenutno zadovoljavaju potrebe ZET-a jer, među ostalim, nisu svi plinski autobusi jednako u prometu tijekom dana te se shodno tome pune u različitim vremenskim intervalima".

Ovdje je link na članak, a veću hrpu gluposti dugo nisam pročitao.

http://www.dnevno.hr/vijesti/zagreb/zagreb_zbog_besparice_ostaje_bez_zicare_a_mozda_i_bez_javnog_prijevoza/96944.html

Možda je ovo malo off-topic, a možda i nije..

221

Citat: conecto  u Studeni 10, 2010, 10:59:56
Danas opet NL 263 iz 99, na linijama APD, kao i novi Citari G 175-179. Ne treba ni pričat više zašto  >:(

Istina. 179 sam vidio na 221. Tko zna, možda vremenom dobijemo 559-563.  ;D

lovac27

conecto

Citat: sokre  u Studeni 10, 2010, 16:09:45

Možda štede Citelise da što duže ostanu novi i lijepi.

Uostalom, kako kaže glasnogovornica (?) ZET-a jednom članku "kapaciteti punionice trenutno zadovoljavaju potrebe ZET-a jer, među ostalim, nisu svi plinski autobusi jednako u prometu tijekom dana te se shodno tome pune u različitim vremenskim intervalima".

Ovdje je link na članak, a veću hrpu gluposti dugo nisam pročitao.

http://www.dnevno.hr/vijesti/zagreb/zagreb_zbog_besparice_ostaje_bez_zicare_a_mozda_i_bez_javnog_prijevoza/96944.html

Možda je ovo malo off-topic, a možda i nije..

Fenomenalan link, sokre!
U jednom tekstu možemo vidjeti rad nebuloznog novinara koji jadan nije ni svjestan koliko je dotakao srž problema (ako se bavi već takvom tematikom trebao bi znati da ZET ima glasnogovornika, a ne glasnogovornicu), iako je tekst prepun totalno krivih informacija (brojka 214 je točna ali nisu svi ti busevi plinski jer je njih 60+1), serva od strane najgoreg ZET-ovog sindikalca (koji isto ima raznoraznog putra na glavi) također je postala dio priče...
Ima tu puno istine i puno neistine, sama fabula je izvanredna, samo kad bi se naši novinari još malo potrudili istražiti priče koje pišu bilo bi to čudo!
Ovaj je dotakao "zlatni rudnik", ali je odvezao kući samo iskopanu zemlju!
Da je barem naletio na naš forum...
A GDJE JE POANTA?

lovac27

na liniji 268, svašta danas, i čuveni citaro II gbr.208  iz podsuseda i nekoliko nakon dužeg vremena citaraII (dubravskih) i jedan plinski citelis, ali ne znam gbr., a čini mi se da je i jedna kockica, ali nisam siguran....hehehehe

conecto

Citat: lovac27  u Studeni 10, 2010, 18:28:34
na liniji 268, svašta danas, i čuveni citaro II gbr.208  iz podsuseda i nekoliko nakon dužeg vremena citaraII (dubravskih) i jedan plinski citelis, ali ne znam gbr., a čini mi se da je i jedna kockica, ali nisam siguran....hehehehe

Najbolje što u tekstu piše "linija 269 Glavni kolodvor - Velika Gorica".
A GDJE JE POANTA?

421

Citat: conecto  u Studeni 10, 2010, 18:02:55
sokre! trebao bi znati da ZET ima glasnogovornika, a ne glasnogovornicu,
Hm...!!??
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln