Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

kico101

Kako je krenulo, na minibus linije će uskoro krenuti dostavni kombi. A mogli bi uključit i kamione ( kao nekada davno ).
HITNO: u nabavku 20 monotrala, 5 troosovinaca za 7A i 4 poluturistička umjesto ona 3 kramića ( 576,577,579 ). Oklen sredstva? Od kazni za nepropisno parkiranje na autobusnim stanicama ( nakupilo bi se ). 8-8 8-8 8-8 :P :P :P good_boy
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Ma nema ni Mastera u tome je problem. Samo 101, 105,106,107 a oni imaju vrata na kvaku. Kako ćeš ljudima objašnjavat na svakoj stanici da moraju sami otvarat i zatvarat.  102 i 103 mjenjaju po gradu Cacciamalije ili su na Viškovu na 20A.  Bolje da je gore minibus nego da 587 smeta po Viškovu.  Više je nego očito da podhitno treba 5 minibusa, samo što će se desit opet po tisućiti puta ista glupost da ćemo kupit 5, a rashodovat 101,102,103 i opet nismo ništa napravili.   Ako misle pilit stare Mastere onda nam treba 7 ili 8 minibusa, a nebi škodio ni par midibusa tipa MAN NM223 za liniju 36, za Grohovo, Paveke, a može i Bakar kolko putnika ima.  Za relativno male pare nabaviš 10 vozila tipizirana za određene linije i time dobiješ onda na raspolaganje standardna solo kola koja sad moraju to pokrivat jer nema drugog izlaza

mivano

Citat: kico101  u Listopad 29, 2010, 21:24:40
Kako je krenulo, na minibus linije će uskoro krenuti dostavni kombi. A mogli bi uključit i kamione ( kao nekada davno ).
HITNO: u nabavku 20 monotrala, 5 troosovinaca za 7A i 4 poluturistička umjesto ona 3 kramića ( 576,577,579 ). Oklen sredstva? Od kazni za nepropisno parkiranje na autobusnim stanicama ( nakupilo bi se ). 8-8 8-8 8-8 :P :P :P good_boy
nak se nađe i koji solo u toj nabavci...
577 je dosta propao u zadnje vrijeme (bar mi se čini tako), ni vrata se više ne zatvaraju kako treba, a i nekako se doima rasklimano...sve nešto lupka u njemu po Drenovi i Kozali

Shole

Citat: kico101  u Listopad 29, 2010, 21:24:40
Od kazni za nepropisno parkiranje na autobusnim stanicama ( nakupilo bi se ). 8-8 8-8 8-8 :P :P :P good_boy

Trebalo je ustrojit prometno redastvo tako da djeluje u skopu Autotroleja, i da sredstva idu u velikom djelu upravo troleju za modernizacije (bilo voznog parka, bilo poslovanja općenito).  Valjda bi gradu trebalo bit u interesu da JGP funkcionira kvalitetno i da se ljudi voze u modernim autobusima. Ko će se drndat u prastarim SU220 kad se može u svom autu parkirat di oće kad zna da će neko sredit globu

tramvajac 92

Citat: Shole  u Listopad 29, 2010, 21:30:52
Ma nema ni Mastera u tome je problem. Samo 101, 105,106,107 a oni imaju vrata na kvaku. Kako ćeš ljudima objašnjavat na svakoj stanici da moraju sami otvarat i zatvarat.  102 i 103 mjenjaju po gradu Cacciamalije ili su na Viškovu na 20A.  Bolje da je gore minibus nego da 587 smeta po Viškovu.  Više je nego očito da podhitno treba 5 minibusa, samo što će se desit opet po tisućiti puta ista glupost da ćemo kupit 5, a rashodovat 101,102,103 i opet nismo ništa napravili.   Ako misle pilit stare Mastere onda nam treba 7 ili 8 minibusa, a nebi škodio ni par midibusa tipa MAN NM223 za liniju 36, za Grohovo, Paveke, a može i Bakar kolko putnika ima.  Za relativno male pare nabaviš 10 vozila tipizirana za određene linije i time dobiješ onda na raspolaganje standardna solo kola koja sad moraju to pokrivat jer nema drugog izlaza
Može najmanje NM243.. uostalom: http://bit.ly/9iNY0T

Shole

Bilo je svojevremeno i užih modela, a mislim i kraćih od 10.5m.  E sad se postavlja pitanje koliko je to uopće isplativa investicija jer je vjerovatno ovaj City M cijenom u rangu, ako ne i skuplji, od Lion's Classica, a ni potrošnja goriva na ovom motoru  od 240KS nije nešto strašno manja nego na našima koji znaju trošit i ispod 30 l/100km.

tramvajac 92

Isplativ je ako ti solo jedva ili nikako ne prolazi (po gabaritima ili broju putnika) a cicimici je premali..
Laku noć...

Shole

Znam to za broj putnika i manevarske sposobnosti, al ako je cijenom i održavanjem u rangu sa Classicom koji se nikad ne kvari i malo troši, onda je sigurno bolje uzet tručina kad ga možeš poslat i na normalnu liniju ako ti zatreba dok ovog nemožeš jer je mali

gizmo

Citat: mivano  u Listopad 29, 2010, 20:45:03
Citat: shef  u Listopad 29, 2010, 20:31:18
I čemu uopće veliki bus na 5a? Jest da drži ona olupina od 587, ali to je čisti gubitak vozila.
nema ćać'nog malca raspoloživog
Jednostavnije bi bilo spojit linije 5a i 5b preko Petrca,krug od 40 minuta,108 iskorištena da ne stoji u nečijem dvorištu i eto vozila viška a Petrci dobiju autobusnu vezu.

Berlingo

Mislim da netko tko je u Tibljasima nebi pristao na to i vozio se okolo, a i ovi sta stanuju nize dolje do Getroa,sta s njima? Zar i oni da idu preko Petrci u grad?

gizmo

Citat: Berlingo  u Listopad 30, 2010, 00:33:30
Mislim da netko tko je u Tibljasima nebi pristao na to i vozio se okolo, a i ovi sta stanuju nize dolje do Getroa,sta s njima? Zar i oni da idu preko Petrci u grad?
Kružna vožnja:Škurinje-Tibljaši-Petrci-Kablari-Drenova škola i nazad isti pravac.Nitko ne gubi ništa,kad su već ovako polovične linije,samo do rotora a ne direktno do grada.

tramvajac 92

Citat: Shole  u Listopad 29, 2010, 22:30:55
Znam to za broj putnika i manevarske sposobnosti, al ako je cijenom i održavanjem u rangu sa Classicom koji se nikad ne kvari i malo troši, onda je sigurno bolje uzet tručina kad ga možeš poslat i na normalnu liniju ako ti zatreba dok ovog nemožeš jer je mali
Već bi bilo vrijeme da kupite niskoponi solo autobus..  :D
Zar se više ne proizvode Classici G?

ikar

Citat: tramvajac 92  u Listopad 30, 2010, 10:22:53
Već bi bilo vrijeme da kupite niskoponi solo autobus..  :D
Zar se više ne proizvode Classici G?

Za gradski promet će se sigruno kupiti niskopodni solo kada budu nabavljani gradski solo. Ali za prigrad sumnjam. Turčini su se pokazali ko rođeni za prigrad. Udobni su, ne kvare se (u 330 tisuća kilometara bus 2 ostao u kvaru na cesti) i malo trošo (cca 30l/100km).

MAKI

i stvarno ne znam koji je razlog da su 5a maknuli da ide iz grada nego ga stave od rotora pa od rotora do Tibljaša 2,3 ljudi unutra ovako kad je bio u gradu bio je ispomoć petici doduše da nije išao onim glupim sjevernim koridorom rasteretio bi još više peticu jer tamo su gužve za ne vjerovat

Prijedlog:Može sa šet.a.k.miošića samo da ide južnim koridorom točnije kroz centar
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Ruske

danas sam vidio na 5ici 589 590 i 603 (mislim da je odluka da stave buseve sa uskim prolazom izmedu sjedista na ovakav dan neprimjerena...) jos su bili 598 i 588, valjda je to najbolje sta se moglo ovaj dan dat na groblje