Libertas - vozni park (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:53:44

man134

mozda bjezi malo koji centimetar

deliox

Nešto bježi,a i ovi žmigavci su jedan u kupe a drugi u špade.
Očito se pituravalo iza marende i žilavke.

Garage

Ha, stvarno bježi.
A, što očekivati od busa koji je 1981. godište, ej? 27 mu je godina tek! ;D

Srđan

Citat: Garage  u Ožujak 18, 2008, 23:13:03
Ha, stvarno bježi.
A, što očekivati od busa koji je 1981. godište, ej? 27 mu je godina tek! ;D
To što je nestručno napravljeno nema veze sa njime, njegovim godištem i kvalitetom.Kakva je kvaliteta ovih LION-a vidili smo neki dan
kad ga jedna malo jača ogrebotina izbaci na 2-3 dana iz vožnje. Ovaj se već više puta isplatio i još će koji put, al nisam siguran da
će to uspjet i ovim PVC busevima novijeg datuma. Proizvođačima se to više ne isplati, angažiraju stručne timove
koji će onemogućit ovako dugi vijek trajanja kao što je to slučaj sa MAN-ovima SU 220..da starije i ne spominjem.

man750

Ima nešto pozitivno u ovim reparaturama. Napokon su u Libertasu shvatili da im je pola starijeg voznog parka bilo formalno neispravno, pa su poradili da ovaj barem ne bude takav. Nadam se da ce vrlo brzo i ostale barem u ovom segmentu dovesti u red.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

man750

Citat: kriticar  u Ožujak 26, 2008, 08:31:12
Jucer viđen gbr 18 na ulazu u servisnu zonu parkiran u vrijeme kad je trebao biti na putu iz Plata u Dubrovnik(vjerovatno kvar),a danas gbr 23 vozi tu liniju (služba 16)
jučer viđen gbr27 na "probnoj vožnji ( bez ikakvih oznaka za liniju ) vjerovatno je danas vračen na svoj V.R. (gdje ga je mjenjao 23)

Libertas je opet "kratak" sa busevima  g.br 11,21 na popravku, g.br16,26 odjavljeni,gbr 20 ide u rashod (a mogli su za 50.000 kuna imati jos jedan solidan bus u voznom parku),gbr 28 u Mostaru ,dva svako jutro voze dopunske polaske iz Mokosice(dobro sad su skolski praznici pa ne voze). G.br 27 ima redovnu sluzbu,a trenutno tri kom. voze na sluzbama 10-1,10-2 i 16, a na raspolaganju za te sluzbe su im  18,19,29(po trenutnom stanju) kad su ispravni. ostaju 13,15,21 i 23(trenutno na 16,do jucer mjenjao 27).Kad je skola ostaje im u rezervi samo jedan do dva Su220 sto je malo.
Ipak bez obzira na starost Su220 cine mi se funkcionalniji(pogotovo g.br. 19) na liniji 10 i 16 nego SÜ313 i classic Ü pa bih se zimi moglo ostaviti kao redovne,a ljeti pojacati linje 10 i 16 sa Classic Ü (91,111,113,114) koje zimi koristiti na skolskom prijevozu umjesto dotrajalih tamova i g.br.25 koji sada to rade po Konavlima i debelo ne udovoljavaju pravilniku o prijevozu djece.
mozda bi se mogli uvesti i neki expresni polasci sa Classic Ü ljeti na liniji 10 uz nesto vecu cijenu.
Sl 222 su uglavnom u rezervi za gradske linije kao i gbr 92,sto je relativno dobro pokriveno.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

kriticar

I gbr 19 je trenutno pokvaren,mislim da na 10-1 vozi gbr4 .
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

Garage

Danas u remizi sam vidio dva TAM-a, tipa g.br. 55.
Jedan je bio na kanalu, a drugi je stajao u pravcu Tomyja. Pošto su oba imala vrata na srednjem dijelu busa, znači nije mogao biti g.br. 80.
Jel Libertas odlučio vratiti iz mrtvih onaj jedan rashodovan TAM (mislim g.br. 78)?

man134

78 ide u rashod,izvadili su mu motor,gbr 20 koristi se ko skladiste neko vrijeme.

Garage

Zna li se što će biti s g.br. 20 i 26?
16 znači sigurno napušta vozni park. Jučer sam vidio g.br. 16 s otvorenim prednjim dijelom vrata.

man134

Citat: Garage  u Ožujak 27, 2008, 00:38:54
Zna li se što će biti s g.br. 20 i 26?
16 znači sigurno napušta vozni park. Jučer sam vidio g.br. 16 s otvorenim prednjim dijelom vrata.
sori krivo sam napiso misio sam gbr 20 rashod,26 nece u rashod vjerojatno na sezonu ce se registrirati,gbr 16 mozda mostar rashod jos ostaje upitan,tam gbr 53,54 vjerojatno rashod a cuo sam da je gbr 55 prodan...

Garage

55 su prodali? Šteta. To je bio jedini Libertasov TAM te vrste. Što, ostaje im samo g.br. 80 od svih TAM-ova treće klase? A i taj se jedva drži, čini mi se da će ga držati dok škola ne završi, a onda će se pridružiti ostaloj makarskoj braći.
53 i 54 bi bila najveća ludost da ih repariraju. Pa te buseve više niti jedan prijevoznik ne upotrebljava koliko ja znam, a i zreli su za rashod.
Kažem, još jednom žao mi g.br. 55 jer je bio najbolje očuvani TAM (osim g.br. 129 koji je opet peiča za sebe).

man750

U gbr 20 parkiranom na poljani vidio sam neke stolice(tapacirane).Da nas ne iznenade i ne posalju ga u Mostar jer mu jos nista naizgled ne fali,a kad neki bus rashoduju odma pocnu skidati djelove.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

man134

garage nisam reko da je prodan napiso sam da sam cuo,od gbr 20 nema vise sanse da se sredi,o tapiciranim stolicama bilo je rjeci tu negdje na forumu..