Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Berlingo

Da li je uopce danas bilo pametno staviti tamo solo autobuse?

ikar

Citat: Berlingo  u Listopad 31, 2010, 22:02:47

Solo se stavljaju ne 5cu svaki put za Svi Svete. Pametnije je nego da monotrali blokiraju liniju kad zapnu na Drenovi!

kico101

Citat: ikar  u Listopad 31, 2010, 22:12:50
Citat: Berlingo  u Listopad 31, 2010, 22:02:47

Solo se stavljaju ne 5cu svaki put za Svi Svete. Pametnije je nego da monotrali blokiraju liniju kad zapnu na Drenovi!
Da, to je lakše, nego napraviti malo reda. Za utakmice koje nikog ne zanimaju, lako se nađe 100 policajaca, ali za napraviti malo reda u prometu, 2 se teško nađu.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

A da jednostavno liniju 5 produže do Lokve za stalno?   8-8  ;)  ;D
Na Drenovi postoje takvi koji razmišljaju na ovaj način. (Sam ne spadam u takve.)

Ruske

to za solo buseve radi nedostatka mjesta na okretistu, slazem se...ali ispada da mi nemamo druge prikladne solo buseve osim palentara ili 240tki sa standard sicevima...ostali svi su ili putnicki ili gradski sa duplim redovima sjedala i nis prolaza medu njima...tuzno :(

Berlingo

Vidim danas na dvojci samo zglobni mercedesi. Jako lijepo, ali zavaravanje putnika. Zasto? Bio sam na stanici kod kokosinjca. Prodje jedan u grad i pobjegne ljudima ispred nosa. Jedan stariji par, dosli su stepenicama na ugibaliste.Ode on vidjeti kad ide drugi..... Put su nastavili pjeske. Cuo sam sta govore, isli su u Kaufland. To je zivot u gradu.

MAKI

danas su na peticu išli
599,602,601,590,589,585,588

Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Ruske

Berlingo

Sramota. A gdje su conecti koji bi letili po uzbrdici? Tako je bilo i prosle godine.

Ruske

ali conecti nemaju mjesta za stajanje previse...bo...

ikar

Citat: Berlingo  u Studeni 01, 2010, 18:17:48
Sramota. A gdje su conecti koji bi letili po uzbrdici? Tako je bilo i prosle godine.

Stavljaju se SU240 radi većeg kapaciteta. Isto tako je prethodnih ljeta kada je linija 7 bila na solo kolima postojao naputak o raspoređivanju samo SU240 na tu liniju.

NP-549

Da ipak nije sve tako crno, pohvala na R.M. i periodični servis - danas ostavio bus na servisu (promjena ulja....) i napisao na papiriću što bi sve trebalo napravit ako su u mogućnosti.  Popodne me doma zvali nek detaljno objasnim na što sam točno mislio i da će napravit.

A mogli su jednostavno bacit papir u smeće i napravit samo ono što moraju.

Boki651

Danas opet raspad sistema u gradskom prijevozu, vozilo se kako se znalo i moglo.OKO 16h kod Indeksa, vjerovali ili ne, 20 minuta nijedan bus nije stigao na stanicu. Razlog dobro poznat, gotovani koji dolaze autima u grad, blokirali su centar grada, sjedeći po 1 u svakom autu, a to mogu jer im je cijena parkinga među najpovoljnijima u državi.
Da sam na mjestu onih koji naplaćuju te parkinge, puknuo bih cijenu od 40 kn za sat vremena na svim parkinzima u strogom centru grada, pa bi sigurno auta bilo manje, a malo aktivnije angažirao one nazovi komunalne redare koji se šeću i smješkaju i za to su plaćeni, a nered na ugibalištima još veći.
I za kraj razlog zašto ovo pišem u ovoj temi. 7a sam dočekao nakon 45 minuta, unutra se jedva stajalo na vratima, iako je prema propisima, zabranjeno naslanjanje na ista. Da ironija bude veća, dok su 7 i 7a krcati, 7a iz pravca Hosti ležerno se šalje u Garažu, kao da je viška vozila ili manjak putnika. Al to nije sve, još jedan ide u Garažu sa Križa u 17:44.Tko je tu lud? Dok busevi pucaju po šavu od pretrpanosti, oni šalju buseve u Garažu. Očito onaj tko je pisao ovaj nazovi vozni red, ili nije dovoljno kvalificirana osoba za taj posao ili se nikad u životu nije vozio autobusom.
Zar nije logično, da je makar jedan od te dvojice (ako ne i oba) koji idu u Garažu, ostao za pokriti večernju špicu iza 19h, a onda u 21h ga poslati u Garažu, ako se već mora.
Zdrav razum kaže da bi tako bilo realno...Eh sad...

Ruske

ti ni neznas kakav je to posao naplatnika parkinga...koji se secu po ovakvom vremenu, slusaju svasta tokom radnog dana, a pauze skoro ni nemaju...vidjeli bi da ti to radis ;)

i sta je tu novo? 7A od 18 do 20-2030 je uber-krcat...to znaju i ptice na grani

Shole

Ne priča on o naplati parkinga, nego o naplati KAZNI za nepropisno parkirana vozila što je sad u nadležnosti Prometnih redara koji ne rade apsolutno ništa!!!!  Nesmiju napisat više od 10-20 kazni jer će time pokazat da se može više pa će im šefovi onda podić normu. A bolje se samo šetat i pričat .  Ja neznam kako nekome nije u interesu oderat raju. Pa za sat vremena će si taj redar zaradit mjesečnu plaću, a ostalih 175 sati u mjesecu radi za proračun