Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

tramvajac 92

Citat: sokre  u Prosinac 06, 2010, 11:22:49
Jel voze Citelisi ili ne?

Danas opet nisam niti jednog vidio?
Voze. Vjerojatno taman toliko da može koji autobus ostati u garaži.

Grof

Koje solo kockice su do sada poplavile? 801,802, 422,424, ...  ???

lovac27

801, 422 i 424.

802 više ne postoji.... i poplavio je manovo bus gbr. 879

Daniel

Voze zglobni Citelisi na nočnoj 34 ovaj cjeli tjedan

Westin

Danas u 20:35 na stanici Arena Zagreb Sjever(nije ona na kojoj stoji 234 ) bio je parkiran gbr.672.Neznam razlog jer malo prije kad sam tamo prolazio nije bio,a imao je upaljen motor

sokre

Zanima me, kada su došli 530 i 155, da li su oni poklon - test autobusi ili su namjerno kupljeni za probu. Ipak su to bili najnoviji modeli MAN-a i Mercedesa u to vrijeme. I zašto 530 nije došao sa klimom.

Kada se vozim njima imam osjećaj da su malo bolji (čvršći) od ostale novije braće.

Portos

Citat: sokre  u Prosinac 16, 2010, 12:06:48
Zanima me, kada su došli 530 i 155, da li su oni poklon - test autobusi ili su namjerno kupljeni za probu. Ipak su to bili najnoviji modeli MAN-a i Mercedesa u to vrijeme. I zašto 530 nije došao sa klimom.

Kada se vozim njima imam osjećaj da su malo bolji (čvršći) od ostale novije braće.
155 je došao zajedno sa 23-36 kao 15 bus u toj narudžbi
530 je došao zajedno sa 665-678 kao 15 bus u toj narudžbi
niti jedan od tih 30 autobusa nema klimu putničkog prostora

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Citat: sokre  u Prosinac 16, 2010, 12:06:48
Loš ti je osjećaj, jer su manje više svi popucali kod B nosača.
Imali su u tvorničku(e) greške na injektorima pa su došli Mercedesovi majstori i u dva-tri  tjedna ih riješili.
677(?-conecto pomagaj!) je putovao u tvornicu na kontrolu radi puknuća šasije. Bez rezultata.Reklamacija nije uvažena.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Ako govorimo o numeraciji, zašto 155 (kao novi tip autobusa) nije bio numeriran kao 160, kao što se dogodilo sa 530 (umjesto 526)?

Portos

Citat: 221  u Prosinac 16, 2010, 20:10:14
Ako govorimo o numeraciji, zašto 155 (kao novi tip autobusa) nije bio numeriran kao 160, kao što se dogodilo sa 530 (umjesto 526)?
Ne znam zašto. No 156-166 su sličniji 155 nego što je 530 sličan 531-541. Da se doista gledalo na tipove MAN NG 313 bili bi 161 i 162-172, a MB Citaro 531 i 541-552 a onda 561-577 ovi najnoviji.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Citat: 221  u Prosinac 16, 2010, 20:10:14
Počela je numeracija prema tipu autobusa, koju je bolje posložio sadašnji gazda u APP  u vrijeme dok je bio šef prometa u APD.
Dotadašnji gazda u APP to nije smatrao bitnim.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Ja bas mislim obrnuto, pa logicnije je samo nastaviti nego stalno pocinjati isponova.

conecto

Citat: Portos  u Prosinac 16, 2010, 14:56:59
530 je došao zajedno sa 665-678 kao 15 bus u toj narudžbi

Ispravak netočnog navoda!

530 je došao 2003. s prvih 14 Citara gb 650-663, tj. nekoliko tjedana poslije njih pošto je toliko kasnije izašao iz proizvodnje. Bila je njegova fotka u ZET-ovim novinama dok je još bio u rešetki u tvornici snimljena u vrijeme dok su ZET-ovi vozači otišli u tvornicu po solaše (to su ujedno bili zadnji ZET-ovi busevi po koje su u tvornicu išli naši vozači, kasnije ih je dovozila Vega). Tako je 530 (osim što je zglobni) potpuno jednak prvoj seriji Citara - klima samo za vozački prostor, pali se ključem, boja rukohvata u unutrašnjosti...
Zanimljivo je da je 530 imao problema s homologacijom koje solaši nisu imali jer je baš u tih nekoliko tjedana koliko je zakasnio za njima donesen pravilnik po kojem mora imati sigurnosne ventile za otvaranje vrata s vanjske strane, a on ih (kao i svi ostali Citari iz te serije) nema.
Što se grešaka tiče, svi Citari iz te serije su imali grešku na zračnom sustavu koje su ljudi iz Mercedesa komplet promijenili (svi su valjda šlepani još kao novi, o tome je već pisano na forumu), kao i probleme s rešetkom karoserije. Najgore prošao 653 koji se negdje nakon godinu i pol gotovo raspao, pukli nosači krova kod prvih i drugih vrata i još na jednom mjestu na krovu uslijed čega su pukla i dva bočna stakla između prvih i drugih vrata.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

plavi ZET-ov bus volim

Jao, kako su mi danas zgrudali bus! Znam da je to sada već, nažalost, normalna pojava kod ovakvih vremenskih prilika.
Desilo se je to danas prije podneva na stanici kod OŠ (ne znam kako se zove škola, D. Tadijanovića mislim) na kojoj staju 121 i 125. Ono što me je iznenadilo i fasciniralo jest organiziranost te nestašne dječurlije. Klinci kao da su se posložili u male trupe s obje strane ceste, pripremili grude, gađali bus i to u valovima :o. Bus je pobrao valjda 30ak gruda, a jedan mali je uspio baciti jednu grudu u bus kroz 2. vrata i pogoditi neku ženu. (Priznajem, to mi je bilo smiješno :)evil.
Komentari putnika na sve to su bili: "Ja bih izašla van i svima im šamarčinu zakeljila.", "Kakva nam je država, takva su nam i djeca." Eto...
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Westin

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Prosinac 20, 2010, 21:23:30
Jao, kako su mi danas zgrudali bus! Znam da je to sada već, nažalost, normalna pojava kod ovakvih vremenskih prilika.
Desilo se je to danas prije podneva na stanici kod OŠ (ne znam kako se zove škola, D. Tadijanovića mislim) na kojoj staju 121 i 125. Ono što me je iznenadilo i fasciniralo jest organiziranost te nestašne dječurlije. Klinci kao da su se posložili u male trupe s obje strane ceste, pripremili grude, gađali bus i to u valovima :o. Bus je pobrao valjda 30ak gruda, a jedan mali je uspio baciti jednu grudu u bus kroz 2. vrata i pogoditi neku ženu. (Priznajem, to mi je bilo smiješno :)evil.
Komentari putnika na sve to su bili: "Ja bih izašla van i svima im šamarčinu zakeljila.", "Kakva nam je država, takva su nam i djeca." Eto...

Dobro je dok je samo snijeg(ne led) jer su danas dok sam bio u tramvaju gađali ga , a u grudi je bio kamen koji na svu sreću nije razbio prozor.
Najbolji mi je bio vozač koji nije u bus pustio "učenike"(vandale) koji su gađali bus tako isto s 30 gruda nego im je zatvoro vrata i krenuo .Pohvala za vozača