Radio u autobusima

Autor STIB, Rujan 23, 2008, 20:56:12

STIB

Danas sam opet imao "sreću" voziti se u školskom (622) na liniji 202.
Na stranu to što takav bus nikako ne bi trebao voziti na gradskim linijama.
Puno me više smetalo što je u njemu očito ugrađen radio i što je (ne znam da li "zaslugom" vozača ili ne) glasan tako da para uši i da se u busu uopće ne može normalno razgovarati.
Bio sam sretan što se vozim samo dvije stanice.

Da se razumijemo, nije to prvi slučaj - čini mi se da bi svaki put kad vozi školski bus trebalo staviti štitnike za uši.
O izboru stanice uopće neću govoriti...  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

mansg313

Isti problem u gb 850 koji jedini ima radio od gradskih buseva vozac ga cesto pojaca tako da se ne cuje i onako bucan motor u njemu

conecto

Dobro jutro za mene koji nakon skoro 4 mjeseca odgovaram na ovu temu! Zašto je radio glasan? Zato što nema zvučnika kod vozača (ili je spojen za vezu preko Atrona) pa ga vozač navine tako da ga može čuti iz putničkog prostora.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

ne znam u par školskih u kojima sam se ja vozio radio je bio ok po glasnoći...

conecto

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 08, 2009, 11:40:26
ne znam u par školskih u kojima sam se ja vozio radio je bio ok po glasnoći...

Naravno, kao što sam i napisao to je stvar vozača i osjecaja koliko je glasno u putničkom prostoru. A ukoliko ga on želi čuti tokom vožnje mora ga navinuti.

Meni se ipak ovo čini zgodnom temom gdje bi mogli iznijeti mišljenje da li bi željeli radio u svim autobusima. Naravno oni bi trebali biti usklađeni s Atronom te bi se radio stišavao ili isključivao kad Atron najavljuje stanice. Kad vozim bus s radijom vidim da putnici na to pozitivno regiraju, a mogu se čuti i korisne informacije. Npr. zadnji put je tokom vožnje na Radio Anteni javljeno da tramvaji trenutno ne voze preko Trga J.Jelačica što kod daljnjeg putovanja putnicima može biti korisno. I dok je ZET provodio ankete da li bi putnici željeli u vozilima imati vezu s internetom (još malo ce valjda uređivati vozila kao dnevne sobe) mislim da je radio daleko prihvatljivija i jeftinija opcija. Naravno, pritom bi trebalo odrediti što ce se slušati da ne bi drmala cirilica s Banovine.

I još jedno mišljenje. Osobno bih volio da novi autobusi imaju video nadzor kao i novi tramvaji. Čini mi se da ta investicija daje rezultate jer novi tramvaji iako voze vec neko vrijeme izgledaju sasvim solidno i nisu devastirani (iako sam sinoc vidio jednog išaranog sprejem u stražnjem dijelu koji je došao naravno sa sedmice - N.Zagreb)
A GDJE JE POANTA?

Chago

Citat: conecto  u Siječanj 09, 2009, 10:01:47
Naravno, pritom bi trebalo odrediti što ce se slušati da ne bi drmala cirilica s Banovine.

ovo me podsjetilo na jednog vozača, koji je prije par mjeseci cijeli tjedan vozio školski na 176 i imao uključunu radio Banovinu na najglasnije, a još je signal bio jako loš i više se čuo onaj šum nego muzika, ali to njemu nije smetalo i niti je ugasio radio, a niti stišao. Ja sam hvala Bogu imao slušalice, pa me nije previše smetalo, ali pitam se kako je bilo ljudima koji su se vozili do okrtetišta 40 min >:(

sokre

Nekidan sam se vozio sa 850 na liniji 307 i iznenađenje - preko razglasa svira radio, i to Narodni.

Dobar bus, tapecirana sjedala, lijepo.. Možda izbor stanice nije po mom ukusu, ali ...

I zanimljivo, kada su počele vijesti, vozač mijenja stanicu i zabava se nastavlja - valjda Banovina ili tako nešto.

Nisam bio nešto posebno oduševljen muzikom, ali ljudima koji tamo žive se očigledno svidjelo (mislim na izbor muzike).

Nikoga ne želim uvrijediti, ali sumnjam da bi to prošlo na nekoj gradskoj liniji. (npr. 101, 102, ...)

Berlingo

Pa bez uvrede, ja npr. znam jednu stariju gospodju s Pantovcaka koja svaki dan koristi JGP. Ona bi i te kako bila sretna da cuje nesto starije s harmonikom. Naravno, ne mora se to svima svidjati koji se nadju bas u tom autobusu i tom polasku. Ma tko bi nama svima ugodio? Mozda je ipak najbolje bez ikakve glazbe u autobusu. Naravno to je samo moje misljenje.

Shole

problem je što nećeš čut nešto starije s harmonikom, nego nešto najnovije s harmonikom.  E da je staro, nebi niko niš reko. 

conecto

Osim toga, harmonika u turbo-folku je sve rjeđa, tekstovi odvratno glupi (jel itko čuo npr. "Kao divlji pas bez lanca"), bez obzira na ukuse mislim da se sigurno može reći da je sve zajedno cijeli taj glazbeni žanr teški balkanski primitivizam.
Ali u većini autobusa nema radija pa opet to često moramo slušati s mobitela školaraca.

Za (rijetke) neupućene citat refrena spomenutog primjera:
"Kao divlji pas bez lanca,
kao vino bez pijanca,
bez tebe sam jaaaaaa..."
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Čujem conecto da si redovan u MiM-u ;)

conecto

Citat: Tomek  u Prosinac 21, 2010, 10:10:33
Čujem conecto da si redovan u MiM-u ;)

Oprosti, možeš li pojasniti što je to (iako pretpostavljam)  ???
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Terminal Sesvete, noćni klub ;)

igor 409

Citat: conecto  u Prosinac 21, 2010, 10:12:31

Oprosti, možeš li pojasniti što je to (iako pretpostavljam)  ???

To ti je ono mjesto kam ideš kad voziš noćnu pa na terminalu sparkaš bus, nabrzinu se presvučeš, uzmeš ključeve od citara ili conecta (znaš da citelis tam ne prolazi), novčanik napuniš papirima, sjedneš na šank i čekaš da do tebe dođe neki ženski stvor koji je na prvi pogled skužio da si baš ti pravi frajer za nju, a sve uz zvuke dare bubamare.  ;D

Berlingo

A vidim razumijemo se dosta u to. Na zalost toga vise nema. Turbo folk za mene nije nikakav narodnjak. Neznam da li itko od njih koristi harmoniku. Na zalost!