Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Berlingo

Prosao veceras oko 22.20 kraj Morcica. Izgleda da je neka veca firma imala veceru i oprostaj od ove godine. Auta je bila svuda. Vidio sam i trojku i 3A. Skupa su dosli iz grada. Bilo je jako tjesno, bilo je provlacenja, bilo je istezanja vratova. Zastoja nije bilo ali stvarno je bilo usko. Moje pohvale vozacima! Ovome s 3A sam ja dao mjesta. Ma gdje mi se zuri? A on ipak ima vozni red. Covjek mi je uljudno zahvalio.

Boki651

Ako je M.M. vozio na 3a ništa čudno, čovjek je dobar kao kruh.

Ruske

a neki ti ni ne zahvale kad im se maknes, evo primjera, svi znamo kako je r.petrovica krcata autima, pogotovo navecer...idem ja autom i dodem na pola duzine izmedu zavoja i 1. stanice, spazim busa kako iskrcava ljude na predzadnjoj...zaustavim se, opalim rikverc sve to zavoja, jedno 150m u rikverc, necu se dat negdje sa strane, da nebi sofer morao usporiti i traziti taj centimetar izmedu mene i drugih auta...dodem na zavoj, dode i bus, sofer samo prode, ni truba, ni rukom nista...kao da me nije ni bilo...i tako vise njih...stvarno neuljudno, dode mi da im se guram ili slicno... >:(

Berlingo

Naravno nisu svi isti. Ali velika vecina je jako fer. Opcenito ja jako dobro suradjujem s njima i zalosno je kad po Baredicama prolazi kolona dok se izlazi iz ugibalista i prolazi 10 auta i nitko ne staje. Ako se ide gurati majstori ce jos i njemu trubiti! Za tako nesto ce ti 90% njih zahvaliti kad ga pustis. Vecinom pale sva 4.

Ruske

ja to malo rijede dozivljavam nazalost...a na gore spomenutoj lokaciji jako jako rijetko zahvale se...

jedan_019

A zašto bi se vozači autobusa trebali zahvaljivati kada po zakonu imaju prednost prilikom uključivanja sa ugibališta na cestu?! Dakle, dužnost vozača automobila je da propusti autobus...

dragec52

Haj. Primjetio sam da sam postao bolesnik što se tiče zahvaljivanja drugim vozačima, stalno mi ruka leti van prozora i mašem. ?  Mora da sam   >hammer<  prošvikao ovih zadnjih 13 mjeseci. A gdje je joššššššššššššš TA DAN. Šalu na stranu lijepo je zahvaliti se nekom tko te pusti da se ubaciš u kolonu. A ako i čekam nečiju milost nisam previše uzbuđen - radno vrijeme ide. Hahahaha baš sam mali  :)evil

Ruske

Citat: jedan_019  u Prosinac 22, 2010, 14:14:13
A zašto bi se vozači autobusa trebali zahvaljivati kada po zakonu imaju prednost prilikom uključivanja sa ugibališta na cestu?! Dakle, dužnost vozača automobila je da propusti autobus...

bas zato radi toga jer vecina ne stane, pa da se "nagradi" ovog koji je stao, kao neka lijepa gesta prema covjeku koji je propustio...bo, tako ja razmisljam

ikar

Citat: Ruske  u Prosinac 22, 2010, 17:10:47

bas zato radi toga jer vecina ne stane, pa da se "nagradi" ovog koji je stao, kao neka lijepa gesta prema covjeku koji je propustio...bo, tako ja razmisljam

Puno ti nešto razmišljaš, ali sve krivo! Stavi se malo u kožu vozača koji osim mahanja na svakoj stanici di ga propuste mora vodit računa o još ohoho stvari...

BTW - Danas velika gužva u gradu. Dispečerska služba  >rigoleto<

BARCODE

Ja sam problem mahanja riješio prije par godina na jedan simpatičan način. Na onu žutu naljepnicu koja se nalazi na zadnjem kraju autobusa, a govori o tome kako se treba zaustaviti i propustiti autobus koji izlazi sa ugibališta jednistavno napisao HVALA !       A  sad igra pogađanja koji je to gb  bio????
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

421

Postoji ofenzivni i defanzivni vozači. Vozači autobusa su profesionalci i prema vozilu koji voze  defenzivni vozači, i na cesti postoji vozačka kultura kao nepisano pravilo.
ZATO:
3. UKLJUČIVANJE U PROMET
Članak 45.
(1) Vozač koji se vozilom uključuje u promet na cesti ili drugoj prometnoj površini (izlazak vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, stajališta, s površine na kojoj se ne obavlja promet vozila ili s drugih sličnih površina) dužan je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom, odnosno prometnom površinom na koju se uključuje.
(3) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, za vrijeme vožnje u naselju, vozač je dužan tramvaju ili autobusu javnoga gradskog prijevoza putnika ili posebno obilježenom autobusu kojim se organizirano prevoze djeca, ako je to moguće učiniti bez ugrožavanja ili ometanja prometa (naglo kočenje, znatno usporenje i sl.), omogućiti uključivanje u promet kad ta vozila izlaze sa stajališta ili ugibališta koje se nalazi izvan kolnika, odnosno s proširenja prometne trake koja služi za stajalište.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji pri uključivanju u promet postupi suprotno odredbama stavka 1. i 3. ovoga članka.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Ruske  u Prosinac 22, 2010, 00:39:48
a neki ti ni ne zahvale kad im se maknes, evo primjera, svi znamo kako je r.petrovica krcata autima, pogotovo navecer...idem ja autom i dodem na pola duzine izmedu zavoja i 1. stanice, spazim busa kako iskrcava ljude na predzadnjoj...zaustavim se, opalim rikverc sve to zavoja, jedno 150m u rikverc, necu se dat negdje sa strane, da nebi sofer morao usporiti i traziti taj centimetar izmedu mene i drugih auta...dodem na zavoj, dode i bus, sofer samo prode, ni truba, ni rukom nista...kao da me nije ni bilo...i tako vise njih...stvarno neuljudno, dode mi da im se guram ili slicno... >:(
Kako on može  znati da si se ti vratio 150 m u rikverc pa da ti mahne zbog toga?Jer vozač uđe u stanicu i na retrovizor prati ulaz/izlaz pa se onda pokušava uključiti u promet i ne gleda suprotnu traku, već onu svoju u koju se uključuje...
Budi zadovoljan time da si pomogao vozaču I PUTNICIMA u  bus123 i nek ti je to dovoljna  nagrada! A ako kolega još mahne- to je bonus!
Čovjek se mora zadovoljiti malim znacima pažnje da bude sretan! A ti ipak voziš zvijer-R5 GT turbo s zimskim gumama!

MB Citaro

Citat: BARCODE  u Prosinac 22, 2010, 22:05:48
Ja sam problem mahanja riješio prije par godina na jedan simpatičan način. Na onu žutu naljepnicu koja se nalazi na zadnjem kraju autobusa, a govori o tome kako se treba zaustaviti i propustiti autobus koji izlazi sa ugibališta jednistavno napisao HVALA !       A  sad igra pogađanja koji je to gb  bio????

mislim da je to bio 593

Ruske

Citat: 421  u Prosinac 22, 2010, 22:27:58
Kako on može  znati da si se ti vratio 150 m u rikverc pa da ti mahne zbog toga?Jer vozač uđe u stanicu i na retrovizor prati ulaz/izlaz pa se onda pokušava uključiti u promet i ne gleda suprotnu traku, već onu svoju u koju se uključuje...
Budi zadovoljan time da si pomogao vozaču I PUTNICIMA u  bus123 i nek ti je to dovoljna  nagrada! A ako kolega još mahne- to je bonus!
Čovjek se mora zadovoljiti malim znacima pažnje da bude sretan! A ti ipak voziš zvijer-R5 GT turbo s zimskim gumama!

1. na stanici koju sam ja opisao nema ugibalista
2. sofer ima priliku vidjeti da idem unatrag jer se vozi 20m ispred mene
3. kakve veze ima sta vozim???
4. nisu zimske nego ljetne!